Karol86 0 Napisano 23 Lipiec 2008 Grałem wcześniej w Max Payna 2 na swoim starym Duronie 750 Mhz z 256 Mb Ram i Geforce 2 i gra mi śmigała na high (oczywiście niektóre efekty były wyłączone bo karta graficzna by nie wytrzymała). Teraz mam Pentium IV 3Ghz i 1Mb Ram z kartą Geforce 6600 GT i jak włączam grę wszystko się ładuje menu i potem loading) to pojawia się pierwszy filmik (na silniku gry, nie komiksowy) i nagle po sekundzie obraz i dźwięk się zwieszają i komp się resetuje...... na tej samej wersji wcześniej grałem na starym kompie i wszystko chodziło a teraz coś takiego... ściągnąłem demo żeby się upewnić i to samo się stało dokładnie w tym samym miejscu.... Czy mam coś nie tak z kompem czy co bo już sam nie wiem..... aha i mam XP service pack 2.... I na pewno nie jest to problem przegrzanej karty....chyba bo u mnie jak karta się przegrzewa w half lifie 2 albo crysisie to pojawiają się różnokolorowe tekstury na ekranie .....tzn tak migają i czytałem że to objaw przegrzewania się karty..... Proszę o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xardas 0 Napisano 23 Lipiec 2008 Spróbuj ustawić tryb zgodności ze starym WIndowsem, przeinstaluj sterowniki, ściągnij patche (lub zobacz w FAQ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karol86 0 Napisano 23 Lipiec 2008 Spróbuj ustawić tryb zgodności ze starym WIndowsem, przeinstaluj sterowniki, ściągnij patche (lub zobacz w FAQ). tzn mam zainstalować te same sterowniki do karty czy starsze??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xardas 0 Napisano 23 Lipiec 2008 starsze, nowsze... popróbować radzę Choć raczej starsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathi13 23 Napisano 23 Lipiec 2008 (edytowane) Karol86 robiłeś reinstall windowsa? Podczas zmiany platofrmy. Edytowane 23 Lipiec 2008 przez mathi13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karol86 0 Napisano 23 Lipiec 2008 Karol86 robiłeś reinstall windowsa? Podczas zmiany platofrmy. no robiłem format jeśli o to ci chodzi wcześniej..... ale zawsze miałem taki problem na tym kompie z tą grą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathi13 23 Napisano 23 Lipiec 2008 Zainstaluj DirectX z płyty Max Payne 2. Jakieś biblioteki się dopełnią itp. I napisz czy pomogło czy nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karol86 0 Napisano 23 Lipiec 2008 Zainstaluj DirectX z płyty Max Payne 2. Jakieś biblioteki się dopełnią itp. I napisz czy pomogło czy nie. No zainstalowałem jeszcze raz directx z płyty z grą i lipa... ciągle to samo... gra się zwiesz w momencie pojawienia się filmiku na enginie gry.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xardas 0 Napisano 23 Lipiec 2008 to wywal/odinstaluj Codeck Packi - mialem tak samo z Silent Hill 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karol86 0 Napisano 23 Lipiec 2008 to wywal/odinstaluj Codeck Packi - mialem tak samo z Silent Hill 3 nie wiem czy rozumiem.... codec packi czyli directx...??? czy co bo nie rozumiem..... przeinstalowałem sterowniki na nowsze i starsze i ciągle to samo....już sam nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xardas 0 Napisano 23 Lipiec 2008 CODEC PACK! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karol86 0 Napisano 23 Lipiec 2008 CODEC PACK! no niestety nie działa..... juz sam nie wiem bo to jest dziwne bo przez pare sekund na ekranie widać engine gry itp ale nagle się zwiesza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafioso 0 Napisano 23 Lipiec 2008 (edytowane) Ściągnij nowe sterowniki do karty dźwiękowej - może pomoże Edytowane 23 Lipiec 2008 przez mafioso Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MTS 0 Napisano 24 Lipiec 2008 I na pewno nie jest to problem przegrzanej karty....chyba bo u mnie jak karta się przegrzewa w half lifie 2 albo crysisie to pojawiają się różnokolorowe tekstury na ekranie .....tzn tak migają i czytałem że to objaw przegrzewania się karty..... Wiesz, w jednych grach (np: wspomniany Crysis albo drugi Half Life) objawem nadmiernego grzania się karty graficznej mogą być te przekłamania na teksturach itp., a w drugich (np: Max Payne 2) owym objawem MOŻE być resetowanie się komputera. Podaj markę i moc zasilacza oraz zbadaj temperatury podzespołów programem Everest Ultimate Edition (najlepiej wersją 4.50.1330). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach