wistler 19 Napisano 15 Listopad 2011 Może mała reaktywacja? Trzeba rozruszać to forum. Z ciekawszych filmów, które ostatnimi czasy miałem okazję obejrzeć muszę wymienić Delhi Belly (którego vide zgadywanka filmowa nikt nie oglądał). Bollywoodzka komedia daleka od amerykańskich produkcji. Niestandardowe żarty i gagi, sympatyczna (o tak!) muzyka i co najważniejsze - film nie trwa 16 godzin, jak to inne tańce rodem z Indii. A wszystko z dużym przymrużeniem oka. http://www.youtube.com/watch?v=xcKn9BxTg1A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
siwyAK 12 Napisano 15 Listopad 2011 Z filmów bollywoodzkich to zdecydowanie najbardziej podobał mi się My name is Khan. Co prawda to bajka jest, ale ogląda się to wyśmienicie. Przez większość filmu jest bardzo dobrze, dopiero przy końcu widać, że to ma więcej wspólnego z Hindusami niż Amerykanami. Ale najlepsze w ogóle to z pewnością Zielona Mila i 6 zmysł. Do tego 7 dusz i Znaki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Cairine 1 Napisano 15 Listopad 2011 Ja już wspomniałam, że nie lubię bollywoodzkich filmów. Może i macie rację, że są wyjątki, które warto obejrzeć... ale pamiętam, że takie Czasem słońce, czasem deszcz wytrzymałam chyba tylko 15 minut. No dobra, może kiedyś spróbuję podejść do tego tematu jeszcze raz xD Odnośnie topicu z ostatnio obejrzanych filmów bardzo spodobała mi się Skóra, w której żyję - nowy obraz Almodovara. Z wcześniejszymi jego filmami bywało różnie - nie wszystkie mi się podobały, ale moim faworytem był Volver, którego teraz Skóra zdecydowanie przebiła. A jutro chyba sobie skoczę obejrzeć Pinę. Ktoś już widział? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
bejbiblue 0 Napisano 9 Październik 2013 Mision z Robertem De Niro i cala seriia Ojca Chrzestnego, nie ma to jak dobra klasyka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Wojownik 0 Napisano 21 Grudzień 2013 Mój number ONE : Skazani na Shawshank Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi