Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Xardas

(Ulubione!) Filmy - temat ogólny

Rekomendowane odpowiedzi

Może mała reaktywacja? Trzeba rozruszać to forum.

Z ciekawszych filmów, które ostatnimi czasy miałem okazję obejrzeć muszę wymienić Delhi Belly (którego vide zgadywanka filmowa nikt nie oglądał). Bollywoodzka komedia daleka od amerykańskich produkcji. Niestandardowe żarty i gagi, sympatyczna (o tak!) muzyka i co najważniejsze - film nie trwa 16 godzin, jak to inne tańce rodem z Indii. A wszystko z dużym przymrużeniem oka. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=xcKn9BxTg1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z filmów bollywoodzkich to zdecydowanie najbardziej podobał mi się My name is Khan. Co prawda to bajka jest, ale ogląda się to wyśmienicie. Przez większość filmu jest bardzo dobrze, dopiero przy końcu widać, że to ma więcej wspólnego z Hindusami niż Amerykanami. Ale najlepsze w ogóle to z pewnością Zielona Mila i 6 zmysł. Do tego 7 dusz i Znaki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już wspomniałam, że nie lubię bollywoodzkich filmów. Może i macie rację, że są wyjątki, które warto obejrzeć... ale pamiętam, że takie Czasem słońce, czasem deszcz wytrzymałam chyba tylko 15 minut. No dobra, może kiedyś spróbuję podejść do tego tematu jeszcze raz xD

Odnośnie topicu z ostatnio obejrzanych filmów bardzo spodobała mi się Skóra, w której żyję - nowy obraz Almodovara. Z wcześniejszymi jego filmami bywało różnie - nie wszystkie mi się podobały, ale moim faworytem był Volver, którego teraz Skóra zdecydowanie przebiła.

A jutro chyba sobie skoczę obejrzeć Pinę. Ktoś już widział?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mision z Robertem De Niro i cala seriia Ojca Chrzestnego, nie ma to jak dobra klasyka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...