Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Xardas

(Ulubione!) Filmy - temat ogólny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Hah, dokładnie taki temat miałem na dniach zakładać ;)

A żeby nie pisać prawie pustego posta... Wczoraj oglądałem film 'Wszystko za życie' ( http://wszystko.za.zycie.filmweb.pl/). Może trochę ocena na filmwebie za wysoka, ale trzeba przyznać, że pomimo niemal 2,5h film się nie dłuży (jak to często niestety ma miejsce...). Przyjemnie się ogląda - wydaje mi się, że warto :) 7,5/10

Oglądał ktoś z Was? Jak wrażenia?

Edytowane przez Tommy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio odwiedziłem kino aby zobaczyć Tony'ego Starka w akcji, czyli Iron Man. Porządny film, trzeba przyznać, w/g mnie i mojej lady, zrobiony z jajem po trosze, jednak jeśli patrzeć na resztę zamroczonej w półśnie sali kinowej to chyba nie tak bardzo. Dziwnie się człowiek czuje kiedy spośród 30osób tylko jego bawi dana scena. Ten świat robi się coraz sztywniejszy :(

Reklamowany ostro "Sierociniec" nie przypadł mi do gustu. Przerwałem oglądanie w połowie i nie ciągnie mnie aby go dokończyć. Może klimat wczesnej pory dnia tak zadziałał, ale ogólnie nie ma się czym fascynować.

Za to w kinoplexie o oczy obijają się reklamy Speed Racer'a! Pamięta ktoś tą bajkę? Oglądałem jako mały szkrab. Zafascynowany powrotem do korzeni zacząłem wyszukiwać info. Trafiłem na pierwowzór-japońskie anime z lat 60. Szkoda bo to nie to, co oglądałem i zupełnie mi się nie podoba. To co pamiętam z dzieciństwa to najpewniej jakiś amerykański reamake, jeśli ktoś wie gdzie można coś o nim znaleźć, choćby konkretny tytuł i rok produkcji to proszę się podzielić ;P Mach 5...ach to jest samochodzik :D Dopalacze, płozy, możliwość pływania pod wodą, takie fajne wybijaki którymi się odbija od nawierzchni i wyskakuje, full bajer....nie ma to jak dzieciństwo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mgła /The Mist - wbrew krytyce samego filmu jak i zakończenia, dla mnie całkiem niezła produkcja. A i koncówka oryginalna, przynajmniej nie kończy się całowankiem na tle amerykańskiej flagi hah :P Ale nie będę zdradzał więcej, zobaczcie sami :) Zdecydowanie do Zielonej Mili czy Shawshank (dla mnie jedne z najlepszych filmów ever!) się nie umywa, ale ode mnie dostaje wysoką ocenę, bo 8/10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW prawie wszystkie filmy na podstawie książek Kinga są dobrymi produkcjami, a niekiedy wręcz wyśmienitymi (vide 'Skazani na Shawshank' właśnie). Po prostu takie materiału nie da się spaprać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
BTW prawie wszystkie filmy na podstawie książek Kinga są dobrymi produkcjami, a niekiedy wręcz wyśmienitymi (vide 'Skazani na Shawshank' właśnie). Po prostu takie materiału nie da się spaprać :)
Wiesz, z filmami to często jest właśnie tak, że przentują znacznie słabszy poziom od książki. Jeśli jednak chodzi o wymienione przez Ciebie produkcje to fakt, klasa światowa.

A tak odnośnie Mgły jeszcze, wydaje mi się, że w filmie w nienajlepszym świetle przedstawiona jest religia chrześcijańska. Niestety, nie czytałem książki, więc nie wiem jak się ma historia przedstawiona na ekranie do pierwowzoru. Jednak w fajny sposób pokazane jest, jak łatwo manipulować ludźmi, oraz do czego zdolni jesteśmy w obliczu strachu czy zagłady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o religię to już zapewne inwencja twórców filmu, bowiem z tego co wiem King jest osobą wierzącą, a nawet wspiera finansowo różnie organizacje Chrześcijańskie (np. YMCA). :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reklamowany ostro "Sierociniec" nie przypadł mi do gustu. Przerwałem oglądanie w połowie i nie ciągnie mnie aby go dokończyć. Może klimat wczesnej pory dnia tak zadziałał, ale ogólnie nie ma się czym fascynować.

Nie chce się znowu czepiać ale śmierdzi mi to piractwem ;) Mówiłem, żeby się tym nie chwalić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale on się tym nie chwali ;] Mówi, że obejrzał ;] Może pojechał na specjalnie dla niego przystosowany seans i zaprosili go sami producenci... dobra, to głupie ale się zdarza! :P Proszę o demokratyczne podejście do sprawy i o domniemanie niewinnności puki nie udowodni się nikomu winy! ^^

[obrona piratów mode off]

ok, koniec ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
puki nie udowodni się nikomu winy

Póki co piractwo jest be :)

Tak BTW to mam wam do zakomunikowania ważną rzecz:

TO JEST MÓJ 400 POST, A ZAREJESTROWAŁEM SIE W LUTYM - WHO IS THE MASTER?

:P :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo, ale póki co nie róbcie offtopa!

Ja kupiłem sobie na DVD X-Files. Właśnie idę oglądać!

A za tydzień w czwartek/piątek na (odpowiednio) przedpremiere/premiere IJ. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce się znowu czepiać ale śmierdzi mi to piractwem ;) Mówiłem, żeby się tym nie chwalić...

Szczerze to głupszego momentu do czepiania się nie mogłeś znaleźć :P No offence, ale niech Ci śmierdzi mi to rybka ;] Wypowiadam się na temat filmu a nie skąd go mam więc zamiast snuć teorie spiskowe, lepiej podyskutować na temat danego obrazu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siedem aka Se7en. G E N I A L N Y film.

Rewelacyjna gra aktorska, kapitalny scenariusz, niesamowita intryga, genialny klimat, wyśmienite dialogi. Rewelka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siedem?! Toż to klasyka gatunku :) Film widziałem już kilkanaście razy, za każdym robi wrażenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A znasz jeszcze jakieś thrillery podobne do Siedem? Znaczy się ostre, mocne, kapitalne :P I nie chce tu wymieniania Piły czy Milczenia Owiec bo to trochę jednak inny gatunek ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolekcjonera Kości widziałem już kilka razy na Polsacie - rewelka film ;)

Dzięki za listę - jak coś Ci się jeszcze przypomni to pisz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, widzę, że nie tylko ja jestem fanem "'Siedem'' i ''Kolekcjonera' :) Ponadto filmy gangsterskie takie jak trylogia ''Ojca Chrzestnego'' oraz ''Dawno temu w Ameryce'' również IMO wymiatają. :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy Indiana jest bardzo dobry, aczkolwiek trochę brakuje szlifu :> Tym nie mniej warto obejrzeć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nowy Indiana jest bardzo dobry, aczkolwiek trochę brakuje szlifu :> Tym nie mniej warto obejrzeć :)

A pomyśleć, że wczoraj mogliśmy na to iść. Skończyło się na Nawiedzona narzeczona - porażka :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co bardziej warto obejrzeć w dziesiejszy wieczór? Do wyboru mam:

The Mist, Saharę i Egzorcyzmy Emily Rose :) Plx o szybką odp xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mgła, bo na podstawie Kinga :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z wymienionych widziałem tylko The Mist i jak dla mnie, pomimo fali krytyki, całkiem niezły film ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I Am Sam/Jestem Sam/ taki sam killer w swoim gatunku jak se7en. Piękny obraz!

The Mist świetny, zakończenia można się spodziewać. Mocne, dobre kino. Nie płytkie jak Die Hard 4.0 - tam zabijają się bez mrugnięcia okiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 lipca do Gazety Wyborczej zostanie dołączony film pt. 1408 ; USA, 2007.

Cena gazety z filmem - 6,99 zł

W A R T O jak C H O L E R A!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...