Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Orbb

Problem z Bard's Tales

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkim dzień dobry.

Nie wiem, czy to najlepsze forum na takie pytania, ale już chyba na czterech próbowałem i nigdzie nie udało mi się znaleźć odpowiedzi. Może tutaj jest jakiś cudotwórca! smilies/szczerbaty.gif

Właśnie wracam do stanu normalności po niedawnym formacie komputera. Wszystko jest pięknie, wszystkie gry chodzą jak ta lala, aż tu nagle odpalam sobie grę Bard's Tales (polecam wszystkim, dla których oprócz samej gry liczy się jej oprawa) i... Nie ma dźwięku! A BT bez dźwięku traci cały swój urok! No to się pytam, co to jest?! No przecież przed formatem nie było z tym problemów! Jak zauważyłem głosu brak tylko i wyłącznie w Heroes V i Bard's Tales, bo wszystkie filmy i .mp3 chodzą normalnie, Wiedźmin chodzi normalnie, The Sims i Zoo Tycoon mojej siostry chodzą normalnie, czemu tylko na mnie się uparło i co powinienem zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kodeki jakieś masz zainstalowane, a dokładnie pakiet ffdshow?

Karta dźwiękowa zintegrowana? Czy jakaś inna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ew. sterowniki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze to zaktualizuj sobie sterowniki od tej dźwiękówki, jak dalej nie pomoże to ffdshow. Ostatnio mój kumpel też miał podobny problem i pomogło zwyczajne ściągniecie nowych sterowników ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, to wszystko już mi parę osób doradzało. Zrobiłem i krótko mówiąc : guzik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co ci doradzili?? :) Tak jak wyżej zaktualizować ffdshow? :) Nieeee - masz dodać do wyjątków .exe od gry, żeby ani przy dźwięku ani przy filmach nie był ffdshow włączony :)...

Druga sprawa - patch do gry :) O ile takowy istnieje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma dźwięku?

Hmm...

A włączyłeś głośniki? :)

Dobra tak poważnie - patch, sterowniki, reinstalacja. Jak nie pomoże - trudno, może płyta skopana... Albo pogrzeb w ustawieniach w samej grze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...