Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Jawtek

Crysis [temat ogólny]

Rekomendowane odpowiedzi

Crysis: Warhead

Niemieckie studio Crytek, twórcy FarCry'a i Crysisa zarejestrowało nowy znak towarowy, prawdopodobnie jest to tytuł kontynuacji Crysisa.

Inne możliwe tytuły dla kolejnych części Crysisa to: Crysis World oraz World in Crysis.

Czekamy na oświadczenie twórców gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapowiadali ze planują wydac całą Crysisowa trylogie :P

Obiły mi sie o oszu takie nazwy jak War i Apocalypsa, mozan chyba sie z nich domyslic rozwoju fabuły hehe a co za tym idzie sporych wydatków na nowe GPU :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sequel będzie na pewno, co już dawno zostało potwierdzone. Jednak Crytek znowu skupia się na samej grafice, zapominając o gameplay'u. Tym niemniej wydarzenie wielkie, choć druga część wyjdzie pewnie za kilka lat... po wydaniu FC od razu wzięli się za Crysisa więc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choć potwierdzono, źe Crysis 2 wyjdzie w mniejszym odstepie czasu niz FC i Crysis :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sequel będzie na pewno, co już dawno zostało potwierdzone. Jednak Crytek znowu skupia się na samej grafice, zapominając o gameplay'u. Tym niemniej wydarzenie wielkie, choć druga część wyjdzie pewnie za kilka lat... po wydaniu FC od razu wzięli się za Crysisa więc...

O przepraszam, Crysis ma gameplay bardzo dobry, o wiele lepszy niz tak wychwalany COD4 ktory jest krokiem wstecz w porównaniu do COD1....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
O przepraszam, Crysis ma gameplay bardzo dobry, o wiele lepszy niz tak wychwalany COD4 ktory jest krokiem wstecz w porównaniu do COD1....

Ale w porównaniu z takim UT3... :) Albo Gears of War :>

Choć sporo czytałem i mocno zachwalają "filmowość" Call od Duty 4. Ale nie wiem, bo odbiłem się od demka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale w porównaniu z takim UT3... :) Albo Gears of War :>

Choć sporo czytałem i mocno zachwalają "filmowość" Call od Duty 4. Ale nie wiem, bo odbiłem się od demka...

UT3 nie grałem w GoW tez nie ale UT3 to jest raczej sieciówka o ile nic sie nie zmieniło wiec porownywanie jest raczej nie na miejscu, bardziej mozna go do Battlefieldów czy CS:S albo Halo porownywac. GoW nie znam nie wiem nie mówie. A osobiście uwazam ze UT był najlepszy, kazda kolejna odsłona 2004 itp były juz o wiele gorsze, zbyt wiele graficznych bajerów a za mało zwykłej grywalnosci z UT.

COD4.... filmowość powiem tak.... COD1 był filmowy i grało sie bardzo fajnie, przeszedłem z 3 razy. COD4.... pierwsza misja jak zobaczyłem to poczułem ze sie cofam wstecz, pierwszy poziom jest naprawde fatalny. A grafika pokazuje sie z jak anjgorszej strony, nie mówie że grafa to najważniejsza strona gry ale to "morze podczas sztormu" było nadzwyczaj płaskie i brzydkie. A potem w dalszych misjach grafika prezentuje sie juz lepiej chociaz i tak moim zdaniem jest bardzo nierównomierna, tzn w jednym miejscu jest śliczna, wychodzimy zza zakretu i juz wyglada kiepsko. A co do filmowści... to filmowosc COD1 była moim zdaniem o wiele lepsza. COD4 jest razem z jego "filmowoscia" dla mnie zupełnie przecietna gra.

Moglbym wiecej sie wypowiedziec na temat COD4 ale to nie miejsce ku temu i czas, temat posta dotyczy czego innego. Powiem tylko ze odznaczenai dla COD4 za najlepsza grafike, najlepsza gre itp ktore przyznało mu wiele portali i czaspoism to moim zdaniem najwieksze nieporozumienie tego roku.

edit:

http://pl.youtube.com/watch?v=gyQTCeobZlg&...feature=related

w zancznym stopniu zgadzam sie z ta wypowiedzia

Edytowane przez chicek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem we wszystkie ostatnio pojawiające się FPS'y (Bio, Gearsy, CoD4 i demko Crysisa ;) ) i szczerze powiem, że 2 pierwsze są moimi faworytami pod względem gameplayu i fabuły. CoD4 jest baardzo filmowe, jednak dla mnie zbyt sztywne i schematyczne... Po kilku walkach wczuwasz się już jak należy je rozgrywać i gra przestaje być dla Ciebie tak fascynująca ;) No, ale CoD4 przechodziłem po Bio i Gearsach w których (według mnie) gra się po prostu nie może tak znudzić...

Ale temat o Crysisie, więc już wracam.

Porównywanie CoD4 do Crysisa jest według mnie średnim pomysłem. To zupełnie 2 oddzielne gry. W pierwszej chodzi o prace zespołową oraz... Multiplayer który według mnie jest świetny i prawie tak dobry jak ten w Battlefieldzie - głupio porównywać, ale da się ;) Crysis natomiast nastawiony jest na samotność. Można w nim wprawdzie wybrać styl gry, jednak i tak najrozsądniejsze jest chowanie się ;) A co do grafiki Crysisa... Jest ona według mnie stanowczo przesadzona ;) Poza masą efektów (nie mylić z Mass Efect xD) oraz super dopracowanymi liczbami włosów na nosach przeciwników i niesamowitą jakością tekstur, gra nie zrobiła na mnie aż takiego wrażenia jak np. Bioshock ze swoim wspaniałym klimatem czy też Assassins Creed z piękną artystyczną grafiką ;) A, warto nadmienić, iż wiem jak wygląda Crysis w full detalach bo grałem w niego na radku 3870X2 ;)

Mam nadzieję, że druga część będzie wnosiła coś więcej niż tylko ładną grafikę i brak duszy w grze ;) W końcu, powstaje nowe Far Cry, które ma bić jego grafikę na głowe ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie mam zamiar sprawic sobie Bioshocka, bo słyszalem ze to ta sama firma co System Shock 2 wiec powinno byc fajnie :)

A co do crysisa i grafiki, mysle ze grafa nie jest przesadzona, grafa w grach nigdy nie jest przesadzona. Np jak wychodził Quake czy Unreal to zapewne był w tamtych czasach tym czym dzis jest Crysis, albo prawie tym. Niektore gry od strony wizulanej po prostu wyprzedzaja swoj czas i wychodza nieco za wczesnie ;p

Zgadzam sie ze w COD4 bardzo szybko sie wyucza stylu gry i juz wiesz co sie zraz stanie itp, COD4 mi sie bardzo szybko znudził, fajnie jak w grze sa jakies skrypty i filmowa akcja ale COD4 to jeden wielki skrypt. Multi to co inego, to zupełnie inna historia i juz o wiele milsza :)

Assassin i Bio. naprawde sa swietne aczkolwiek to bardziej miks fpp z rpg czy przygodówka, crysis to czyste fpp. Moze klimat w Crysis nie jest tak "gęsty" jak w niektorych tytułach, fabuły Bioshocka napewno nie pokona ale to troche dwa gatunki. A w Crysisa sie gra naprawde fajnie, chowanie sie jest rozsądne ale jak sam wyprobowalem atak na baze koreńczyków jeepem w stylu rambo moze byc rownie skuteczny i przyjemny :P Fabuła jest wporzadku, nie ma rewolucji ale niczego jej nie brakuje, swoja dusze tez ma. Ale skolei bym nie porownywał jej do Bioshocka bo to inny gatunek, a rpg i rpg'o podobne gry zawsze fabuła, albo prawie zawsze, pokonywały FPP.

Edytowane przez chicek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Assassins Creed i BioShock to dla mnie liderzy pod względem stylu grafiki. Crysis oraz GoW/UT3 to liderzy pod względem technologii - choć BioShock też jest na Unreal Engine 3. Aczkolwiek Crysis to także zaawansowana fizyka - vide podrzucanie beczek itp :) W BioSHocku rewolucyjna jest woda - także rządzi. Dużo można by porównywać ale można ładnie podsumować - każda z ww. gier ma coś co może przyciągnąć gracza do siebie.

Jako, że dyskusja wkroczyła na nowe tory, zmieniam temat Crysis: Warhead (o którym i tak nikt nie dyskutuje) na Crysis [temat ogólny] Porządek musi być :)

BTW - AC dostało znak jakości i ocenę 9/10 w CDA. I supcio ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AC chyba tez na E3 wygrało w kategori gra akcjo albo przygodowa, nie pamietam dokladnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AC to dla mnie raczej skradanka, z otwartością świata jak w GTA, grafiką jak z Crysisa - ale pod względem stylistyki unikat. Wrzucę jeszcze zdjęcie pani odpowiedzialnej za AC:

jadebnl6.jpg

Czy gra takiej pani może być brzydka? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe no AC mi sie z Splinter Cellem kojazy ( nie wiem czy tak sie pisze ;p )

Napewno unikat, bo tego typu gry jeszcze nie było.

A co do Pani ze zdjecia, powinni plakat z nia dawac do gry by sie lepiej sprzedawało :D

a tak serio to sie zastanawiam czy to nie chwyt marketingowy z ta laska....

Edytowane przez chicek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież ta laska odpowiada za całą grę praktycznie ;] Nie dość, że ładna to jeszcze utalentowana :) AC i Splinter Cell - nooo powiedzmy, ale w sumie to ja jeszcze w AC nie grałem tylko gameplaye + recenzja z CDA :) Ale jak dostanę cudowną, pełną polską grę od Cenegi przyjrzę się bliżej, i pewnie jakaś recenzja pójdzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisali ze odpowiada za cała gre ;p ale widział to ktos jak ona odpowiada :P Pewnie sie myle, nie wiem, tak sobie gdybam. Nie ze jakas dyskryminacaj czy cos. Ale taki zabieg: bierzemy laske, mówimy ze jest jedna z głownych twórców gry i juz mamy tłum nastolatków ktorzy śliniąc sie na panne kupja AC :P

Nie robiąc Off-topicu - nie każdy wie kto robi daną grę ;] A jak ktoś czyta regularnie PCCentre to wie, o! :) // Xardas

To takie tylko moje dywagacje :P

< EDIT >

hehe no tak, zagalopowałem sie i za oftopowałem, sorry ;)

a co do tematu to skoro post zmienił nazwe na ogolny wątek na Crysisie to pozwole sobie zamieścic link do tego wideo, nie jest to trailer ani gameplay tylko taki mały filmik artystyczny ktory był możliwi dzięki fizyce owej gry :) i swoja droga to zawsze sobie cenie jak do gry tworcy doloczaja edytor ktory jest prosty w obsłudze tak jak w tym przypadku.

http://pl.youtube.com/watch?v=VaHS-y_mapQ&...feature=related

Edytowane przez chicek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bioshck jest wprawdzie na silniku UT jednak jest ona tak zmodyfikowany, że nie widać tych powiązań co przy Gearsach i UT3 ;) Co do Crysisa to rewolucją jest fizyka, ale co do grafy... myślę, że źle się wyraziłem. Ona nie jest przesadzona - tlyko przereklamowana. Wcale nie zrobiła na mnie takiego wrażenia jak te poprzednie gry które i tak w końcu chodzą na mojej biednej Nvidii 8600GT(S) bez specjalnej ścinki ;) I AC jest świetnym przykładem, że można zrobić piękną grę wykorzystując tylko DX9 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisali ze odpowiada za cała gre ;p ale widział to ktos jak ona odpowiada :P

Ja tam widziałem jak opowiada na Hyperze o AS, jak gra była w ciągu prac na konsole

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Screenów ciąg dalszy:

crysis2008040219060757zl1.jpg

crysis2008040219051843zw8.jpg

crysis2008040219071551wi2.jpg

crysis2008033122501604dt5.jpgcrysis2008040219035106bw1.jpg

crysis2008033122215612ao2.jpg

crysis2008040219082615hg7.jpg

crysis2008040219090629jr3.jpg

crysis2008040219091503io4.jpg

crysis2008033121583128bp9.jpg

crysis2008033122204825ek9.jpg

crysis2008033122212087zm0.jpg

crysis2008033122215129hj7.jpg

don't forget to say "Thanks you" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xardi (sorki za takie zdrobnienie xD): jaką ty masz grafę? :P A, te screeny to są w jakich ustawieniach? ;) Mi na moim 8600GT(S) idzie 800x600 high AAx4 w ponad 20kl/s xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co - u Ciebie wygląda ładniej?

Ja gram z modem na Very High - 30 kl/s. Karta - Asus GF 8800 GT.

Ale wydaje mi się, że coś jest nie tak z modem - choć HDR działa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na czym polega mod? Używasz AA? I w jakiej rozdziałce? xD

Nie mówię że wygląda ładniej ^^ Bo tak nie jest, choć wprawdzie w ruchu wszystko jest ładniejsze ;) A, i sorki za głupie pytania ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko - pytaj :) AA w modzie nie ma - a Panelu Nvidii przestawienia dużo nie dają :)

Mod polega na tym, że na Windowsie XP można ustawić grafikę Very High - jak w Viście.

Rozdzielczość taka jak monitor: 1280x1024. Ale ząbki widać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...