Xardas 0 Napisano 16 Marzec 2008 Kolejna (po Mass Effect) gra z portów X360, która odniosła wielki sukces. Wyczekuje z niecierpliwością tym bardziej, że grę wyda Cenega w pełnej polskiej wersji językowej... usłyszymy m.in Borysa Szyca. News ze strony internetowej Cenegi: Jako partner firmy Ubisoft w Polsce, informujemy, że w związku z przesunięciem światowej daty premiery, polska edycja gry Assassin’s Creed w wersji przeznaczonej na komputery osobiste pojawi się w sprzedaży w pierwszych dniach kwietnia. Informację dotyczącą dokładnej daty wydania podamy już wkrótce. Gra dostępna będzie w polskiej wersji językowej – z dialogami w gwiazdorskiej obsadzie: Szyc, Olbrychski, Kowalewski. Sugerowana cena detaliczna to 99,90 złotych. Przypominamy, że wersja PC tej długo oczekiwanej gry jest bardzo rozbudowana w stosunku do wersji konsolowych, znajdujących się już na rynku. Wśród nowości, które czekają na graczy znajdują się: - 4 nowe sposoby przeprowadzania śledztwa, co daje łącznie ilość 9 różnych możliwości zebrania informacji o celu naszej misji – teraz każda misja jest wyjątkowa i niepowtarzalna - nowe wyzwania, takie jak: · wyścig po dachach – zbieranie danych o celach misji od informatorów, zadanie na czas · eskorta informatora – eskortowanie członka zakonu asasynów i udzielenie mu pomocy w trakcie jego ucieczce · eliminacja łuczników – wyeliminowanie łuczników przeciwnika z określonego rejonu działań, pomagające członkom zakonu na wykonanie ich zadań · niszczenie stoisk kupców – niszczenie straganów kupieckich w rejonie misji Altaira Misje te choć dodatkowe, zdecydowanie urozmaicą rozgrywkę i przedłużą jej czas, a przypominamy, że gra pozwala na spędzenie przynajmniej 40 godzin w świecie Altaira. Zapraszamy do naszego sklepu internetowego: www.sklep.cenega.pl gdzie już można kupić grę w wersji na konsole oraz zamówić wersję na PC. Zakup wersji PC jest premiowany grą Assassin’s Creed na telefon komórkowy! Assassin’s Creed to gra następnej generacji, stworzona przez studio Ubisoft Montreal, twórców słynnego Prince of Persia: Piaski Czasu. Tytuł redefiniuje gatunek gier akcji. Podczas, gdy inne gry szczycą się efektowną grafiką i modelem fizycznym, Assassin’s Creed łączy technologię, projekt gry, fabułę i emocje, tworząc świat, w którym główny bohater może wzniecać chaos, a jednocześnie zmieniać go, jak nigdy dotąd. Mamy rok 1191. Trzecia Krucjata rozdziera Ziemię Świętą. Jako Altair, członek zakonu asasynów, musisz doprowadzić do zakończenia walk oraz wypełnić misje zlecone przez Twojego mistrza. Możesz przy tym skorzystać ze wszystkich dostępnych środków i dróg. Tylko od Ciebie zależy czy uratujesz swój świat przed zagładą. Twoje działania bez wątpienia wpłyną na historię i przyszłość całego świata. Charakterystyczne cechy · Zostań zabójcą doskonałym: zaplanuj atak, przygotuj drogę ucieczki i wykonaj zleconą misję. Nie zostawiaj nic ślepemu przypadkowi, może Cię to kosztować życie. · Realistyczne otoczenie: oddane w najdrobniejszych szczegółach miasta Jerozolima, Akre i Damaszek z terenami pomiędzy nimi wraz z unikalnym systemem reakcji postaci komputerowych oferuje niespotykaną dotychczas rozgrywkę. · Pełna swoboda: po świecie Assassin’s Creed możesz poruszać się bez ograniczeń, daje Ci to możliwość przeprowadzenia misji w dowolny sposób. Każda droga prowadzi do celu. · Gwiazdorska obsada polskiej wersji językowej: w polskiej wersji PC głosu postaciom występującym w grze użyczyły sławy polskiego filmu i telewizji, m. in.: Daniel Olbrychski, Borys Szyc, Krzysztof Kowalewski. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sorek 2 Napisano 16 Marzec 2008 Ja już grałem, grałem. Nie powiem, że ciekawe i to bardzo Chodzi mi na full detalach i AAx4 na moim kompie (w podpisie), co świadczy o tym, że te wymagania to była ściema Sterowanie też nie jest najgorsze i da się grać, choć szczerze naciskanie tylu przycisków naraz przeszkadza ale da się, naprawdę Niestety, grałem w 2/3 grę przechodziłem po rusku ^^ Jednak kupię Polską wersje bo naprawdę warto w nią zagrać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jawtek 1 Napisano 16 Marzec 2008 Już nie mogę się doczekać by w to zagrać P.S. Pierwsza w Polsce recenzja Assasin's Creed w marcowym CDA (18 marca) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xardas 0 Napisano 16 Marzec 2008 Sorek - to Twój ostatni post na temat pirackiej wersji AC na tym forum. Zresztą pisałem Ci już o tym... pochwalisz się wrażeniami z gry, jak kupisz wersją oryginalną, ok? Jawtek --> masz rację, kupuję CDA od dwóch lat, i szczerze mówiąc zaskoczyli mnie tą recenzją Więcej na temat nowego numeru: www.cdaction.pl zachęcam do kupna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sorek 2 Napisano 16 Marzec 2008 Xardas: powiedziałem że mam nieoryginalną? Kupiłem ruską oryginalną wersje ;] Poza tym, Nie nawołuje nikogo do tego by to robił, więc może nie czepiajmy się tego na wzajem, ok? Nie wiedziałem, że w Rosji już wydana została gra. // Xardas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xardas 0 Napisano 19 Marzec 2008 Sorek a powiedz mi - robię wyjątek - jak długa jest ta gra? BTW - AC dostało znak jakości i ocenę 9/10 w CDA. I supcio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sorek 2 Napisano 20 Marzec 2008 Długa? To zależy jak się gra... Jak chce się szybko przelecieć grę i pozałatwiać tylko część misji to 10-15 godz. średnio Jednak, dodatków do zbierania jest cała masa i jeśli chce się znaleźć i przejść wszystko to może to potrwać nawet i +40 godz. A znam takich którzy to zrobili ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Terminatorix 0 Napisano 27 Marzec 2008 Z tego co ja słyszałem to gra jest krótka, a misje są tak zróżnicowane jak jak w D2, ale grafa trzeba przyznać zaj***sta i na 100% będzie lepiej niż Price of Persia. nie przeklinamy w postach!! (ocenzurowałem) // Xardas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yooguruto 0 Napisano 27 Marzec 2008 Jeślui chodzi o sterowanie to jest słabe w momencie, gdy gracz nie posiada pada. Sytuacja taka sama jak w Prince of Persia. No ale jak już człowiek się w takowego zaopatrzy to żyć nie umierać :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sorek 2 Napisano 27 Marzec 2008 Cóż. grałem we wszysktie części PoP'a na PS3 i PC i szczerze mówiąc oba sterowania mi pasowały Wprawdzie, padem gra się lepiej, ale na klawiature i myszkę nie narzekam. Do AC wystarczająca Ale pad by się przydał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
syaoran-kun 0 Napisano 5 Kwiecień 2008 na początku miarzdzy grafą ale gdy się dłużej pogra to widać niedoiciągnięcia i monotonność ja tam wole trylogie PoPa która dumnie sterczy mi na półce hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Terminatorix 0 Napisano 7 Kwiecień 2008 Też słyszałem, że misje są monotonne i tak urozmaicone jak w d2, ale miasta ładnie wyglądają trzeba przyznać i ucieczki po dachach i przez zatłoczone ulice są niczego sobie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chicek 0 Napisano 14 Maj 2008 Wlasnie przeszedłem wersje PC Bez wątpienia jedna z najlepszych gier w jakie grałem i na tle konkurencji niezwykle orginalny tytuł. Cudna grafika, niesamowite miasta, swietna fabuła. 3 dni całkowicie wyjete z życia, wszystkie misje głowne i poboczne ukonczone. Sterowanie jest genialne w swej prostocie, nie mam do niego ani jednego "ale". Świetnie dobrany poziom trudnosci, nie za latwo nie za trudno, grajac masz poczucie jakbys tam był. Zupelnie jakby sie ogladalo film tyle ze masz poczucie wolnosci i wpływu na wydarzenia. Zaraz pewnie zaczne przechodzic 2 raz. Niecierpliwie czekam na kolejan czesc i rozwiniecie fabuły. Bez wątpienia zakup AC to jedne z najlepiej wydanych pieniądzy w moim życiu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jawtek 1 Napisano 14 Maj 2008 Cóż. grałem we wszysktie części PoP'a na PS3 Że tak powiem: WTF? Chicek, witamy ponownie na forum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Overcloced 0 Napisano 14 Maj 2008 Fuck... A ja ciąglę jeszcze nie zaliczyłem (wszyscy zboczeńcy, w tym Jawtek69 zaczęli się ślinić) Tetrisa: Gold Edition. Nie mam czasu na takie malutkie gierki jak AC, bo przecież Saper to przy nim gigant. Tak powaznie Assasins Creed to gra, którą będę musiał (tak, tak) ZALICZYĆ ze wzgledu na fantastyczną grafikę, nie głupią fabułę i realia. It's upgrade time! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jawtek 1 Napisano 14 Maj 2008 (edytowane) Eee, teraz mam juz 371 wiec to 3-69 juz dawno nieaktualne Jeszcze jeden spamerski post, nic nie wnoszący do tematu i będę się gniewał. //Xardas Powiało grozą Edytowane 15 Maj 2008 przez Jawtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Overcloced 0 Napisano 15 Maj 2008 Jeszcze jeden spamerski post, nic nie wnoszący do tematu i będę się gniewał. //Xardas Xardas - on będzie rządzić jesienią. Żeby nie było, że nic nie wnoszę do tematu to powiem tylko jedno: AC* rządzi! *Artic Cooling... a o czym myśleliście? A co Ty myślałeś? Poza tym nazwa tematu nie brzmi "Artic Cooling na PC" więc post nie na temat. ;P //Xardas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xardas 0 Napisano 15 Maj 2008 Obiecany w recenzji Assassin's Creed - http://pccentre.pl/article/show/Assassins_...serska/id=17051 - przekład zagadek w grze: http://ja.gram.pl/blog_wpis.asp?id=120513&...n=28&k=9#km Miłej lektury. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sorek 2 Napisano 15 Maj 2008 Wielkie dzięki. Świetne naprawdę Jak widać, AC nie ma tak płytkiej fabuły. Bo twórcy głównie skupili się na jej podłożu Co do napisów nad łóżkiem: Czy ten znak po środku, nie przypomina wam czasem wykresu teorii chaosu? Widać tam też jakby 2 zachodzące na siebie planety (po lewej) a w dole po prawej jakiś napis Fabuła naprawdę świetna i trzeba poznać wszystkie 3 części by cokolwiek zrozumieć pewnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chicek 0 Napisano 15 Maj 2008 http://www.zakon-ac.info/rozszyfrowanie.ac co do zagadek w AC, naprawde niezle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
syaoran-kun 0 Napisano 18 Maj 2008 czy ja wiem czy taikie nie zle twrcy nie potrzebnie wszystko pomieszali po co?? nie wiem ale gra rzeczywiscie dla szpanu przed kumplem jak ci smiga na full detalach czy na konsoli to jest spoko i jezeli tez lubisz klimaty PoPa ( czytaj skakanie bieganie po scianach itp.) to tez jest spoko ale na dluzsza mete jest nie za ciekawie i te zakonczenie takie jakies... ja wiem nastepne czesci i wogule tak ze dla mnie 7/10 w skali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chicek 0 Napisano 24 Maj 2008 czy ja wiem czy taikie nie zle twrcy nie potrzebnie wszystko pomieszali po co?? nie wiem ale gra rzeczywiscie dla szpanu przed kumplem jak ci smiga na full detalach czy na konsoli to jest spoko i jezeli tez lubisz klimaty PoPa ( czytaj skakanie bieganie po scianach itp.) to tez jest spoko ale na dluzsza mete jest nie za ciekawie i te zakonczenie takie jakies... ja wiem nastepne czesci i wogule tak ze dla mnie 7/10 w skali co pomieszali ? wszystko sie trzyma kupy a klimacik jest pierwsza klasa. Miasta, kupcy, ludzie. Swiat sobie żyje swoim małym wirtualnym życiem. Nie tylko skakanie po scianach bo i ciekawe walki, dovra fabuła i odrobine kombinowania jak wykonac zadanie ( przynajmniej ja zawsze szukałem drogi jak sie zakrasc i kogos po cichu zalatwic ). Jak dla mnie spokojnie 9/10 z aspiracja do 10. Napewno jedna z najlepszych gier ostatnimi czasy i cos nowego w morzu FPSów i RTSów jakie ostatnio nas zalewaja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
syaoran-kun 0 Napisano 25 Maj 2008 jak chcesz stary ale ja zdania nie zmienie a jesli chodzi o mieszamie tworcow to glownie chodzilo mi o fabule i niepotrzebne wedlug mnie jakies pierdoly z terazniejszosci ale wiesz dobrze ze masz swoje zdanie:P ja tam wole God of War I i II i wspomnianego juz PoPa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chicek 0 Napisano 25 Maj 2008 jak chcesz stary ale ja zdania nie zmienie a jesli chodzi o mieszamie tworcow to glownie chodzilo mi o fabule i niepotrzebne wedlug mnie jakies pierdoly z terazniejszosci ale wiesz dobrze ze masz swoje zdanie:P ja tam wole God of War I i II i wspomnianego juz PoPa no zgadzam sie. Kto co lubi i nie ma dyskusji. Nie kazdemu wszystko musi sie podobac. A co do fabuły i mieszanie z czasem. To moze na poczatku byc mylace i ale jak sie tak zastanowic to jest to swietny zabieg ktory daje tworca wlasciwie nieograniczone pole popisu co do kontynuacji. Poza tym taki a nie inny system sprawia ze mechanika gry z możliwoscia przyspieszenia drogi, "respawnu" po smierci w ostatnio zapisanym punkcie itp.... nie jest absurdalen i wkomponowuje sie w calosc dodajac rozgrywce płynnosci. Moge sie zalozyc ze jesli nie w AC2 to w 3 akcja nie bedzie dziala sie juz w sredniowieczu.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
syaoran-kun 0 Napisano 26 Maj 2008 no ja wiem wiem pisalem z reszta wczesniej juz ze kontynuacje i tak dalej i mam nadzieje ze pozytywnie mnie zaskoczy haszaszyn 2 ale jak narazie jest tak jak jest. Jednym sie gra podoba drugim nie i szanuje zdania innych. Oczywiscie gra ma duze zalety ktorych juz nie chce mi sie powtarzac ale co do mnie to jest jak juz wspomnialem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach