Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Xardas

Skaner USB Plustek 1248U

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem posiadaczem Skaner USB Plustek 1248U. Zainstalowano poprawnie sterowniki, lampka się świeci, Windows pięknie wykrywa. Powiecie - miód, cud, orzeszki.

Jednak gdy biorę File-->Import--> Plustek USB Scaner wyskakuje błąd:

85439937dp6.th.jpg

Mogę czymś innym skanować? Czemu się tak dzieje?

Skaner potrzebny mi jest do skanowania młodzieńczego wieku mojego taty na zdjęciach, bby wrzucił na naszą-klasę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A próbowałeś innego softa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie nie wiem, czego mogę użyć, przed formatem skaner śmigał na PhotoShopie b. dobrze..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawie każdy inny soft graficzny obsługuje skanery ale nie sądzę aby to coś dało.... Swego czasu (gdy jeszcze skanery były na LPT - nie wiem czy dotyczy się również na USB i mogę się zbłaźnić) ale w BIOSIE była opcja zmiany z system na setup (jedno z dwóch nie pamiętam które) - kompletnie nie wiem co to zmieniało ale na jednym z tych ustawień skanery LPT nie działały. Ale tak myśe ze takie problemy ze skanerami to 10 lat temu :P Najlepiej ściągnij stery nowe i zainstaluj jeszcze raz. Jeżeli chodzi o nasza klase ... tez mam ten problem - skanowanie starych żółtych zdjęć :P

Edytowane przez Nicolas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wprowadziłem zły kod podczas instalacji sterowników :/ Ale poprawiłem i jest OK :) Dzięki za chęć pomocy.

Problem rozwiązany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...