Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
zostad

Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Odkąd podłączyłam internet przez bezprzewodowy router TL-WR542G mam problem z internetem(podłączony komp stacjonalny i laptop).Co jakiś czas otrzymuję komunikat z cFosSpeed"Pakiety ping wysłane przez cFosSpeed nie wracają.Bez nich modelowanie ruchu cFosSpeed nie będzie funkcjonowało poprawnie".Strony internetowe otwierają się bardzo wolno.Internet mam z kablówki.Na Utorrencie mam czerwone kółko i można przeczytać "Brak połączenia.Firewall lub router ogranicza łączność.Musisz otworzyć port przez który inni będą mogli się z tobą połączyć.Zmieniałem na różne porty,ale nic się nie zmieniło.Firewalla nie mam włączonego i z tego wynika,że to problem routerem,ale jak to sprawdzić lub zmienić port to nie mam zielonego pojęcia.Mam program PFConfig,ale na nim nie ma mojego routera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyczyn może być wiele. Najpierw sprawdz, czy na komputerze nie masz wirusów. Po drugie sprawdz, czy gdy nie masz internetu masz sygnał do bramy domyślnej. Jeżeli to zdiagnozujesz będziemy kombinować dalej.

Przypuszczam, że konieczne bedzie trzeba wgrać nowy firmware - to zazwyczaj pomaga. Jeżeli chodzi o firewall to z pewnością masz włączony na routerze, bo najczęsciej ta opcja jest domyślna. Kolejna sprawa - najlepiej konfigurować router przez przeglądrke inetrnetową. W razie wątpliwości pytaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...