Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
donny

Monitor LCD do Xboxa 360

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym prosić o radę znawców wśród wszelakich monitorów całego globu w sprawie kupna jednego z nich, aby był najlepszy dla mojej konsoli wspominanej w tytule.

Cena dochodzi do maksymalnie 750 zł i niestety ani złotówki więcej. Ilość cali również wchodzi w rachubę, mianowicie najlepiej byłoby w przypadku 19'' czy 20''.

Ogółem jeśli chodzi o markę i inne tego typu rzeczy, zdaję się na Was. Co w takim razie polecacie?

PS. Oczywiście Allegro jest częścią całej gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak... po pierwsze to strasznie mało pieniędzy chcesz przeznaczyć na monitor. Dobra 19" kosztuje około 1000 zł (BENQ z matrycą PVA). No ale skoro ma być do 750 zł. Jeżeli ma być markowe to może IIYAMA-e (jeden wypalony subpixel i 200 zł w kieszeni to dobra cena ;)). Do tego ma DVI, dobre pozostałe parametry (troszkę słabe kąty, ale cudów po TN się nie można spodziewać). No i są głośniki - tymczasowo wystarczą :P (chyba, że masz już coś konkretnego do dźwięku). Ludzie kupują masowo LG L1953S. Niby parametry super jak za tą cenę, ale jednak są to tylko pozory. Kontrast 2000:1 jest tylko kontrastem dynamicznym. Ponadto sam monitor wydaję się nie najlepszej jakości.

Mogę jeszcze dla przykładu wspomnieć o monitorach Hyundai-a. Przyzwoite. W tej cenie mogę polecić 2 modele:

- Hyundai T91D - ma DVI, przyzwoite parametry, osd w języku polskim, głośniki... Link do dużego obrazka.

- Hyundai N91S - nieco uboższy, ale moim zdaniem ładniejszy. Link do dużego obrazka.

Jeżeli chcesz podłączyć Xbox-a 360 do monitora LCD potrzebujesz specjalnego kabla np. coś takiego. Nie jestem specem od Xboxów, więc nie wiem czy istenieje kabel DVI. Na pewno jest lepszym rozwiązaniem niż zwykły VGA.

// Edit:

hmmm... jeszcze poszukałem troszkę. DVI pewnie nie ma bo jest HDMI :P Znalazłem 2 dość tanie monitory z HDMI. Oba firmy BENQ. Może piękne nie są, ale też fortuny nie kosztują ;). 1-szy monitorek, 2-ugi monitorek.

Edytowane przez Nerio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...