Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
rudy_stp

Problem Z Evga 8800 Gtx Acs3

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z evga 8800 gtx acs3 gdyż kiedy zainstaluje obojętnie jakie sterowniki (próbowałem 158.24 i 158.45) po ponownym uruchomieniu visty (home premium 32bit) komp sie uruchamia... pojawia się logo abita (płyta abit ab9 quad gt) a potem ekran gaśnie. Włącza się ponownie dopiero przy restarcie kompa ale wtedy to vista działa już tylko w awaryjnym. Po odinstalowaniu sterowników oczywiście windows rusza normalnie. Komp jest nowy, złożony przez jakiś głąbów bo nawet karta nie była dobrze dociśnięta w pci-e . Czy ktoś może mi pomóc bo już nie mam pojęcia czy to problem ze sterownikami...z kartą...czy może ktoś coś źle podłączył ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki zasilacz wcisneli Ci do tego kompa? 8800GTX potrzebuje jesli sie nie myle cos kolo 25 czy 29A z zasilacza. A do tego dochodzi proc , optyka , napedy. Jesli to nie ma 400W i nie jest firmowe to mozesz miec problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat podzespoły sam wybierałem. Zasilacz to be quiet straigh power 550W, procesor to e6600. Więc raczej to nie wina zasilania bo wszystko chodzi jak powinno do momentu instalacji sterowników...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Akurat podzespoły sam wybierałem. Zasilacz to be quiet straigh power 550W, procesor to e6600. Więc raczej to nie wina zasilania bo wszystko chodzi jak powinno do momentu instalacji sterowników...

Instaluj sterowniki zawarte na dołączonej przez producenta płycie - one powinny działać na 99,999999%. Potem zabierz się za aktualizację. Nadal nie działa? Spróbuj na stronie producenta karty, jeżeli ciągle masz problemy skontaktuj się ze sprzedawcą - może sprzęt jest uszkodzony?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam problem z evga 8800 gtx acs3 gdyż kiedy zainstaluje obojętnie jakie sterowniki (próbowałem 158.24 i 158.45) po ponownym uruchomieniu visty (home premium 32bit) komp sie uruchamia... pojawia się logo abita (płyta abit ab9 quad gt) a potem ekran gaśnie. Włącza się ponownie dopiero przy restarcie kompa ale wtedy to vista działa już tylko w awaryjnym. Po odinstalowaniu sterowników oczywiście windows rusza normalnie. Komp jest nowy, złożony przez jakiś głąbów bo nawet karta nie była dobrze dociśnięta w pci-e . Czy ktoś może mi pomóc bo już nie mam pojęcia czy to problem ze sterownikami...z kartą...czy może ktoś coś źle podłączył ???

Upewnij się czy twój zasilacz ma na lini 12V jakieś 30Amperów bo możesz kupić nawet 1100watowy markowy zasilacz a nie pociągnie twojej karty bo ma dla przykładu 20A na lini 12V a geforce 8800GTX chce swojego 30A(ps Vista o wiele bardziej obciąża hardware niż XP)!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...