krzysiek9394 0 Napisano 6 Czerwiec 2007 Rozdzielam neostradę skrętką. Ustawiam potrzebne rzeczy i podłączam kabel. Jednak komputery nie widzą się( chociaż pokazują że kabel jest podłączony ). Czy jest to wina różnych systemów XP (na jednym Home na drugim Professional). Co zrobić? PS Adresy Ip i te inne rzeczy ustawiłem. Grupa robocza ta sama na obydwu komputerach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Crow 0 Napisano 6 Czerwiec 2007 Napisz proszę coś więcej o konfiguracji sieci tzn. jaki masz router... jak jest podpięty i skonfigurowany. Jakie masz ustawienia na komputerach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek9394 0 Napisano 7 Czerwiec 2007 Nie mam routera, połączyłem dwie karty sieciowe skrętką i ustawiłem tak: Serwer Połączenie Lokalne IP 192.168.0.1 Maska podsieci 255.255.255.0 reszta pusta Klient Połączenie lokalne IP 192.168.0.2 Maska podsieci 255.255.255.0 Brama 192.168.0.1 reszta pusta Co zrobić żeby się widziały i żeby serwer udostępniał klientowi internet? PS Neostrada TP udostępniana PS2 Czy to wina różnych systemów(Home i Professional) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Crow 0 Napisano 7 Czerwiec 2007 1. Czy kabel jest zkrosowany? 2. Jeśli tak, to sprawdź czy masz zainstalowane "Udostępnianie plików i drukarek w sieciach..." Znajdziesz to we Właściwościach połączenia (tam gdzie ustawia się protokół TCP/IP). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 0 Napisano 15 Czerwiec 2007 i udostepniaj routing z xppr0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raktor 0 Napisano 3 Listopad 2007 Najprościej, zmień operatora internetu. Jakie masz routery? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach