bene 0 Napisano 23 Maj 2007 Witam, Mam taki problem. Wczoraj zainstalowalem nowe sterowniki do plyty glownej sciagniete ze strony Asusa, pozniej aktualizowalem Bios. System dziala dobrze, ale dzis rano Vista każe mi aktywowac licencje. Problem jest taki, ze ja juz to zrobilem jakies 2mc temu, sprzetu nie zmenialem, a teraz Vista pisze mi se klucz jest juz uzywany. Przeciez nie kupie drugi raz Visty. Mam wersje OEM. Co robic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Overcloced 0 Napisano 23 Maj 2007 (edytowane) To jeden z objawów niedopracowania systemu wykorzystywany przez piratów przy obchodzeniu zabezpieczeń - w tym przypadku aktualizacji systemu. Wystarczy zmienić datę w biosie o parę dni do tyłu i już. Skontaktuj się z działem pomocy technicznej Microsoftu, oni ci pomogą - może... Drugim powodem może być to, że ktoś metodą brute force użył TWOJEGO klucza rejestracji i teraz ty nie możesz go użyć. Jedyną dobrą stroną tej sytuacji jest to,że masz legalne oprogramowanie. Edytowane 23 Maj 2007 przez Overcloced Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Crow 0 Napisano 23 Maj 2007 Jeśli masz licencje na Viste (w formie papierka z kodem/hologramem czy co tam maja) to no problem. Jeden telefon i ew. wizyta w jakimś lokalnym biurze MS powinien załatwić sprawę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach