Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
sorek

Kolejna grzejąca się karta - Gigabyte GF6600 Turbo Force

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem dlaczego mam takiego pecha, ale moje karty które kupuje okropnie się grzeją i przez to zacinają się w dość nieregularny psosób podczas grania ;/

Tak więc wygląda to tak. Kupiłem najtańszą karte jaką znalazłem za 160zł ;) Myślałem, że będzie ona mi działać wystarczająco. Jednak (chyba przez pasywne chłodzenie) ona strasznie się grzeje. Przy normalnej pracy jest w temperaturze 59*C. A przy graniu (lub 3DMarku 2005) osiąga ona temperature ponad 80*C! Nic by w tym dziwnego nie było, jednak gra zacina się w strasznie denerwujący nieregularny sposób. Tzn. co kilka klatek (co większa temperatura tym częściej) karta wstrzymuje obraz a później go gwałtownie przyspiesza. Co jest na maksa denerwujące. Zainstalowałem program Riva Tuner by sprawdzić temperatury. Może to on spowodował to złe działanie karty? A, na obudowe nałożyłem jeszcze wentylator i udało mi się nim obniżyć temperature tylko o 10*C.

Czy powinienem się zgłosić z tym do gościa który mi to sprzedał czy poprostu te karty tak mają?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyspieszanie w grach to nie wina grafy a twojego proca. Masz X2.

-AMD core optymalizer

-SP2

-koligacja rdzeni reczna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, usunołem Rivv'e i już wszytko śmiga. Program pewnie powłączał różne rzeczy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...