Havoc 8 Napisano 24 Kwiecień 2007 Swoja droga przydalby sie nam jakis dzial o internecie A co do tematu. Znacie jakies dobre i szybkie proxy, o ile cos takiego istnieje. To co udalo mi sie znalezc albo totalnie spowalnia dzialanie netu albo w ogole sie nie laduje. Jest mozliwosc znalezienia jakiegos szybkiego portu zeby to wszystko normalnie chodzilo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 0 Napisano 24 Kwiecień 2007 http://www.multiproxy.org/cgi-bin/search-proxy.plMozesz potestować, acz wątpię aby chodziło przy którymkolwiek "normalnie" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Napisano 24 Kwiecień 2007 w ogole nie dziala normalnie o tym wlasnie mowie...truposze same Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Crow 0 Napisano 25 Kwiecień 2007 Polecam system TOR: http://tor.eff.org/ Strona jest dostępna po polsku, więc nie powinno być problemów z instalacją. Oprócz tzw. "hidden services" (czyli stron dostępnych tylko poprzez sieć TOR) istnieje możliwość korzystania z normalnego internetu w sposób prawie całkowicie anonimowy. Na upartego można też pobierać pliki z sieci torrent (ale szybkość nie oszałamia) lub sprawdzać maile, używać komunikatorów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 26 Kwiecień 2007 CoDeeN - dużo serwerów proxy w tym w polsce... Polskie chodzą zadowalająco szybko, przy czym CoDeeN ma to do siebie, że niektórych stron się nie załaduje (nie wiem, ale żeby takie strony załadować potrzeba już konta na danym serwerze, a ja nigdy się nie zagłębiałem w to jak je założyć) - głównie z wieloma skryptami... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Napisano 28 Kwiecień 2007 A jaki port ustawić? Biorę np. 198.163.152.229 wpisuje w operze w ustawieniach proxy ale port...? bez tego nic nie działa, wchodząc na pcc otwiera się jakaś strona informacyjna o proxy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 28 Kwiecień 2007 Z reguły 3127 lub 3128. Zawsze można też spróbować 8080 Najpierw zawsze ci się załaduje strona info z proxy. Potem musi działać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach