Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Havoc

Proxy

Rekomendowane odpowiedzi

Swoja droga przydalby sie nam jakis dzial o internecie ;)

A co do tematu. Znacie jakies dobre i szybkie proxy, o ile cos takiego istnieje. To co udalo mi sie znalezc albo totalnie spowalnia dzialanie netu albo w ogole sie nie laduje. Jest mozliwosc znalezienia jakiegos szybkiego portu zeby to wszystko normalnie chodzilo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w ogole nie dziala normalnie :( o tym wlasnie mowie...truposze same

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam system TOR: http://tor.eff.org/

Strona jest dostępna po polsku, więc nie powinno być problemów z instalacją. Oprócz tzw. "hidden services" (czyli stron dostępnych tylko poprzez sieć TOR) istnieje możliwość korzystania z normalnego internetu w sposób prawie całkowicie anonimowy. Na upartego można też pobierać pliki z sieci torrent (ale szybkość nie oszałamia) lub sprawdzać maile, używać komunikatorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
CoDeeN - dużo serwerów proxy w tym w polsce... Polskie chodzą zadowalająco szybko, przy czym CoDeeN ma to do siebie, że niektórych stron się nie załaduje (nie wiem, ale żeby takie strony załadować potrzeba już konta na danym serwerze, a ja nigdy się nie zagłębiałem w to jak je założyć) - głównie z wieloma skryptami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki port ustawić? Biorę np. 198.163.152.229 wpisuje w operze w ustawieniach proxy ale port...? bez tego nic nie działa, wchodząc na pcc otwiera się jakaś strona informacyjna o proxy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z reguły 3127 lub 3128. Zawsze można też spróbować 8080 ;) Najpierw zawsze ci się załaduje strona info z proxy. Potem musi działać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...