Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
netkom

Akutalizacja BIOS.ECS K7VZA.Komp sie wylacza po 3 sek

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Forumowicze,

Tak jak w temacie. Komputer sam sie wylacza po 3 sekundach. Kupilem kosc nowa na allegro z Biosem i tez nic to nie dalo. Czy macie jakies pomysli na pomoc dla mnie? Pragne nadmienic iz podczas aktualizacji komp sam sie wylaczyl i od tamtego nieszczesnego momentu jest problem.

Z gory dzieki za kazdy pomysl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe że i tamta kość była walnięta. Ciężka sprawa właściwie. Jak ten komp się wyłączył wtedy, może akurat trafiłęś na spadek napięcia czy coś i zamiast biosu (choć pewnie też) to padł zasilacz?

Spróbuj podpiąć inny sprzęt. Poza tym wyjmij baterię z płyty niech bios będzie cały czas na default dzieki temu. Kto go wie. Widziałem już tą płytę w akcji najbardziej awaryjny ecs chyba :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok.

Sprawdze ten zasilacz i wyjme baterie BIOSu. Zobaczymy co bedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Szanowni Forumowicze,

Tak jak w temacie. Komputer sam sie wylacza po 3 sekundach. Kupilem kosc nowa na allegro z Biosem i tez nic to nie dalo. Czy macie jakies pomysli na pomoc dla mnie? Pragne nadmienic iz podczas aktualizacji komp sam sie wylaczyl i od tamtego nieszczesnego momentu jest problem.

Z gory dzieki za kazdy pomysl.

wiatraczki chcą działać tzn kręcą się przed chwilke czy nie bardzo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wiatraczki chcą działać tzn kręcą się przed chwilke czy nie bardzo?

wiatraki ok, zasilacz rowniez 100% sprawny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wiatraki ok, zasilacz rowniez 100% sprawny.

ale ja się nie pytam czy działają na innym kompie tylko czy chcą działać na tym ale OK jeśli kręcą się przez chwilke to należy sprawdzić czy karty rozszerzeń siedzą dobrze gdzie powinny ;) potem zworka Clear CMOS no a potem to wniosek że płyta padła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...