Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
michasiek

Saddam, sprawiedliwość, morderstwo, reality show

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj czy też przedwczoraj(słaby rozrachunek w upływie dni mam) wyrokiem wielkiej amerykańskiej sprawiedliwości zamordowano człowieka, czemu miliony ludzi z radością się przypatrywały.

Tu za bardzo nie ma co komentować, wystarczy napisać i stwierdzić fakt i mieć nadzieję, że ludzie jeszcze mają mózgi i sumienia(smieszny jestem...).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumiem że nie popierasz kary śmierci dla człowieka który rozkazał zabić koło 150 ludzi (tak mi sie zdaje jakoś), więc ja ci powiem że ja popieram ten wyrok, btw uważam też że "generał" Jaruzelski powinien odpowiedzieć za zbrodnię którą był stan wojenny (zginęło w nim chyba ponad 200 niewinnych ludzi), ale to już zupełnie inna bajka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powtórzę to, co już wielokrotnie mówiłem - nikt nie ma moralnego prawa odbierać życie innym. Kto to czyni jest mordercą.

Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem <posypały się kamienie, uciekam :P>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
rozumiem

To już jakiś sukces.

nie popierasz kary śmierci dla człowieka

Owszem.

więc ja ci powiem że ja popieram ten wyrok

Przykro mi i współczuję Ci.

uważam też że "generał" Jaruzelski powinien odpowiedzieć za zbrodnię którą był stan wojenny (zginęło w nim chyba ponad 200 niewinnych ludzi)

OT, ale odpowiem. Może zrobimy taki bilans Bushowi? Albo podliczymy ofiary amerykańskiej wolności i wolnego rynku, którym zapewne hołdujesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taka smierc byla za delikatna dla niego i za szybka....maniak jestem z toba ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
taka smierc byla za delikatna dla niego i za szybka....maniak jestem z toba ;)

<głaszcze>

A na jaką śmierć i kiedy Ty zasługujesz?

Tak przy okazji - popraw jednostki w podpisie bo się ośmieszasz ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze byli, są i będą zwolennicy i przeciwnicy kary śmierci. Mogę się założyc, że jeżeli bezpodstawnie zamordowano by kogoś dla Ciebie bliskiego (przykład niewinnie poległych) to napewno chciałbyś śmierci mordercy a niżeli tego, aby z Twoje pieniądze (i innych podatników) siedział do końca życia w więzieniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zawsze byli, są i będą zwolennicy i przeciwnicy kary śmierci. Mogę się założyc, że jeżeli bezpodstawnie zamordowano by kogoś dla Ciebie bliskiego (przykład niewinnie poległych) to napewno chciałbyś śmierci mordercy a niżeli tego, aby z Twoje pieniądze (i innych podatników) siedział do końca życia w więzieniu.

Gdybyśmy założyli się o wiele, mógłbym nawet dać mu dożywotnią rentę za wygraną z zakładu ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z takim Twoim podejściem to ja już nie będę rozmawiał...

ktoś, kto przedkłada pieniądze nad miłość drugiego człowieka ma u mnie marną opinię...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed chwilą miłość do drugiego człowieka kazała Ci zabijać go w ramach odwetu - wybacz, nie rozumiem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
z takim Twoim podejściem to ja już nie będę rozmawiał...

ktoś, kto przedkłada pieniądze nad miłość drugiego człowieka ma u mnie marną opinię...

wersja dla redaktora pcc:

"Przegrałbyś zakład. Gdybyś był zdolny do rozumienia żartów to bym takowy tutaj dodał."

No i z nas dwóch to Ty bodaj sugerowałeś, że jak się ma kogoś żywić, to lepiej go zabić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wersja dla typowego usera pcc

Ale cffaniak... <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcieć śmierci = życzyć śmierci =/= zabić - chyba jednak drobna różnica jest...

Znam co najmniej kilka osób, które przed pewnym zdarzeniem (którego nie przytoczę, bo po co mają się posypać opinie jak na to można inaczej spojrzeć) były przeciwnikami kary śmierci, a teraz, po kilkudziesięciu latach, kiedy widzą człowieka który to zrobił, pawają rządzą zemsty i najwyższej kary dla niego. Może tego nie zrozumiesz, bo Cię życie nie doświadczyło, ale postaraj się spojrzeć na takie sprawy oczami i umysłem ludzi, których to zabolało najbardziej.

Myślę, że teraz zrozumiałeś o co mi chodzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
chcieć śmierci = życzyć śmierci =/= zabić - chyba jednak drobna różnica jest...

Znam co najmniej kilka osób, które przed pewnym zdarzeniem (którego nie przytoczę, bo po co mają się posypać opinie jak na to można inaczej spojrzeć) były przeciwnikami kary śmierci, a teraz, po kilkudziesięciu latach, kiedy widzą człowieka który to zrobił, pawają rządzą zemsty i najwyższej kary dla niego. Może tego nie zrozumiesz, bo Cię życie nie doświadczyło, ale postaraj się spojrzeć na takie sprawy oczami i umysłem ludzi, których to zabolało najbardziej.

Myślę, że teraz zrozumiałeś o co mi chodzi...

ale ja rozumiem. Tylko żadne doświadczenia, przejścia i wydarzenia nie czynią zła dobrem i nie uzasadniają pragnienia czyjejś śmierci. W życiu ważniejsze od tego jak jest jest dla mnie to jak być powinno. I jeślibym kiedy pragnął czyjejś śmierci to proszę o przywrócenie mi przytomności umysłu.

No i co do relacji między życzeniem śmierci a zabójstwem. Całkiem możliwe, że w wielu przypadkach moralnie są one jednakowo złe. Bo jeśli ktoś chce czyjejś śmierci ale nie zabija tylko z braku odwagi to dla mnie nie ponosi mniejszej winy od tego co by zabił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znasz takie coś jak oko za oko ząb za ząb? Przykro mi ale zabójca (na taką skalę) w/g Ciebie ma najwyraźniej biegać sobie po okolicy wolno...A więzienie nawet jeśli to co mu da? Wyjście za dobre sprawowanie po 20latach...

Zauważ jeszcze że nie bez powodu zwie się to KARĄ! Dlaczego stawiasz na równi zabójcę i tych którzy chcą zabójcę uśmiercić? On zabił bez powodu w imię swoich ideałów czy "widzi mi się". A chcący go uśmiercić, robią to dlatego, że na to zasłużył. To nie jest i nigdy nie będzie to samo.

<głaszcze>

A na jaką śmierć i kiedy Ty zasługujesz?

Tak przy okazji - popraw jednostki w podpisie bo się ośmieszasz ;]

1. Nie głaszcz mnie bo akceptuje tylko kobiecy dotyk tego rodzaju...

2. Jak zabije paredziesiąt osób to teraz oświadczam że możecie mnie zabić jak chcecie. Narazie żyje tak jak powinienem. Nie czynie drugiemu (prawemu) tego co mnie nie miłe, a ten kto jest mordercą nie zasługuje na litość i prawa które przysługują "normalnym" ludziom. (to an wypadek żebyś nie powiedział że saddam jest moim bliźnim...)

3. Ten podpis ma 3 lata i nie mam zamiaru go zmieniać a że jednostki są błędne tym lepiej, zreszta moja sprawa dlaczego jest tak a nie inaczej, nie musisz tego rozumieć, zreszta jak narazie mało rozumiesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On zabił bez powodu w imię swoich ideałów czy "widzi mi się". A chcący go uśmiercić, robią to dlatego, że na to zasłużył.

On niewątpliwie także uważał, że zabici przez niego na takowy los zasłużyli. Jeśli uda Ci się kiedyś myśleć obiektywnie, to może dojdziesz do tego, że nikt nie jest w stanie osądzić czyje przesłanki są słuszne, a czyje nie i czyje powody istotniejsze.

1. Nie głaszcz mnie bo akceptuje tylko kobiecy dotyk tego rodzaju...

Lubisz, gdy się nad Tobą kobieta lituje? :>

Narazie żyje tak jak powinienem.

Pierwszy święty, jakiego osobiście poznałem. :)

Jak zabije paredziesiąt osób to teraz oświadczam że możecie mnie zabić jak chcecie.

Pewnego dnia swoją postawą możesz przyczynić się (nie daj Boże) do wprowadzenia "kary śmierci" w Polsce. A to by oznaczało przyłożenie ręki do wielu morderstw.

zreszta jak narazie mało rozumiesz.

Masz rację. Ale Tobie życze abyś zrozumiał choć tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie to też zwierzętaz tą różnicą, że (w większości przypadków) są obdarzeni rozumem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On niewątpliwie także uważał, że zabici przez niego na takowy los zasłużyli. Jeśli uda Ci się kiedyś myśleć obiektywnie, to może dojdziesz do tego, że nikt nie jest w stanie osądzić czyje przesłanki są słuszne, a czyje nie i czyje powody istotniejsze.

Wiem o tym. Tylko, że jeżeli cały świat w tym ludzie z jego kraju uważają że przesadził to zasłużył sobie na to co dostał.

Lubisz, gdy się nad Tobą kobieta lituje? :>
Po prostu jakoś nie uśmiecha mi się żebyś mnie głaskał...a litować się mogę ja nad Tobą bo pragniesz żeby najwięksi kryminaliści, stwarzający zagrożenie dla innych ludzi byli na wolności. Łatwo Ci mówić bo nigdy nie spotkałeś się z takim saddamem. Powiem to co wcześniej inni pisali, postaw się w sytuacji rodzin ofiar. Nie wierzę że odpuściłbyś mu gdyby ci wybił całą rodzinkę, tylko dlatego, że może w/g niego zasłużyli na to...taki już jest mechanizm w człowieku który się załancza w poodobnych sytuacjach. Zemsta jest zła, ale bierność jeszcze gorsza.

Pierwszy święty, jakiego osobiście poznałem. :)

Wogóle mnie nie znasz

Pewnego dnia swoją postawą możesz przyczynić się (nie daj Boże) do wprowadzenia "kary śmierci" w Polsce. A to by oznaczało przyłożenie ręki do wielu morderstw.

I to jest złe? Bardzo bym się ucieszył gdyby ją wprowadzili. Można by mieć wtedy nadzieję, że całe zgraje "gangsterów" latających po ulicach jakoś się w ciągu paru lat wypalą i trochę ten nasz kraj się uspokoji...wymiar sprawiedliwości w Polsce jest imho baardzo kiepski, o organach ścigania nie wspominając...

Przykro mi, ale ja naprawdę jestem za karą śmierci i tego mi nie wyperswadujesz. Obserwuje otoczenie i widzę co się dzieje. Zaostrzenie środków jest chyba jedynym wyjściem "uspokojenia" społeczeństwa.

Co do tego co napisał Dex...co się robi z psem który ugryzie właściciela? Rozmawia się z nim żeby więcej tego nie zrobił? Przykre ale prawdziwe, ze najczęściej się takiego zabija. Ewentualnie schronisko ale nie jeżeli temu właścicielowi odgryzie rękę albo zagryzie całą jego rodzine...ludzie to też zwierzęta, tak to już jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta rozmowa może trwać w nieskończoność, zawsze będą ludzie za karą śmierci i ludzie którzy będą pzreciw. Także, zapewne wrócicie do początku w swych rozwarzaniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabójstwo to czyn moralnie zły - człowiek uzurpuje sobie w nim prawo do decydowania o losie innego człowieka.

Absurdalnym jest przyzwalanie, aby w imię sprawiedliwości uzurpować sobie prawo do tego samego.

A wola większości to coś co mnie przeraża. Uznaje się ją za istotną, a większość to bezmyślna masa ludu, który niestety w wielu wymiarach istnienia upodabnia się do zwierząt.

Istotą człowieczeństwa jest oddalanie się od zwierzęcej natury. Dlatego argumenty mówiące, że coś się w człowieku włącza do mnie nie przemawiają. Jak widzisz udaną fizycznie dziewczynę to też się coś włącza ale raczej się na nią nie rzucasz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qba ma racje, nic z tej rozmowy nie wyjdzie. dajmy sobie spokoj, saddam's dead i kropka. mi to pasuje ty bys wolal by zyl. szanuje to ale nie rozumiem. ty mnie pewnie tez wiec cool.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...