Tommy 6 Napisano 26 Luty 2007 Zielonym. Zielonego używa się do przewodów niezidentyfikowanych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
michasiek 0 Napisano 26 Luty 2007 pomarańczowym Qbo postrzelać to idź na strzelnice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 26 Luty 2007 pomarańczowym Trafiłeś michasiek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
michasiek 0 Napisano 26 Luty 2007 Trafiłeś michasiek wiem kto jest autorem najszybszego breaka maksymalnego w snookerze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 26 Luty 2007 kto jest autorem najszybszego breaka maksymalnego w snookerze? O'Sullivan? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
michasiek 0 Napisano 26 Luty 2007 O'Sullivan? tak, 5:20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 27 Luty 2007 Pytanko: Przegub kulisty (walcowy) nie przenosi: a] momentów zginających b] sił osiowych c] sił tnących ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
michasiek 0 Napisano 27 Luty 2007 Pytanko: Przegub kulisty (walcowy) nie przenosi: a] momentów zginających b] sił osiowych c] sił tnących ?? a i c przy czym dla walcowego to tylko w plaszczyźnie prostopadłej do osi sworznia raczej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 27 Luty 2007 No nie jest to poprawna odpowiedź Otóż łatwo wpaść na to, na podstawie równowagi sił. Dla przykładu rozpatrzmy układ na płaszczyźnie (2D). Wyobraź sobie część belki załóżmy od przegubu do prawej podpory (lewa strona Cie nie interesi). Pomiędzy podporą i przegubem przykładasz siłę. Wedle tego co napisałeś reakcja w podporze musiałaby być równa siee (bądź sile o przeciwnym zwrocie, zależy jak przyłożysz) a wiadomo że tak nie jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
michasiek 0 Napisano 27 Luty 2007 No nie jest to poprawna odpowiedź Otóż łatwo wpaść na to, na podstawie równowagi sił. Dla przykładu rozpatrzmy układ na płaszczyźnie (2D). Wyobraź sobie część belki załóżmy od przegubu do prawej podpory (lewa strona Cie nie interesi). Pomiędzy podporą i przegubem przykładasz siłę. Wedle tego co napisałeś reakcja w podporze musiałaby być równa siee (bądź sile o przeciwnym zwrocie, zależy jak przyłożysz) a wiadomo że tak nie jest Tomasz próbował mi to wytłumaczyć nawet obszernie na gg, ale poddaję się ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 27 Luty 2007 Dobra, widze oprócz michaśka nikt się nie pofatygował 'szczelić'... Poprawną odpowiedzią było tylko a]. W zamian daję coś prostszego (tak mi się zdaje), zawsze można googlować Kiedy możemy powiedzieć, że układ jest statycznie wyznaczalny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
michasiek 0 Napisano 27 Luty 2007 gdy reakcje więzów mogą być wyznaczone z samych równań statyki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 28 Luty 2007 gdy reakcje więzów mogą być wyznaczone z samych równań statyki. Tym razem ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
michasiek 0 Napisano 28 Luty 2007 To ja spytam o kolejne fundamentalne prawo przyrody: Do uzyskania stanu o jakiej energii dąży każdy układ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 28 Luty 2007 Każdy układ dąży do uzyskania minimum energii. Dobrze pamiętam? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
michasiek 0 Napisano 28 Luty 2007 Tu nie ma co pamietac, wystarczy sie rozejrzec. Dajesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 28 Luty 2007 Tu nie ma co pamietac, wystarczy sie rozejrzec. Dajesz. Sam wiesz jak wyglądała fizyka w LO... W którym roku została wydana pierwsza część serii gier komputerowych Championship Manager? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AndrzejSnk 2 Napisano 28 Luty 2007 09 lutego 1997, Championship Manager 97/98 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 28 Luty 2007 09 lutego 1997, Championship Manager 97/98 Znacznie wcześniej. Pierwszy CM był bodaj na Amige Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Havoc 8 Napisano 28 Luty 2007 no coz...fanem nie jestem w zadnym wypadku, ale cos mi mowi ze '93 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AndrzejSnk 2 Napisano 1 Marzec 2007 Pytanie: Jak jest kodowa nazwa rdzenia tego procesora: jedno zdjęcie przedstawia ten sam proc tylko jest powiększone <jakby ktoś nie zauważył> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AndrzejSnk 2 Napisano 2 Marzec 2007 nikt nie wie? postrzelajcie chociaż Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Michał 0 Napisano 2 Marzec 2007 to jest core duo... ale ci chodzi o literki z cyferkami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi