MANIAK 0 Napisano 8 Wrzesień 2007 (edytowane) właśnie dlatego mówię że nie wiem który to wrzucę coś później Edytowane 9 Wrzesień 2007 przez MANIAK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 11 Wrzesień 2007 Później, tzn. kiedy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
M@Ly 0 Napisano 11 Wrzesień 2007 Pozniej, mial na mysli ze miesiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
MANIAK 0 Napisano 13 Wrzesień 2007 (edytowane) Sory na śmierć zapomniałem Jak wiemy 2 wojna światowa rozpoczęła się 1 września 1939r atakiem na Westerplatte, Niemcy jednak "twierdzili" że to nie oni zaczęli wojnę. Powiedz jak nazwano zdarzenie o którym głosili Niemcy i pokrótce opisz jego przebieg.(tak tylko ogólnie). Edytowane 13 Wrzesień 2007 przez MANIAK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 13 Wrzesień 2007 Może chodzi o wojnę japońsko-chińską, rozpoczętą 7 lipca 1937 najazdem wojsk japońskich? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
MANIAK 0 Napisano 13 Wrzesień 2007 (edytowane) nie raczej nie to miałem na myśli, chodzi o coś co zostało upozorowane przez Niemców i zwalone na nas. Bezpośrednio przed wybuchem 2 wojny. Co było jakby pretekstem do najechania Polski. Edytowane 13 Wrzesień 2007 przez MANIAK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 24 Wrzesień 2007 Chyba kiepsko z historią na forum... Dawaj coś nowego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
MANIAK 0 Napisano 24 Wrzesień 2007 nigdy o Prowokacji Gliwickiej nie słyszeliście?? może teraz Tommy coś wrzuć bo ja nie mam weny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 24 Wrzesień 2007 nigdy o Prowokacji Gliwickiej nie słyszeliście??Nie kojarze ;/ może teraz Tommy coś wrzuć bo ja nie mam weny Ssij Wymyśl coś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 29 Wrzesień 2007 (edytowane) Ok, kto to? Edytowane 29 Wrzesień 2007 przez Tommy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
M@Ly 0 Napisano 29 Wrzesień 2007 Polska Siatkarka! A teraz pytanie do Tommego, jak sie nazywa ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 29 Wrzesień 2007 Polska Siatkarka! A teraz pytanie do Tommego, jak sie nazywa ?No ja powiedzmy że właśnie nie wiem i dlatego pytam Was Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 3 Październik 2007 No nikt nie wie Panowie? Nie interesujecie się pieknymi polskimi siatkareczkami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 8 Październik 2007 Dobra, była to oczywiście p. Skowrońska Niech następną zagadkę wrzuci ten, kto ma ochotę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 13 Październik 2007 (edytowane) Lenie... Jak nazywamy podpory mostów wiszących? Dla ułatwienia rysunek. Edytowane 13 Październik 2007 przez Tommy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AndrzejSnk 2 Napisano 19 Październik 2007 myślałem, że podpory to podpory ale może cięgna? strzał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 19 Październik 2007 myślałem, że podpory to podpory ale może cięgna? strzał Hehe, te podpory to pylony. Cięgnami możnaby nazwać te liny, fachowo takie mosty nazywają się wantowymi. Ze względu na fakt, że jako jedyny chociaż próbowałeś, zaliczam Zapodajesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 22 Październik 2007 Hmmm, zaliczyłem? Zapodajesz AndrzejuSnk? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AndrzejSnk 2 Napisano 28 Październik 2007 (edytowane) za koniec średniowiecza (epoki) podaje się 4 daty podaj przynajmniej 3 z nich: (1 jest przyjmowana za koniec tej epoki ale rozwaza się też 3 inne) Edytowane 28 Październik 2007 przez AndrzejSnk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Havoc 8 Napisano 1 Grudzień 2007 Napisze to samo co w "zagadkach"... co tak zabawa padła? Może tak inna zagadka...prościejsza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qba 4 Napisano 5 Grudzień 2007 Łatwe, jutro napisze odpowiedz, bo musze poszukać 3 i 4 daty bo już niepamiętam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qdi 0 Napisano 6 Grudzień 2007 za koniec średniowiecza (epoki) podaje się 4 daty podaj przynajmniej 3 z nich: (1 jest przyjmowana za koniec tej epoki ale rozwaza się też 3 inne) 1494 wyprawa Karola VIII za Alpy 1453, 1455 1492 Przyjaciel Google pomógł - nie wiem czy dobrze ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 12 Grudzień 2007 Andrew nie śpij part 2! Łatwe, jutro napisze odpowiedz, bo musze poszukać 3 i 4 daty bo już niepamiętamDługie to jutro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AndrzejSnk 2 Napisano 15 Grudzień 2007 1494 wyprawa Karola VIII za Alpy 1453, 1455 1492 Przyjaciel Google pomógł - nie wiem czy dobrze ... no powiedzmy miało być: 1452, 1453, 1517 i oczywiście 1492 ale zaliczam za chęci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qdi 0 Napisano 19 Grudzień 2007 OK Wiec moja zagadaka jest taka: Dwoch rycerzy walczyło o księżniczkę. Dostali zadanie: którego koń dobiegnie ostatni do zamku, ten zdobędzie rękę księżniczki. Czekali więc 1km od zamku siedząc na swoich koniach aż ktoryś z nich sie podda 1 dzien.... 2 dzien..... W koncu podszedł do nich Mag i powiedział im coś na ucho. Ci ruszyli pędem w stronę zamku, aby być jak najszybciej. Co takiego powiedział im czardziej, że rycerze ruszyli w pośpiechu na zamek?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi