Michał 0 Napisano 27 Październik 2006 Przeczytałeś ostatnio jakąś fajną książkę i chciałbyś ją nam polecić? \ Napisz to tu!! To może ja zaczne od takich moznaby powiedziec mafijnych: "Ojciec Chrzestny" - Mario Puzo (!!!) "Sycylijczyk" - Mario Puzo "Omerta" - Mario Puzo "Głupcy umierają" - Mario Puzo Osobiscie w/w tytuly bardzo mi sie podobaly:P PS Mam nadzieje ze temat sie przyjmie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Havoc 8 Napisano 27 Październik 2006 Jasne że się przyjmie. Narazie nie mam czasu więc wymienie pozycje z ostatnich miesięcy: Dan brown Kwartetologia (? ) po prostu wszystkie jego 4 książeczki. Terry Pratchett "Kosiarz" i nowy numer Przyjaciółki [to był joke ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Michał 0 Napisano 27 Październik 2006 Havoc, a co do twórczości Pratchett'a to cały "Świat dysku" czy tylko tą wybraną książkę warto czytać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Havoc 8 Napisano 27 Październik 2006 Z tego co mi wiadomo to cały Świat Dysku, ale narazie miałem przyjemność zaznajomić się tylko z Kosiarzem Mam chyba gdzieś e-booki, ale wiadomo...wole papier. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AndrzejSnk 2 Napisano 28 Październik 2006 J.R.R. Tolkien - Władca Pierscieni Trylogia - Hobbit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 28 Październik 2006 "Nocna Zmiana" Stephena Kinga Wprawdzie przeczytałem dopiero 3 opowiadania, ale wydają się być ciekawe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Dacik 0 Napisano 29 Październik 2006 Ja z Prachetta przeczytałem (póki co) tylko "Muzykę Duszy"... zdania są podzielone, ale większość tych, którzy zaznajomili się bardziej z autorem twierdzą, że zacząłem "z dupy strony" Nie wiem, polecono i pożyczono mi ten właśnie tytuł i powiem że było świetne... Jak znajdę trochę czasu to wezmę się za następną... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
michasiek 0 Napisano 14 Styczeń 2007 George Orwell - Córka proboszcza Aldous Huxley - Małpa i duch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
mir123bych 0 Napisano 3 Marzec 2007 Isakowicz Zaleski o esbekach w krakowie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
rusek 0 Napisano 24 Kwiecień 2007 -gra o tron, georgea martina (obowiązkowo dla wszystkich!! trochę długa ale naprawdę warto) -władca pierścieni+hobbit -hmm, chyba większość grishama (troche są do siebie podobne ale czyta się fajnie ) -rozmaite przygody jakuba wędrowycza, napisane przez andrzeja pilipiuka (płakałem ze śmiechu wielokrotnie ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Firekage 0 Napisano 24 Kwiecień 2007 W szpitalu czytalem (jako , ze nie bylo to mojej szkole lektury obowiazkowe) -Dostojewski > Bracia Karamazow -Orewll > Rok 1984 -Orwell > Folwark Zwierzecy Polecam w ciemno. Rok 1984 zrobil na mnie ogromne wrazenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Janka 0 Napisano 7 Czerwiec 2007 "Pachnidło"Suskinda. Filmu nie widziałam. Książką dość fajna, inna niż wszystkie inne,baśniowa. Co ciekawe, powstała on już w 1985. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Janka 0 Napisano 7 Czerwiec 2007 W szpitalu czytalem (jako , ze nie bylo to mojej szkole lektury obowiazkowe) -Dostojewski > Bracia Karamazow -Orewll > Rok 1984 -Orwell > Folwark Zwierzecy Polecam w ciemno. Rok 1984 zrobil na mnie ogromne wrazenie. Czzytała te orwella obie w liceum. Dobrze się czytało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi