Dacik 0 Napisano 22 Październik 2006 Party Time! Znacie jakieś smaczne drinki? Sami eksperymentujecie? Zapraszam do dyskusji. Dzielcie się swoimi przepisami! Caram'bola Składniki: - Caram'bola - Sprite - lód - cytrynka Sposób przygotowania Napoje mieszamy w stosunku 1/3 (jedna część Caram'boli do 3 części Sprite)... polecam zrobić to w "szejkerze"... Do szklaneczki (polecam niskie, ale szerokie) wrzucamy kilka kostek lodu, wlewamy miksturę i dla ozdoby (a także smaku) dodajemy plaster cytryny. Nie używajcie słomek! Znacznie lepiej smakuje prosto ze szkła... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 22 Październik 2006 WŚCIEKŁY PIES Składniki: - wódka - sok malinowy - tabasco Kieliszek wypełniony w 3/4 wódką uzupełnić sokiem malinowym (musi być gęsty, coś w rodzaju syropu malinowego). Sok nalewać powoli po brzegu kieliszka, wtedy opadnie na dno i powstaną dwie warstwy. Do każdego kieliszka wlać po kilka do kilkunastu kropli czerwonego tabasco. Jeśli będzie się to robić z małej wysokości nad kieliszkiem, najlepiej tuż nad powierzchnią wódki, krople tabasco będą wyglądać jak małe groszki. Drinka należy wypić na jeden raz, ale powoli, a nie jednym chaustem jak kielonek z wódką. W ten sposób sok malinowy delikatnie złagodzi ostry smak tabasko. Dobre Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Dacik 0 Napisano 22 Październik 2006 oj dobre, dobre Ostatnio miałem przyjemność mieszać jeszcze Malibu (moja lepsza połówka wprost przepada), a zatem... Malibu Składniki - Malibu kokosowe (te przeźroczyste) - Mleko Sposób przygotowania W zależności od upodobań, można rozmieszać je w dwojaki sposób: 1) "1 do 1" Używa się "większego" kieliszka... najlepiej "setki"... i miesza w proporcjach jak podałem wyżej. Jedna część alkoholu i jedna część mleka 2) "1 do 3" Tutaj już wedle uznania z objętością naczynia. A proporcje takie jak wyżej... Smacznego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
darek_dade 2 Napisano 22 Październik 2006 Paradise, jeden z najlepszych drinków jakie w życiu piłem (w Bialymstoku kosztuje 14 zł...). Skład: Malibu, sok ananasowy i bananowy, bols blue (możliwe, że coś jeszcze ale już nie pamietam...). Proporcje dowolne, zależy czy ktoś woli drinki, w których alkoholu w ogóle nie czuć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
kiemarr 0 Napisano 23 Październik 2006 Mam leksykon w którym są przepisy na 1444 driki . Z tego co tam czytałam pewnie są przepyszne ale nie stać mnie na składniki hehe bo nie należą do najtańszych . Ale kiedyś zaszaleje i sobie zrobie jakiegoś . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Dacik 0 Napisano 23 Październik 2006 Ten temat powstał raczej z myślą o przetestowanych już drinkach, własnych eksperymentach... ale spróbuj coś namieszać... potem podziel się z nami Ja dodaję do naszego "leksykonu" Żubrówkę z sokiem jabłkowym... Niewiasty na moim roku bardzo się lubują... a i ja od czasu do czasu lubię sobie skosztować, tak dla odmiany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Crow 0 Napisano 23 Październik 2006 SnowBall: Ajerkoniak Sprite Mieszac w wysokiej szlance w proporcji 1 Ajerkoniak : 2 Sprite (dla hardcoreowcow mozna tez sprobowac 1 : 1) Wbrew pozorom b. dobre na jesien-zime :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 23 Październik 2006 SnowBall: Ajerkoniak Sprite Mieszac w wysokiej szlance w proporcji 1 Ajerkoniak : 2 Sprite (dla hardcoreowcow mozna tez sprobowac 1 : 1) Wbrew pozorom b. dobre na jesien-zime :] Nie słyszałem i nie próbowałem, ale wydaje się dziwne... Ajerkoniak jest przecież taki można by rzec gęsty i w polączeniu ze Sprite'm siakoś dziwnie to musi wyglądać namieszane w szklance. Ale pewnie się mylę, zatem jest okazja by spróbować czegoś nowego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
kiemarr 0 Napisano 23 Październik 2006 Żubrówkę z sokiem jabłkowym można pić do czasu jeżeli się nie przedawkuje ... bo później sam zapach soku przypomina poranek po imprezie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Dacik 0 Napisano 24 Październik 2006 Heh... co za kiemarr... wystarczy "uważać" A co do SnowBall'a... hm, jakoś mi się też nie widzi... z tego samego powodu co wspomniał Tommy, ale nie skreślam, może faktycznie smaczne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
kiemarr 0 Napisano 24 Październik 2006 Oj trzeba uważać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
darek_dade 2 Napisano 24 Październik 2006 Mojito, piłem oooj dawno temu, kolega mi zrobił, było pyszne. Składniki: mięta, rum, cukier puder, sok sytrynowy, tonic/woda sodowa Proporcji oczywiście nie znam. Kombinujcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
vandetta 0 Napisano 29 Listopad 2010 Hey Sluchajcie jest cos baaaardzo odjechanego ! A mowie o wodce AGWA !!! Z red bullem mega bomba Ale najbardziej kocham z nia drinki <3 zamieszczam przepis na jednego z moich ulubionych!! Jungle flame . Płomień dzungli/ kliny (nie ćwiartki, tylko ósemki) pomarańczy, kliny limonki, 30ml Agwy, 12.5 ml Amaretto, 12.5 ml likieru Xante, piwo imbirowe typu Ale. Wrzuć pomarańczę oraz limonkę do szklaneczek (poj. 250ml), kruszony lód. Wymieszaj Agwę, Amaretto i Xante. Zalej do szklaneczek a na koniec polej to piwem imbirowym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Havoc 8 Napisano 4 Grudzień 2010 A idz ty reklamo chodząca A ode mnie najlepszy trunek ze względu na możliwość popijania w miejsach publicznych Kupujemy puszkę sprite'a 0,3ml; oraz buteleczkę 0,2 cytrynówki. Wypijamy połowę puszki sprite'a. Dolewamy cytrynówki i mamy drinka w puszcze. Inny wariant to butelka 2l spritea i 1l cytrynówki. Tak czy owak proporcje 1:1 najlepsze imho ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
TomTom 10 Napisano 4 Grudzień 2010 <oklaski> I pragnienie nie ma szans.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Jawtek 1 Napisano 5 Grudzień 2010 A idz ty reklamo chodząca A ode mnie najlepszy trunek ze względu na możliwość popijania w miejsach publicznych Kupujemy puszkę sprite'a 0,3ml; oraz buteleczkę 0,2 cytrynówki. Wypijamy połowę puszki sprite'a. Dolewamy cytrynówki i mamy drinka w puszcze. Inny wariant to butelka 2l spritea i 1l cytrynówki. Tak czy owak proporcje 1:1 najlepsze imho ;-) No i można pić w miejscu publicznym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
zelda 0 Napisano 31 Styczeń 2011 Klasyczna żubrówka z sokiem jabłkowym i cytrynką bomba Ja polecam zołądkową gorzką ze sprite'm i koniecznie kilkoma plasterkami świeżego ogórka...Brzmi dziwnie ale smakuje genialnie.... +lód koniecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
mysza 0 Napisano 15 Luty 2011 nieśmiertelny Gin z tonikiem z niezbędną cytryną... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi