kaki 0 Napisano 25 Wrzesień 2006 gra ktos w diablo 2 lod ?? Moze jakos ustawimy sie na forumowe granie ?? pozdro dla fanów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Napisano 25 Wrzesień 2006 Ja gram, jednakże bynajmniej nie w LODa. Specjalnie odinstalowałem dodatek, bo grając na battle.necie (i nie tylko zresztą) psuje on całą frajdę. To niepoważne by grając postacią jeden dzień osiągnąć nią lvl, który na 'czystym' Diebełku wymagałby trochę większego nakładu pracy. Ponadto postacie stają się niemal nieśmiertelnikami, a jaka to frajda wtedy z gry... Na wspolne granie możemy się umówić, pod warunkiem że będzie to diarun (oczywiście bez dodatku, który mnie strasznie drażni..), a nie ballrun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qdi 0 Napisano 25 Wrzesień 2006 ja kiedyś grywałem... barbem miałem 95lvl :D. Oczywiscie na LOd - nie wyobrażam sobie gry bez dodatku - wydaje mi się wtedy za czyste diablo jest takie ubogie ... ani talizmanów, ani kamieni runicznych...Zdecydowanie jestem za dodatkiem.. Zresztą nie spotkałem sie z serwem Diablo bez dodatku...(oczywiscie pirackim) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Napisano 25 Wrzesień 2006 ja kiedyś grywałem... barbem miałem 95lvl :D. Oczywiscie na LOd - nie wyobrażam sobie gry bez dodatku - wydaje mi się wtedy za czyste diablo jest takie ubogie ... ani talizmanów, ani kamieni runicznych...Zdecydowanie jestem za dodatkiem.. Zresztą nie spotkałem sie z serwem Diablo bez dodatku...(oczywiscie pirackim) Hmm, jak już mówiłem taki 95lvl na LODzie to żaden wielki wyczyn, grając cały dzien można podobno nabić ponad 90 bez problemu. Za to na 'czystym' Diablo - trochę pracy to wymaga Jedyny plus dodatku to większy box no i niby 5 akt, który i tak nie jest niczym nadzwyczajnym... A co do serwerów, żeby wogóle zagrać to chyba trzeba posiadać oryginalną grę i nieużywany na bn'ie klucz, bo ineczej z tego co mi wiadomo wałek. Ja przynajmniej nie spotkałem się z pirackimi serwerami. A że nie spotkałeś serwków do Dia bez dodatku się nie dziwię - masz dodatek - masz dostęp do odpowiednich serwerów, nie masz dodatku - grasz na takich na których wszyscy nie mają LODa, ot cała istota... Blizzard pomyślał Ps. Jakby to powiedzieli na bn'ie -> LOD SUX! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MANIAK 0 Napisano 30 Wrzesień 2006 ja gram, z dodatkiem, popieram Qdiego, bez LOD'a ta gra się jakaś taka pusta wydaje, tzn gdybym nigdy nie grał w dodatek to bym tak nie uważał, ale ponieważ już zakosztowałem expansion seta to już z niego raczej nie zrezygnuję. aha nie jestem dokładnie pewien jak to jest, ale na bn'ie spotkałem się z czymś takim że nie mogłem wejść do gry gdyż było to zwykłe diablo bez rozszerzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Napisano 1 Październik 2006 aha nie jestem dokładnie pewien jak to jest, ale na bn'ie spotkałem się z czymś takim że nie mogłem wejść do gry gdyż było to zwykłe diablo bez rozszerzenia No zgadza się, chary z LODa nie mogą grać z charami Diablo bez dodatku, po prostu nie da się wejść do wspólnej gry. Jednakże pomimo, że masz zainstalowany dodatek możesz stworzyć postać do podstawowego Diablo - przy tworzeniu musisz odznaczyć odpowiednią opcję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba 4 Napisano 1 Październik 2006 Mmm kiedyś grałem w Diablo+dodatek - cud mód i orzeszki mniam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qdi 0 Napisano 1 Październik 2006 Hmm, jak już mówiłem taki 95lvl na LODzie to żaden wielki wyczyn, grając cały dzien można podobno nabić ponad 90 Nie można!!! Nie wiem gdzie slyszaleś ale spędziłem swego czasu setki godzin na D2. Grając CAŁY DZIEń nabiłem 60lvl! i to czarodziejka gdzie doswiadczenie idzie najszybciej i do tego grajac przypełnym składzie (tam było akurat 8 osob) i grajac pozniej na BR (baal run) czyli wyskoki na baala i jego gromatke bo tak exp idzie jak szalone. Mysle ze jak doba ma 24 to raczej bardzo bradzo ciezko byłoby sie zmiescic i zrobic lvl w jeden dzien (24h) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Napisano 1 Październik 2006 Nie można!!! Nie wiem gdzie slyszaleś ale spędziłem swego czasu setki godzin na D2. Grając CAŁY DZIEń nabiłem 60lvl! i to czarodziejka gdzie doswiadczenie idzie najszybciej i do tego grajac przypełnym składzie (tam było akurat 8 osob) i grajac pozniej na BR (baal run) czyli wyskoki na baala i jego gromatke bo tak exp idzie jak szalone. Mysle ze jak doba ma 24 to raczej bardzo bradzo ciezko byłoby sie zmiescic i zrobic lvl w jeden dzien (24h) Ekhm, zacznijmy od tego mistrzu że jeżeli drużyna liczy komplet (tj. 8 osó to exp za tzw. bossów niemal w całości idzie do postaci o najniższym levelu... I nie wiem gdzie słyszałeś bajeczki że u czarki exp idzie najszybciej... Ogólnie można powiedzieć, że najlepszą postacią jest paladyn jeśli chodzi o bicie expa i takie tam jakbym to nazwał 'granie ogólne' (czarka jest najlepsza na mf'a, a barb ceniony dzięki okrzykom...). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qdi 0 Napisano 1 Październik 2006 Ekhm, zacznijmy od tego mistrzu że jeżeli drużyna liczy komplet (tj. 8 osó to exp za tzw. bossów niemal w całości idzie do postaci o najniższym levelu... Więc drogi kolego wybacze CI tą niewiedzę bo nie grasz na dodatku.. Majac na mysli baal run miałem na myśli ataki na postacie z ktorymi zawodnicy mierza się przed sama walka z samaym baalem tam exp idzie na wszystkich. A co do bicia exp i łatwosci gry to zdania sa rozne. W zaleznoci też od tego czy ustawiasz czare (zreszta każdego zawodnika) na walke z brudasami czy z inna postacia. Zgodze sie ze pal vs czara (przy odpowiednich "ułożeniach" postaci) pal wygra natomiast oa wiele bardziej skuteczniejsza jest czarka w walce z brudasami (zwłaszcza gdy max ma na zimno + talizmanki ale to akurat Ciebie nie dotyczy ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Napisano 1 Październik 2006 Więc drogi kolego wybacze CI tą niewiedzę bo nie grasz na dodatku.. Majac na mysli baal run miałem na myśli ataki na postacie z ktorymi zawodnicy mierza się przed sama walka z samaym baalem tam exp idzie na wszystkich. A co do bicia exp i łatwosci gry to zdania sa rozne. W zaleznoci też od tego czy ustawiasz czare (zreszta każdego zawodnika) na walke z brudasami czy z inna postacia. Zgodze sie ze pal vs czara (przy odpowiednich "ułożeniach" postaci) pal wygra natomiast oa wiele bardziej skuteczniejsza jest czarka w walce z brudasami (zwłaszcza gdy max ma na zimno + talizmanki ale to akurat Ciebie nie dotyczy ) Heh, czarka na duelu z palem nie jest z góry skazana na porażkę... Fakt że 'młotki' są debeściackie, pod warunkiem że paladyn ma dobre resy na żywioły. Nawet niedoceniany nekro może być wypasiony na duele i ciężki do pokonania. Mogę się też założyć, że jakby mierzyć czas przejścia całego CSa łącznie z zabiciem diablo, pal zrobi to o wiele szybciej (oczywiście nie mówimy o szybkim otwarciu pieczęci przez czarkę przy użyciu tp i zabiciu 3 pojawiających się bossów po których reszta potworków sama umiera ). A na czym ballrun polega to wiem 'drogi kolego' bo dokładnie na tym samym polega diarun (ponadto singleplayera grałem w LODa) - zauważ że najwięcej expa dostajesz własnie za dia czy baala a nie za potworki które zabijasz po dordze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qdi 0 Napisano 1 Październik 2006 Ale nie chodzi o potworki ktore zabija sie po drodze tylko o potworki ktore "rodzi" baal siedzac na tronie. Aha i jescze jedno exp o wiele szybciej roscnie jak grasz w druzynie(im wiecej osob tym lepiej) bo przeciwnicy sa automatycznie mocniejsi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Napisano 1 Październik 2006 Aha i jescze jedno exp o wiele szybciej roscnie jak grasz w druzynie(im wiecej osob tym lepiej) bo przeciwnicy sa automatycznie mocniejsi Zgadza się, podobny efekt w singleplayerze można uzyskać wpisując w linii polecen bodaj players8. Jednak ważne jest to by cała drużyna posiadała zbliżone lvle, dlaczego to tłumaczyć chyba nie muszę. I to jest dobry sposób na grę gdy się zabija kolejne potworki, a przy bossia (jak dia czy baal) najniższy lvl powinien opuszczać drużynę bo wtedy nikt oprócz niego niemal nie dostanie żadnego expa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qdi 0 Napisano 1 Październik 2006 Zgodze sie, ale w praktyce o ile pamietam na baala nikt sie nie szarpał - szkoda czasu /... robiło sie kolejny BR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Napisano 2 Październik 2006 Zgodze sie, ale w praktyce o ile pamietam na baala nikt sie nie szarpał - szkoda czasu /... robiło sie kolejny BR Możliwe, bo jak mówię w LODa nie grywam W każdym razie Dia zawsze się stukało przu okazji i nie tylko dla expa, ale również dla itemów (najlepiej jak robił to char z wysokim mf'em). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qdi 0 Napisano 2 Październik 2006 podobo nawiecej itemow unikaknych wyrzucał Mefik - Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Napisano 2 Październik 2006 podobo nawiecej itemow unikaknych wyrzucał Mefik - Niewątpliwie, dodatek oferuje - jak to zostało określone - "tysiące" nowych przedmiotów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach