Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Knicz

Wartosciowe gry freeware

Rekomendowane odpowiedzi

Ragnarok Online (jRPG)

http://sakuraheaven.com/mirrors/

Do ściągnięcia tylko najnowsze RAG*.exe i SAK*.exe Jeśli wystąpi jakiś problem z patchowaniem to na ftp://211.39.133.48/pub/ragnarok/SakPatch/ są wszystkie.

Klient 2* po ok. 1 GB, wszystkie patche (nie ściąga się wszystkich) ok. 1 GB.

Strona 2. polskich serwerów:

http://kdr.net.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem link do świetnej gry od kumpla

logo.png

Chwytamy klawiaturę jak gitarę i gramy ;)

Gdyby ktoś nie wiedzial jak grać to macie instruktaż mojego kumpla :)

Dobra, opisze Ci jak grac na easy, potem trzeba troche zmienic taktyke, ale juz bedziesz czail o co chodzi to sam sqmasz co i jak.

Poki co wlacz trening. Leci z gory koleczko, rajt? Nacisnij odpowiedni F (F1-F5) [ten, na ktorego torze jest koleczko] i trzymaj. Gdy koleczko podjedzie pod kwadracik, ktory wisi w powietrzu (bo trzymasz odpowiedniego eFa) nacisnij shift (i trzymaj tak dlugo, jak dlugi jest pasek za koleczkiem ;) ). Jesli sie udalo to uslyszysz dzwiek i na liczniku punktow pojawia sie pierwsze cyferki inne od zera. Czekyrałt ;) .

Link do gry:

http://sourceforge.net/project/downloading...1.324-win32.zip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta gra bekowa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściągnijcie tą grę - to tylko trzydzieści megabajtów a grania macie na długie godziny :) Świetnie nadaje się na imprezy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Championship Manager 2000/2001

cm00-01.JPG

pobierz gr? [save as]

Wymagania: Pentium 233 Mhz, 32MB RAM

Opis: Championship Manager Sezon 00/01 to wspania?a kontynuacja najs?ynniejszego na ?wiecie menad?era pi?karskiego pozwalaj?ca na prze?ycie niezwyk?ych przygód w ?wiecie futbolu.

CM jest zaimplementowana pe?na symulacja ligi polskiej !!! Dot?d zmuszeni byli?my gra? klubami zachodnimi lub korzysta? z sztucznych dodatków, tworzonych przez amatorów. Teraz liga polska staje si? integraln? cz??ci? najbardziej zaawansowanej gry futbolowej - w CM 00/01 odnajdziemy pe?n? symulacj? pierwszej i drugiej ligi oraz dane opisuj?ce kilkuset pi?karzy, którzy depcz? polskie murawy w rzeczywisto?ci.

tacticas_realmadrid.jpg

Od tego wszystko si? zacz??o... B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jest opcja kupowania meczy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a jest opcja kupowania meczy??

Taka opcja występowała jedynie w Liga Polska Manager ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VS Online

vsonline.jpg

Opis: Takiej gry jeszcze nie było, na pozór nieciekawa i mało okazale wyglądająca gierka... nic bardziej mylnego! VS Online to zaawansowana aplikacja, która nie oderwie Cię do ekranu monitora przez długie godziny! Dlaczego? Otóż jej największym plusem jest to iż grając w grę możemy zarobić prawdziwe pieniądze, zmagając się z innymi użytkownikami online!

Uwierzcie mi emocje podczas każdej rozgrywki są ogromne, mimo iż stawka to np. 40 groszy :)

Zasady gry są bardzo proste:

Prowadząc bolid formuły 1 musimy omijać opony, używając strzałek w lewo i prawo.

Jeśli wygrasz ze swoim przeciwnikiem otrzymujesz 10% jego kasy. Jeśli przegrasz tracisz 10% ze swojego konta w grze.

DOWNLOAD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e1b3c9ef8c574dfa.jpg

Ewe, kurna, nement - nie dość, że to bijatyka i to na PC to jeszcze jest dobra! Pomimo drobnej wady związanej z instalajcą i uruchamianiem (tylko przez IE :/) to gra i tak wymiata. Dostępny jest tylko tryb sieciowy, więc klepiemy tylko kumpli (geo, zarejestruj sie, co? :P). Nie mam czasu na dłuższe dysputy - zaraz gram z kumplem. Połaźcie sobie po stronie gry po więcej informacji.

http://kwonho.ijji.com/

Minimum Recommended

CPU Pentium III 600MHz Pentium 4 1.6GHz

Graphics Card GeForce2 MX GeForce4 MX

DirectX DirectX 9.0c DirectX 9.0c

Memory 128MB 256MB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zasady gry są bardzo proste:

Prowadząc bolid formuły 1 musimy omijać opony, używając strzałek w lewo i prawo.

Jeśli wygrasz ze swoim przeciwnikiem otrzymujesz 10% jego kasy. Jeśli przegrasz tracisz 10% ze swojego konta w grze.

Bardzo wciąga - pisze z doświadczenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Quake I - chyba nie musze mowic dlaczego. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam .Szukam jakiś survival-horrorów freeware .Czy ktoś może podać jakieś? (z wyjątkiem Penumbry ,Alone in the Dark i System Shocka 2 bo te znalazłem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System Shock 2 i AitD są darmowe? Link! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, ale ja niestety nie znam :) Moze ktos inny Ci odpowie. :)

Może Residenty pierwsze są freeware.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno ,niestety nie są.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam darmową grę

MARBLE ARENA

W tej grze sterujesz piłką a twoje zadanie polega na zebraniu określonej liczby gwiazdek. Poziomów jest bardzo dużo a w dodatku jest edytor map. Grafika i udźwiękowienie stoi na najwyższym poziomie, a fizyka jest bardzo dopracowana. Aż dziwne że gra jest darmowa.

Fotki pochodzą z mojej własnej mapy "kenex city online"

marblearenafotkazgry2.jpg

marblearenafotkazgry1.jpg

Polski serwis gry

Edytowane przez kenex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś napisałem na PCCentre recenzję darmowej gry RTS:

Spring RTS

artykuł

Gra cały czas jest aktualizowana i rozwijana.

Działa na Linux i Windows XP, Vista i 7.

Zainteresowanych zapraszam na forum polskiego klanu gry:

ZXC

Polecam zacząć od moda Balance Annihilation 7.12 (najnowszy obecnie) i jednej z popularnych map. Na przykład tabula v2 lub deltasiegedry.

Po opanowaniu niebagatelnej liczby 367 (tylko w tym modzie) różnych jednostek lądowych morskich i latających gra daje niesamowite możliwości taktyczne, a przeciwnicy stawiają różne wymagania, poziom od pro do nooba. Wg mnie gra lepsza od najnowszych produkcji płatnych w gatunku, jak SupremeCommander2 czy RedAlert3.

Polecam :)

Edytowane przez maxymili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...