Niemiec 0 Napisano 24 Czerwiec 2006 wreszcie urodzilo sie moje rev3 chlodzenia woda. czescio to: F2S Eheim 1046 Innovetec 8/10 Innovatec rez Black Water Ultimate 121 wentylek scythe borygo eko i demineralka 50:50 ok 600ml kibelek sobie chodzi i jest dosc cichy, bo eheim niestety jest slyszalny, musze popracowac nad jego lepszym odizolowaniem. wentyl na chlodnicy to Scythe od ninji plus, mial byc fander, ale z powodu swojej konstrukcji a wlasciwie mocowan potrzebne sa dlugie srubki a takich nie mialem podobnie jak praktiker. temperaturki sa nizsze niz na boxie o ok 15st przy tych upalach co wcale nie znaczy, ze jest chlodno. temp na procku przy wlaczonym boincu na 2 rdzenie wynosi 72-74st. jest to niestety wina chlodnicy, ktora nie wyrabia :/ powietrze wydmuchiwane z niej jest cieple, sama chlodnica tez, mozna powiedziec, ze jest goraca. jezeli wierzyc staremu termometrowi rteciowemu to woda w rezie ma 35-37st. radiator na mosach az parzy, trzeba bedzie pomysles nad wymiana na cos duzo wiekszego. a teraz fotki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Napisano 25 Czerwiec 2006 Fajnie to wygląda, mało miejsca zajmuje. Ale te temp duże Tak z czystej ciekawości...jakie są koszta takiego zestawu?? Mam rację myśląc że sempronka 2200+ chłodziłoby to do dużo niższych temp.? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 25 Czerwiec 2006 temp na procku przy wlaczonym boincu na 2 rdzenie wynosi 72-74st. procek do Pentium D tak ? ale nie na standardowym taktowaniu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemiec 0 Napisano 25 Czerwiec 2006 procek to D805 puszczony na 3,2ghz przy 1,42V. koszta zestawu? wiekszosc rzeczy mam z allegro, wiec nie wyszedl tak drogo. a przy zakupie nowych czesci to chyba bedziesz mogl sobie sam policzyc ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MILANS 30 Napisano 25 Czerwiec 2006 fajne WC ale wg mnie ma kilka wad. 1) uważam, że umieszczenie chłodnicy z przodu to zły pomysł. jak wiadomo pentawka(szczególne po oc) wydziela bardzo duze ilości ciepła. negatywnie wpływa to na temperaturę powietrza w obudowie 2) niezbyt podoba mi się wyjście do kabla od pompki z tyłu obudowy. musisz to jakoś obudować bo ja juz w taki sposób kilka rzy poraziłem się prądem 3) zrób porządek z tymi kablami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemiec 0 Napisano 25 Czerwiec 2006 ad1. najprawdopodobniej bedzie druga chlodnica w miejscu arcticow ad2. bedzie to zasloniete ad3. o ktore kabelki Ci chodzi?? po zamknieciu budy i tak tego nie widac ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MILANS 30 Napisano 25 Czerwiec 2006 ad1. najprawdopodobniej bedzie druga chlodnica w miejscu arcticow ad2. bedzie to zasloniete ad3. o ktore kabelki Ci chodzi?? po zamknieciu budy i tak tego nie widac ;] chodzi mi o kable od napędów + taśmy + kabel od zasilania mobo. zrób coś z tym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemiec 0 Napisano 25 Czerwiec 2006 chodzi mi o kable od napędów + taśmy + kabel od zasilania mobo. zrób coś z tym <{POST_SNAPBACK}> tasmy sa ulozone na plasko na plycie od mobo. kabel od zasilania mobo inaczej nie pojdzie, bo asusa dal gniazdo zasilajace na srodku plyty a takze molexa w tym miejscu. moznaby sie bylo bawic, ale efekt bedzie nieznacznie lepszy wiec po co sobie zycie komplikowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luk33 0 Napisano 25 Czerwiec 2006 mala ta chlodniczka ale pewnie dlatego ze musi sie mieścic w środku i wiem że w planach jest 2 :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michasiek 0 Napisano 10 Wrzesień 2006 a jak tak z innej beczki - ten Niemiec, którego z tłika kojarzę? plum? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba 4 Napisano 11 Wrzesień 2006 Ta. Wspominałeś coś o odświeżaniu starych tematów ....? :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michasiek 0 Napisano 11 Wrzesień 2006 Ta. Wspominałeś coś o odświeżaniu starych tematów ....? :]nie było mnie tu z rok, cięzko mi się wyznać, który nowy a który nie nie lukam na daty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 11 Wrzesień 2006 ten Niemiec, którego z tłika kojarzę? plum? tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemiec 0 Napisano 12 Wrzesień 2006 a jak tak z innej beczki - ten Niemiec, którego z tłika kojarzę? plum? tak plóm [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba 4 Napisano 12 Wrzesień 2006 Prosze, jak szybko info dotarło do Niemca, widać ma dobry wywiad:] Masz jakieś nowe foty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemiec 0 Napisano 13 Wrzesień 2006 fotak brak a WC jest w fazie przebudowy ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach