Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
MILANS

AM2

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zapewne wiecie juz niedługo premiera nowych procków na podstawkę AM2. Nowe proce mają wnieść obsługę pamięci DDR2, oraz w przyszłosci technologię Anti-HyperTreading (sry zjezli jest bład ale nie wiem jak to sie pisze). ATH to technologia działająca odwrotnie niż HT. kilka rdzeni ma pracować jako jeden, szybko co w praktyce może dawać ogromną wydajnosc w operacjach jednowątkowych.

jak narazie w sprzedazy dostepne są płyty głowne ASUS,, MSI oraz gigabyte. juz niedługo bedzie mozna dostać DFI i EPOXA. niestety w sprzedaży nie ma jeszcze procesorów. postaram sie jednak zakupić takiego jeszcze przed premierą (mam mało czasu).

procesory, które dostępne bedą w sprzedazy tuż po premierze to:

Sempron 2800+

Sempron 3000+

Sempron 3200+

Sempron 3400+

Sempron 3500+

Sempron 3600+

Athlon 3200+

Athlon 3500+

Athlon 3800+

Athlon X2 3800+

Athlon X2 4000+

Athlon X2 4200+

Athlon X2 4400+

Athlon X2 4600+

Athlon X2 4800+

Athlon X2 5000+

Athlon FX 62

ceny nowych prcesorów będą porównywalne lub minimalnie wieksze od wersji na socket 754 i 939.

jeszcze nie wiem z czego bedzie się skłądał mój komputer (i platforma testowa PCCentre zarazem) może firma ASUS wykaże chwalebną inicjatywe (w co prawde mówiac wątpię :/ ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak zapewne wiecie juz niedługo premiera nowych procków na podstawkę AM2. Nowe proce mają wnieść obsługę pamięci DDR2, oraz w przyszłosci technologię Anti-HyperTreading (sry zjezli jest bład ale nie wiem jak to sie pisze). ATH to technologia działająca odwrotnie niż HT. kilka rdzeni ma pracować jako jeden, szybko co w praktyce może dawać ogromną wydajnosc w operacjach jednowątkowych.

jak narazie w sprzedazy dostepne są płyty głowne ASUS,, MSI oraz gigabyte. juz niedługo bedzie mozna dostać DFI i EPOXA. niestety w sprzedaży nie ma jeszcze procesorów. postaram sie jednak zakupić takiego jeszcze przed premierą (mam mało czasu).

procesory, które dostępne bedą w sprzedazy tuż po premierze to:

Sempron 2800+

Sempron 3000+

Sempron 3200+

Sempron 3400+

Sempron 3500+

Sempron 3600+

Athlon 3200+

Athlon 3500+

Athlon 3800+

Athlon X2 3800+

Athlon X2 4000+

Athlon X2 4200+

Athlon X2 4400+

Athlon X2 4600+

Athlon X2 4800+

Athlon X2 5000+

Athlon FX 62

ceny nowych prcesorów będą porównywalne lub minimalnie wieksze od wersji na socket 754 i 939.

jeszcze nie wiem z czego bedzie się skłądał mój komputer (i platforma testowa PCCentre zarazem) może firma ASUS wykaże chwalebną inicjatywe (w co prawde mówiac wątpię :/ ).

to dlatego sprzedajesz 939

PS

Czekam na testy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to dlaczego ? (zeby mieć AM2 ;) )

najgorsze jest to, ze płyta która miałem na oku kosztuje 810 zł !! świetnie nadawała by się na platformę testową (2x pcie 16x (sli 32), 2 PCI wolne itd..). może coś sie ustali ciekawego z asusem ale wątpie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
to dlatego sprzedajesz 939

jak to dlaczego ? (zeby mieć AM2 ;) )

yyy

a tak pozatym mając Opterona @ FX57 nigdy bym go nie sprzedał żeby miec więcej pkt w sandrze na memory bandtwich (czy jak to się pisze) bo w czym innym razczej dużego kopa wydajnosci nie będziesz miał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sobie dalej będe czekać na Conroe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

opteron juz sprzedany za 720 zł :)

tu nie chodzi o wzrost wydajnosci. zmieniając platformę na AM2 będe mogł przeprowadzać testy płyt nowych głownych, pamiątek ddr, nowych proców a więc rzeczy, które będą na topie. dodatkowo usmiecha mi sie sli 32 bo bedzie można bić ładne rekordy w 3dmarku (SLI)

EDIT

Conroe też bedzie ale troche później ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko było ? to znajdz mi w twoim newsie informację o sempronach 2800+ ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
opteron juz sprzedany za 720 zł :)

tu nie chodzi o wzrost wydajnosci. zmieniając platformę na AM2 będe mogł przeprowadzać testy płyt nowych głownych, pamiątek ddr, nowych proców a więc rzeczy, które będą na topie. dodatkowo usmiecha mi sie sli 32 bo bedzie można bić ładne rekordy w 3dmarku (SLI)

EDIT

Conroe też bedzie ale troche później ;)

no to MILANS czekamy (a przynajmniej ja) niecierpliwie na testy SLI 32 :) i rekordy w 3D

PS

Pamiatek DDR2 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to, że premiera odbędzie sie 23 maja to pewne. Poczatkowo było mowione o początku czerwca, a potem ktoś zaczął pisac że premiera zostanie przyśpieszona, ale czy to było oficjalne stanowisko czy tylko plotka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy to, że premiera odbędzie sie  23 maja to pewne. Poczatkowo było mowione o początku czerwca, a potem ktoś zaczął pisac że premiera zostanie przyśpieszona, ale czy to było oficjalne stanowisko czy tylko plotka ?

Oficjalne, pisałem o tym tutaj http://www.pccentre.pl/Article13892.htm

Póki co, wszystko się zgadza bo AMD faktycznie 16-ego coś tam zdradziło na temat tych układów EE.

Jeszcze dwa dzionki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyłem błąd. Mam na myśli to, że zegar na tym forum spóźnia się o godzinę. Ja ten post pisze o 16:55 a wyświetli o 15:55. Ktoś powinien przestawi ten zegar. Chyba zapomnieliście go przestawi z czasu zimowego na letni ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zauważyłem błąd. Mam na myśli to, że zegar na tym forum spóźnia się o godzinę. Ja ten post pisze o 16:55 a wyświetli o 15:55. Ktoś powinien przestawi ten zegar. Chyba zapomnieliście go przestawi z czasu zimowego na letni ?

Już lepszego tematu do tego nie mogłeś znaleść ? ;)

Zegar sobie sam ustawiasz! w profilu [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześc. Pojawiły się już w sklepie: www.znak.pl

Pozatym nie udało mi się znaleźc tej opcji poprawiającej błędną godzine. Czekam na wsakzówki jak ją poprawic. Wydaje mi się że to powinien zrobic Administrator :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darek, wejdź do ustawień, później do Board Settings (ustawienia forum) i tam będziesz mógł zmienić swoją strefę czasową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak bedziesz pisał z USA to admin ma zmienić dla ciebie też zegarek? ;p

Twój profil->ustawienia forum->Możesz ustawić strefę czasową ;)

Sorki, nie odświeżyłem a tu już darek zdążył posta walnąć :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A ja sobie dalej będe czekać na Conroe :)

A ja sobie poczekam aż PKB będzie o 200% wyższy :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm PKB= C+I+G+X :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja wam powiem cos ciekawego, czego nie było jeszcze w newsach. dowiedziałem się od jednego z najwiekszych dystrybutorów AMD w europie, że amd ma jakiś poślizg i procesorów nie bedzie jeszcze przez około 3 tygodnie. jezeli ta firma nie dostanie proców to próżno szukac ich w polskich sklepach :). zastanawia mnie co moznaczać poślizg ze strony AMD - czyżby firma chciała jeszcze wprowadzic jakieś zmiany ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja słyszałem tylko, że w Europie w testach znajdują się tylko dwa procesory - A5000+ i FX-62.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
to ja wam powiem cos ciekawego, czego nie było jeszcze w newsach. dowiedziałem się od jednego z najwiekszych dystrybutorów AMD w europie, że amd ma jakiś poślizg i procesorów nie bedzie jeszcze przez około 3 tygodnie. jezeli ta firma nie dostanie proców to próżno szukac ich w polskich sklepach :). zastanawia mnie co moznaczać poślizg ze strony AMD - czyżby firma chciała jeszcze wprowadzic jakieś zmiany ?

przez 3 tygodnie ? wątpie co najwyżej można procki doprodukowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...