bresto 0 Napisano 11 Luty 2006 może ktoś mi pomoże... kupiłam sobie zestaw cpc do wodnego chłodzenia komputera. Podłączyłam co trzeba, woda ładnie porusza się w układzie. W biosie wyłączyłam nawet alarm z powodu braku obrotów wiatraczka. A i tak przy uruchamianiu komputer mi wyje. I to raczej nie z powodu przegrzania, bo zaczyna wyć od razu, w momencie włączenia... Czy ktoś wie, co może być powodem i jak temu zaradzić? proszę o pomoc, bo już skołowana jestem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dejot 2 Napisano 11 Luty 2006 ehh po 1. źle zrobiłaś kupujac CPC bo jest to badziew Po 2. podłacz jakiś wentylator pod złącze na płycie głownej gdzie był pierwotnie podłączony cooler na proca to zapewne przestanie wyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bresto 0 Napisano 11 Luty 2006 ehh po 1. źle zrobiłaś kupujac CPC bo jest to badziew Po 2. podłacz jakiś wentylator pod złącze na płycie głownej gdzie był pierwotnie podłączony cooler na proca to zapewne przestanie wyć ale jaki wentylator? zresztą po to własnie kupiłam cpc, żeby sie wentylatora pozbyć, bo muszę mieć cichego kompa.... Ale dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dejot 2 Napisano 11 Luty 2006 ale jaki wentylator? zresztą po to własnie kupiłam cpc, żeby sie wentylatora pozbyć, bo muszę mieć cichego kompa.... Ale dzięki <{POST_SNAPBACK}> Niektóre płyty mają zabezpieczenia wlaśnie przed nie wpiętym wentylatorem i przez ta wyją Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bresto 0 Napisano 12 Luty 2006 ale zabawne właśnie jest to, że jak jest wiatraczek, ale nie podpięty do płyty to ejst oki, a jak jest na procku WC a wiatrak podpięty, to i tak wyje. Więc już nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach