Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre

Rekomendowane odpowiedzi

może ktoś mi pomoże...

kupiłam sobie zestaw cpc do wodnego chłodzenia komputera. Podłączyłam co trzeba, woda ładnie porusza się w układzie. W biosie wyłączyłam nawet alarm z powodu braku obrotów wiatraczka. A i tak przy uruchamianiu komputer mi wyje. I to raczej nie z powodu przegrzania, bo zaczyna wyć od razu, w momencie włączenia... Czy ktoś wie, co może być powodem i jak temu zaradzić? proszę o pomoc, bo już skołowana jestem... :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh po 1. źle zrobiłaś kupujac CPC bo jest to badziew ;)

Po 2. podłacz jakiś wentylator pod złącze na płycie głownej gdzie był pierwotnie podłączony cooler na proca to zapewne przestanie wyć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh po 1. źle zrobiłaś kupujac CPC bo jest to badziew ;)

Po 2. podłacz jakiś wentylator pod złącze na płycie głownej gdzie był pierwotnie podłączony cooler na proca to zapewne przestanie wyć ;)

ale jaki wentylator? zresztą po to własnie kupiłam cpc, żeby sie wentylatora pozbyć, bo muszę mieć cichego kompa.... Ale dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ale jaki wentylator? zresztą po to własnie kupiłam cpc, żeby sie wentylatora pozbyć, bo muszę mieć cichego kompa....  Ale dzięki  :)

Niektóre płyty mają zabezpieczenia wlaśnie przed nie wpiętym wentylatorem i przez ta wyją ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale zabawne właśnie jest to, że jak jest wiatraczek, ale nie podpięty do płyty to ejst oki, a jak jest na procku WC a wiatrak podpięty, to i tak wyje. Więc już nie wiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...