Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
darek_dade

Polski Ebay

Rekomendowane odpowiedzi

Czy korzysta ktoś z Was z ebaya polskiego (bądź amerykańskiego)? Jeżeli tak, to jak wrażenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na polskim ebay'u z tego co widać to nie ma ŻADNEJ kontroli nad sprzedawanymi przedmiotami. Wystarczy zobaczyć ile tam "kopii zapasowych" gier (wiem, na allegro też są, ale nie w takiej ilości). Niezbyt dobrze to świadczy o firmie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

angielski ebay wymiata a polski pozostawie bez komentarza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polskiemu Ebay'owi pozostaje dużo do zrobienia. Bardzo szybko przestałem z niego korzystać. Angielski Ebay jest za to b. dobry, ale niestety większość przedmiotów tam kupowanych wiąże się z koniecznością pokrycia opłat za przesyłkę międzynarodową :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Angielski Ebay spoko, bo jest tam dużo rzeczy, całe mnóstwo, nie to co na innych "aukcjach" :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używałam allegro i nie narzekam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO tak ale na angielskim Ebayu jest dużo więcej zreczy do sprzedania!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NO tak ale na angielskim Ebayu jest dużo więcej zreczy do sprzedania!!

Na angielskiem pewnie tak,na amerykańskim też,tylko koszty wysyłki większe.Poza tym płatnośc jest pewnym problemem-za przelew biorą dużo (najczęściej i bank z którego kasa wychodzi w Polsce jak i ten przyjmujący,w Polsce kwota ok.400 zł przelana do UK to koszt prowizji dla polskiego banku ok.80 zł)a np.Poczta Polska do W.Brytanii nie robi w ogóle przekazów,Western Union jest jednak drogi,płatność kartą kedytową też wiąże się z większą prowizją, no i trzeba mieć kartę "wypukłą" do płatności na odległosc.

Jeśli chodzi natomiast o ebay Polska to z oczywistych przyczyn jest to porównywalne z allegro,większość firm na tych "bazarach" sprzedaj i tu,i tu.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Załóż konto paypal i problem przelewania pieniędzy będziesz miał z głowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wtedy nie ma żadnych prowizji?

Ciekawe:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...