darek_dade 2 Napisano 23 Styczeń 2006 Czy korzysta ktoś z Was z ebaya polskiego (bądź amerykańskiego)? Jeżeli tak, to jak wrażenia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
DvD 0 Napisano 23 Styczeń 2006 Na polskim ebay'u z tego co widać to nie ma ŻADNEJ kontroli nad sprzedawanymi przedmiotami. Wystarczy zobaczyć ile tam "kopii zapasowych" gier (wiem, na allegro też są, ale nie w takiej ilości). Niezbyt dobrze to świadczy o firmie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AndrzejSnk 2 Napisano 23 Styczeń 2006 angielski ebay wymiata a polski pozostawie bez komentarza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Geo 9 Napisano 24 Styczeń 2006 Polskiemu Ebay'owi pozostaje dużo do zrobienia. Bardzo szybko przestałem z niego korzystać. Angielski Ebay jest za to b. dobry, ale niestety większość przedmiotów tam kupowanych wiąże się z koniecznością pokrycia opłat za przesyłkę międzynarodową Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qba 4 Napisano 25 Styczeń 2006 Angielski Ebay spoko, bo jest tam dużo rzeczy, całe mnóstwo, nie to co na innych "aukcjach" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Anek 0 Napisano 5 Luty 2006 Ja używałam allegro i nie narzekam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qba 4 Napisano 5 Luty 2006 NO tak ale na angielskim Ebayu jest dużo więcej zreczy do sprzedania!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Anek 0 Napisano 6 Luty 2006 NO tak ale na angielskim Ebayu jest dużo więcej zreczy do sprzedania!! <{POST_SNAPBACK}> Na angielskiem pewnie tak,na amerykańskim też,tylko koszty wysyłki większe.Poza tym płatnośc jest pewnym problemem-za przelew biorą dużo (najczęściej i bank z którego kasa wychodzi w Polsce jak i ten przyjmujący,w Polsce kwota ok.400 zł przelana do UK to koszt prowizji dla polskiego banku ok.80 zł)a np.Poczta Polska do W.Brytanii nie robi w ogóle przekazów,Western Union jest jednak drogi,płatność kartą kedytową też wiąże się z większą prowizją, no i trzeba mieć kartę "wypukłą" do płatności na odległosc. Jeśli chodzi natomiast o ebay Polska to z oczywistych przyczyn jest to porównywalne z allegro,większość firm na tych "bazarach" sprzedaj i tu,i tu. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
darek_dade 2 Napisano 7 Luty 2006 Załóż konto paypal i problem przelewania pieniędzy będziesz miał z głowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Anek 0 Napisano 8 Luty 2006 A wtedy nie ma żadnych prowizji? Ciekawe:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi