Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Bot PC Centre

Husajn: Nie boję się śmierci, jestem niewinny

Rekomendowane odpowiedzi

Saddam Husajn wyznał swoim adwokatom, że gdyby został skazany na śmierć za zbrodnie wojenne, wolałby być rozstrzelany przez pluton egzekucyjny niż powieszony - poinformował amerykański dziennik Washington Times, cytując obrońcę byłego prezydenta Iraku.

W rozmowie z dwoma swymi adwokatami, przeprowadzonej 7 grudnia w podziemiach sądu w Bagdadzie, Saddam powiedział, że wciąż jest naczelnym wodzem irackich sił zbrojnych i pluton egzekucyjny byłby właściwym sposobem wykonania wyroku na dowódcy.

Obszerne fragmenty rozmowy zrelacjonował amerykańskim dziennikarzom jeden z obrońców, Isam Ghazzawi. Drugim rozmówcą Saddama był Ramsey Clark, były prokurator generalny USA, który niedawno dołączył do zespołu obrońców eksdyktatora.

Nie boję się śmierci. Oczywiście, że nie jestem winny, ale wiem, że oni chcą mojej głowy - powiedział im Saddam.

Były prezydent Iraku jest oskarżony o zbrodnie przeciwko ludzkości, zbrodnię ludobójstwa i zbrodnie wojenne. W pierwszym procesie, który zaczął się 19 października zeszłego roku, odpowiada razem z siedmioma współpracownikami za masakrę 148 szyitów z Dudżailu, dokonaną z zemsty za zamach na dyktatora w tym miasteczku w roku 1982.

Proces Saddama Husajna ma być wznowiony 24 stycznia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak on jeszcze śmie mówić, że jest niewinny?? Co sobie koleś myśli, że jak będzie opowiadał jak chce umrzeć to mu zrobią na złość i tylko do więzienia wsadzą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe ten bandyta jeszcze będzie żądał miesiąca wolnego i majbacha przed egzekucją

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Majbacha to on może dostać ale w zestaiwe do samodzielnego złożenia :D Firmy Burago :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Clamoor

to i tak byłby zbytek łaski...

wiem ze to niemoralne ale jednak skuteczne.. chińskie tortury.. kropla wody jedna za druga spadajaca mu na głowe.....

zaczołby błagac o wszystko tylk nie to...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy macie do Saddama? Korzystał przez lata z praw przysługujących dyktatorowi - to samo byście pewnie robili, żeby umocnić swoją władzę, gdybyście się znaleźli na taim stanowisku. A to, że głupia Hameryka wmówiła łatwowiernemu światu, że ma on jakąkolwiek broń, to zwykłe bujdy. Teraz pora zaatakować niewinny Iran - Polska jak ostatnio mówili w wiadomościach taki atak już popiera!! WSTYD!!!

A morderca Szaron to zawsze był dobry co? Niby czemu? Bo Hameryka go popierała?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...