Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Bot PC Centre

Łódź: Kara 25 lat więzienia dla młodocianych zabójców 13-latka

Rekomendowane odpowiedzi

A jesteś świadom, że się zniżasz do poziomu osoby, która zabijała?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, proponuje zamknąć temat bo ktoś zaraz powie coś za dużo

Podsumowując, zdania są podzielone. Rozumiem zwolenników kary śmierci, ponieważ pragną oni jak największej możliwej kary. Może nie koniecznie musi to być kara śmierci, ale coś co budzi respekt i nie pozwoli zapomnieć takiej osobie swego czynu i jego konsekwencji. Przeciwnicy kary śmierci też mają dużo racji. Każdy ma prawo do życia, ale żeby życie zabójcy sie zmieniło musi odbyć surową kare. Kilkanaście lat więzienia, to w moim mniemaniu za mało jak na morderstwo. Jednak każdy ma swoje zdanie i trzeba to zdanie uszanować tak jak ludzi, zarówno winowajców jak i tych poszkodowanch.

CLOSED

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widzę powodu dla którego mielibyśmy zamikać ten topic.

Feel free to comment ppl :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A jesteś świadom, że się zniżasz do poziomu osoby, która zabijała?

Wiedziałem, że kiedyś to powiesz :D I jestem tego świadom, jednak pamiętajmy, że taką decyzję podejmuje społeczeństwo a nie jedna osoba, i jest ona jak najbardziej sprawiedliwa jeżeli tylko winowajca zasłużył. Tak więc nie jesteśmy dokładnie tacy sami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wiedziałem, że kiedyś to powiesz :D I jestem tego świadom, jednak pamiętajmy, że taką decyzję podejmuje społeczeństwo a nie jedna osoba, i jest ona jak najbardziej sprawiedliwa jeżeli tylko winowajca zasłużył. Tak więc nie jesteśmy dokładnie tacy sami.

No ta, w grupce (społeczeństwie) czujemy się odważniejsi i nie bierzemy odpowiedzialności.

Winowajca zasłużył... nie pojmuje tego jak można na śmierć zasłużyć.

Coś dla rozluźnienia - http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3099861.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro nie pojmujesz jak można na śmierć zasłużyć, to jak pojmujesz to że zabójca może dostać dożywocie i wyjść wcześniej za dobre sprawowanie albo za kaucje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Skoro nie pojmujesz jak można na śmierć zasłużyć, to jak pojmujesz to że zabójca może dostać dożywocie i wyjść wcześniej za dobre sprawowanie albo za kaucje?

Dobrze powiedziane, zgadzam się w całości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypłacić się możesz z aresztu, po prawomocnym w wyroku w sądzie nie możesz się po prostu wypisać z więzienia po zapłaceniu kaucji. W polsce kary dożywaocia są rozdawane bardzo rzadko, jeżeli już, to sprawy są bardzo nagłaśniane w mediach.Jeżeli zabójca został zwolniony z dożywocia to wierzę, że resocjalizacja pomogła... no i wątpię, żeby ktoś podjął się zwolnienia takiej osoby. Szum w mediach byłby ogromny, nigdy nie słyszałem, żeby coś takiego się w Polsce zdarzyło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...