Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Bot PC Centre

Ojciec Rydzyk przygotowuje czarną listę dziennikarzy

Rekomendowane odpowiedzi

Według Gazety Wyborczej, ojciec Tadeusz Rydzyk, dyrektor Radia Maryja, przygotowuje listę dziennikarzy nieprzychylnych jego rozgłośni. Salon kłamców, jak określił listę Rydzyk, ma być przedstawiony w najbliższym czasie.

Swój zamiar ojciec Rydzyk przedstawił wczoraj na antenie radia. Podczas audycji skrytykował on tygodnik Wprost za artykuł z ostatniego numeru, pt. Prymas Rydzyk, oraz dziennik Fakt, który pisał o ośrodku wypoczynkowym redemptorystów, w którego budowie ma brać udział Tadeusz Rydzyk.

Jak pisze Gazeta Wyborcza, Radio Maryja prowadzi stały monitoring informacji nieprzychylnych mediom Rydzyka. Podczas mszy z okazji czternastolecia radia, na ołtarzu złożono około 20 tysięcy tekstów prasowych szkalujących rozgłośnie i jej dyrektora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest po prostu żenujące... Niech szanowny o. Rydzyk mnie również wpisze na tę listę. I złoży tę opinię jako ofiarę w czasie Mszy św.

Ręce opadają...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to wcale nie głupi pomysł :) jak by jeszcze zamieścił tam link do pcc to by była dobra reklama :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie racja - nie ważne, co o Tobie mówią, ważne, żeby nazwiska nie przekręcili ;)

P.S. Wiadomość, jakoby Rydzyk miał Maybacha, okazała się nieprawdziwa. Kurcze... A już myślałem, że ma fajny gust :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co przygotowuje? Czarną listę? Ten naciągacz powinien sam siebie wpisać na pierwszym miejscu!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetna piosenka :) B. dobrze oddaje sytuację RM. Jednak ja nieco inaczej (czy słusznie, to sami oceńcie) zdefiniowałbym pojęcie moherowego beretu. Otóż ja nie przypisywałbym tego pojęcia do babć, które fanatycznie słuchają RM i OD (o. dyrektora), ale do owego fanatyzmu i bezkrytycznego przyjmowania tego, co za pośrednictwem tej stacji jest głoszne. Ludzi nie można potępiać (a przynajmniej nie powinno się); i określenie "moherowe berety" adresowane pod kątem babć może być krzywdzące (wśród wielbicielek owego nakrycia głowy są też zapewne osoby, które RM i głoszone przez nie opinie mają w głębokim poważaniu). Dlatego właśnie owo określenie odniósłbym tylko i wyłącznie do światopoglądu (=fanatyzmu) panującego w radiomaryjnych środowiskach. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...