Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
michasiek

galeria michasiek'a

Rekomendowane odpowiedzi

Gratuluje, spoko fotki. Potrafisz ze zwykłej rzeczy zrobić coś fajnego. Fotki super no może poza tą z numerem "0" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem - zawartość galerii jest rewelacyjna :) I zawsze mam smaka widząc czekoladę ;)

Polecam innym odwiedzenie tej strony!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większość fotek już widziałem. Pomysłe ciekawe, aczkolwiek na wielu zdjęciach jest widać niewiele, mają klimat - to prawda, ale dłuższa seria pewnie szybko by mi się znudziła. Może czas na coś kolorowego? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fotografie "monokolorowe" są właśnie świetne! W dobie TV, warto od czasu do czasu zobaczyć coś takiego ;) Znikoma liczba obiektów na zdjęciach także jest moim zdaniem zaletą prac Michasiek'a - takie odbicie od rzeczywistości, zwrócenie uwagi na pewne z pozoru banalne przedmioty, które nie nadają się na temat do zdjęcia - jak widać, to nieprawda :) Mi te zdjęcia się poprostu podobają :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ach no zapomniałem powiedzieć/napisać - mnie również się podobają!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za opinie. Co do koloru - będzie i kolor, gdy uznam że wypracowałem juz na tym gruncie własny styl i będę zadowolony w efektów, do czego jeszcze daleko, jedno wiem - kolor z matrycy cyfry mnie nie cieszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale przecież kupiłeś chyba jakiś nowy aparat (tzn. starszej generacji, nowy jako niedawno kupiony)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No ale przecież kupiłeś chyba jakiś nowy aparat (tzn. starszej generacji, nowy jako niedawno kupiony)?

No owszem, mam Zenita ET i Lubitela 166, czym można robić piekne zdjecia ale:

TRZEBA UMIEC

a nauka analogowej fotografii jest kosztowna...zmarnowane filmy, wywołania... ech to nie na kieszen studenta :(

film - 10zł

wywołanie - 4zl

skanowanie tegoż filmu - 35zł

...bez komentarza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No owszem, mam Zenita ET i Lubitela  166, czym można robić piekne zdjecia ale:

TRZEBA UMIEC

a nauka analogowej fotografii jest kosztowna...zmarnowane filmy, wywołania... ech to nie na kieszen studenta :(

film - 10zł

wywołanie - 4zl

...bez komentarza...

Jak sam wywołujesz to trochę taniej wychodzi. A i satysfakcja większa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja powiem tak... fest fajne... espeszyli szokolade, das głośnik und el kartelos de la lottos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No owszem, mam Zenita ET i Lubitela  166, czym można robić piekne zdjecia ale:

TRZEBA UMIEC

film - 10zł

wywołanie - 4zl

...bez komentarza...

To prawda - to drogie hobby, ale może pomyśl nad tym, co proponuje Darek :)

ja powiem tak... fest fajne... espeszyli szokolade, das głośnik und el kartelos de la lottos

Czeloada jest bardzo smacznym zdjęciem, ale wyjątkowo interesujące są fotografie przedstawiające "szarość życia" oraz to, że życia nie jest jak but ;)

Ach nie - rodzajniki pojedyncze do liczby mnogiej to się nie godzi  :unsure:

Za dużo hiszpańskiego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Clamoor
Jak sam wywołujesz to trochę taniej wychodzi. A i satysfakcja większa.

kolorowego filu nie wywołasz sam .. to musi iśc na labie ... (znaczy w teori wywołasz ale moze to wyjśc tragicznie...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale póki co Michasiek gustuje w monobarwnej fotografice... Nie wiem, jak w przyszłości :)

Pamiętam, że mój tata zawsze w łazience robił sobie ciemnie, tyle że było to b. dawno... Zdjęcie w moim avatarze zostało zrobione przez niego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki fajny bobas byłeś :) Widać że wesołe dziecko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po kolosie z analizy wpadne do gościa który ma ciemnie w szafie w akademiku... zobaczymy co z tego wyjdzie. bycmoże uda sie załapać na jakiegoś joba (jakies zamowienia na portrety czy coś tympodobnego juz mi proponowano :D )

Na razie 10h dziennie matmy stanowi moje zycie :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
po kolosie z analizy wpadne do gościa który ma ciemnie w szafie w akademiku... zobaczymy co z tego wyjdzie. bycmoże uda sie załapać na jakiegoś joba (jakies zamowienia na portrety czy coś tympodobnego juz mi proponowano :D )

Na razie 10h dziennie matmy stanowi moje zycie :]

Zdjęcia wywołane samodzielnie w ciemni mają niesamowity klimat. Nawet jeżeli są jakieś defekty - one tylko podkręcają atmosferę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda ;) Choć mój tata zawsze owe zdefektowane fotografie wyrzucał :P

A w razie czego, spotkałem się z wtyczkami do Photoshopa, które nadawały zdjęciom walory zdjęć, które w pewien sposób nie zaliczyły etapu ciemni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

michasiek -> jak dla mnie za bardzo PSujesz foty :] wybacz ale nie uznaję takiej fotografi . bo czy uzyskałbyś ten efekt na analogu bez programów graficznych ? - nie wszystko ... jednak masz pomysły i jesteś kreatywny i to się chwali ... tylko staraj się nie przerabiać fotek bo po zbyt dużych przeróbkach to już nie fotografia ... Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładne zdjęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gangez - trochę pochwal, trochę zgani.

Jednym słowem - motywuje:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...