Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
michasiek

Kupię 2x256MB@ >230MHz cl2

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie - szukam zestawu 2x256MB do duala, najlepiej na winbondach lub mtecach - 240MHz przy 11-2-2-2 <3V

Cena - do 450zł

Tygrysek - opłaca Ci się sprzedać... niewiele dołożysz do hynixów, które są lepsze do platform intela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hynixy lepsze do intela pierwszy raz słysze... Z tego co wiem to twinmosy są lepsze do intela niż do amd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem twinmos tylko lutuje moduły na cudzych kościach (choć zdarzają się też twinmosy na twinmosach...) więc cięzko mówić o tym do czego są dobre.

Hynixy (4,3ns) cechują bardzo wysokie częstotliwości (pod 300MHz), jednak nie lubią opóźnienia cl2 - doskonałe do intela, gdzie timingi nic praktycznie nie znaczą a liczy się jak największa przepustowość.

Na platformach nforce wręcz preciwnie - timingi mają duży wpływ na wydajność, a osiągnięcie stabilnego fsb>240MHz jest niezwykle trudne (lub niemożliwe), przez co kości mtec i winbond (których możliwosci kończą się przy max. 250MHz) pasują jak ulał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale problem w tym, że ja nie chce zmieniać moich pamięci :D mimo tego, że nie podkręcam sprzętu (bo po co mając 2,8 GHz'a). Tym bardziej nie chcę doładać do hynixów ;) Jeśli już to bym sobie kupił 2x 512 MB, ale do tego jeszceze mi daleeeeko (najpierw grafika i dysk czekają w kolejce do wymiany)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ale problem w tym, że ja nie chce zmieniać moich pamięci :D mimo tego, że nie podkręcam sprzętu (bo po co mając 2,8 GHz'a). Tym bardziej nie chcę doładać do hynixów ;) Jeśli już to bym sobie kupił 2x 512 MB, ale do tego jeszceze mi daleeeeko (najpierw grafika i dysk czekają w kolejce do wymiany)

To możemy się wymienić z ewentualną moją dopłatą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe... kombinujesz :) Sorry, ale ja nie chcę wymieniać moich pamięci. Poza tym po co mi nowe pamięci?

PS

Co tak szybko odpisujesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam szybkopiszącą klawiaturę, marnujesz te pamięci...

PS

mimo tego, że nie podkręcam sprzętu (bo po co mając 2,8 GHz'a)
Po co?! Żeby mieć więcej... Piszesz jakby 2,8GHz (u intela) to było dużo... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mam szybkopiszącą klawiaturę, marnujesz te pamięci...

PS  

mimo tego, że nie podkręcam sprzętu (bo po co mając 2,8 GHz'a)
Po co?! Żeby mieć więcej... Piszesz jakby 2,8GHz (u intela) to było dużo... :D

A nie jest dużo? :-) Po co mi więcej? Jakbym potrzebował to miałbym więcej, co do martnowania się pamięci to jest Twoje zdanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...