Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Slaughter

Java Script

Czy używasz w kodzie ¥ródłowym swojej strony internetowej język Java Script?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy u?ywasz w kodzie ¥ród?owym swojej strony internetowej j?zyk Java Script?

• Zawsze
      2
    • Cz?sto
      3
    • Tylko w niektórych sytuacjach
      6
    • Nigdy
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Ten temat jest dla wszystkich świeżo upieczonych webmasterów którzy tworzą swoje strony przy wykorzystaniu języka Java Script .

W tym dziale postaramy się pomóc wam w tworzeniu Java Scriptów a także postaramy się odpowiedzieć na wszelkie pytania związane z tym językiem.

W dziale /download/ umieściłem parę skryptów które mogą się wam przydać w budowie waszych stron internetowych . Postaram się dodać ich jeszcze więcej by każdy mógł znaleźć coś dla siebie.

Zachęcam was do dzielenia się z nami scriptami co pomoże nam zwiększyć nasze zasoby a wy będziecie mieli możliwość wykazania się w tej dziedzinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe widze że mało osób na tym forum interesuje się twożeniem www i javascriptem no ale:D . poczekam mamy jescze czas moze znajdzie sie ktoś kto lubi rozmawiać na tematy technologi tworzenia stron internetowych:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie robie w javie więc nie mam się co tu wypowiadać :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale można poruszyć również inne tematy np. mysql , php , xhtml , html , i takie rózne rzeczy:D niemusimy się wcale ograniczać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście jestem htmlowym purystą, przeciwnikiem wszelkich brudnych nowinek typu java, php... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe tak tez mozna ale z tego co wiem większość ludzi jednak zajmuje się twożeniem wasnych witryn internetowych i czesto szuka w tej diedzinie pomocy więc dlatego stworzyłem te temat.

I jescze raz powtarzam nie dotyczy on tylko JavaScriptu jest tematem ogólnym dotyczacym stron internetowych! :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

michasiek, to zrób mi com+ w wersji html (łącznie z aktualizacjami :P).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe to by był numer :> zmontować dodawanie newsów w javascripcie:P:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he..., zawsze mozna recznie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ba hehe ale by było fajowo:D:D normalnie powrót do korzeni :D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nio i praca webmastera by była ciężka, więc doceniana ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a pomyśl co by było jakby 2 osoby naraz wrzucały plik na ftp normalnie hehe było by cudownie.... michasiek musisz to rozważyć:D bo to jest jednak myśl:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jednak zostanę przy php ;) Nie widzi mi się robota w html'u. Choc sam nie znam ani Javy, ani php :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aj tam idziesz na łatwizne michasiek proponuje ci wyzwanie :D pozycje newslatera extrim a ty tutaj go załamujesz:D srekal chociaż sprubuj :mrgreen: zróbmy to dla michasia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HEh.... srekal ja też się nie znam, ale to nie powód żeby w tym nie robić :D Wszystkiego można się nauczyć w praktyce jeśli się z tym obcuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haha :D no pewnie dodawanie newsów przez java script jak to łądnie brzmi.... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja Wam dam! - complusa w wersji papierowej nawet :P Tego nas w szkole porządnie nauczyli :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

michasiek ale jak już zrobisz to dodaj mi użytkownika w systemie newsów (oczywiście to będzie w HTMLku, ew. Javascript :P), PROSZE !! :D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie widzieliście www.benchmark.pl? Prawie cały w html'u i działa :)

Ja używam javascriptu tylko wtedy, gdy muszę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

michasiek tylko niezapomnij zrobić jednego hasła :D i niemęcz się dodawanie newsów bez hasła bedzie więcej newsów jak każdy bedzie mógł dodawać:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Html fajny jest :wink: ale java też się czasem przyda... a skrypty, właczam pewną ciekawą strone i mam. Wystarczy wstawić w własnym dziele.

A tutaj macie chyba większość istniejących i często używanych:

http://www.javascript.kom.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam jestem zwolennikiem PHP, choć te języki nazwajem się uzupełniają - czasem to, czego nie da się zrobić w PHP, można w Javie i na odwrót... PHP ma jednak jedną zaletę - jest dużo łatwiejszy... :) [Chociaż nadal go nie umie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety z javascriptem jest jeden mały problem ... niedziała pod wszystkimi wyszukiwarkami ... i czesto te scripty sciagniete ze scriptotek tzreba porzadnie przerobić by działały np. pod mozzilą :) ... zgodze się z poprzednikiem że jednak PHP jest bardziej wydajnym językiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...