Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Geo

Nowy szablon

Rekomendowane odpowiedzi

Rzeczywiście bardzo, dobry jestem pod wrażeniem. Gratulacje geo!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W porównaniu z szablonami poprzednich artykułów, ten napewno się wyróżnia - faktem jest, że jakoś tresci powinna iść w parze z jakością formy, do czego widzę, że dążysz Geo:) Bardzo czytelne, przejrzyste, estetyczne i jak na laika mojego pokroju o wiele lepiej przyswajalne:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem całkiem, tylko:

-gryzie się nieco z nieniebieskimi wersjami grafiki całej strony;

-niekonsekwencja - wszystkie "belki" prostokątne a podpisy pod obrazkami zaokrąglone...

faktem jest, że jakoś tresci powinna iść w parze z jakością formy, do czego widzę, że dążysz Geo:)

Jak na mój gust poprawiając formę Geo powiększa przepaść dzielącą ją od treści... Ale co tam :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech - michasiek..

Wszystkim dziękuję za słowa pochwały. Pragnę jeszcze zapytać, czy Waszym zdaniem każdy z działów (Sprzęt, Gry itd.) powinien mieć panel innego koloru, czy też wszystkie powinny być niebieskie. Niestety nie możliwe jest zrobienie tego tak, aby koor panelu zmieniał się razem z wybranem schematem kolorystycznym:(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: trzeba było zaznaczyć, że oczekujesz tylko pochwał, a nie opinii...

Wersja akceptowalna i mile widziana:

Genialny! :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech... michasiek - jak zwykle wszystko wyolbrzymia (ale co tam)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wyolbrzymiam?

"Zapraszam do wyrażenia swojego zdania "

"Wszystkim dziękuję za słowa pochwały."

Słowa pochwały akurat nic nie wnoszą i w niczym nie pomagają żadnemu twórcy. No chyba, że tworzy w nadzei na pochwały, które pomogą mu się dowartościować...

A: dobrze to zrobiłem?

Chór: Wspaniale! Zbieramy szczęki łopatami z podłogi!

B: całkiem dobrze, ale mógłbyś to i to poprawić

A: (do B) a cicho bądź!

(do chóru) Dzięki za pochwały!

PS - kiedy zrobi się coś naprawdę dobrze, do odczucia satysfakcji nie potrzeba poklasku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michasiek czemu Ty ponownie szukasz sposobności do kłótni... ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michasiek ma rację - z pośpiechu źle zinterpretowałem jego słowa, które nie były pochwałą (chyba). Zminiam więc formę - dziękuję za opinie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam kilka uwag*jestem bojowy jak michasiek):

1.podpisy com+ pod testami sa po prstu tragicznie przeogrominiaste a to teog mozna je latwo wyciac, kopiujac i wykorzystujac nasze screeny, proponuje cos duzo mniejszego co wchodzi przy okazji na obszar srceena i miniatruce i pelnym.

2. W informacjach pod Sprzet, pownnien byc krotki opis: Monitor CRT 19", a potem w innormacjach wszystkie detale.

3. Galeria powinna obejmowac tylko pare najwazniejszych zdiec a reszta powinna byc w tekscie.

4. W "Ocenie", powinien byc: Kwiecien(albo 04[lepiej kwiecien]) 2004(mozna w dwoch rzedach). Bo za szybko sie wszystko zmienia w IT aby pisac sam rok(tak mozna w ocenie ksiazki)

5. W Ocenia to "lamanie" (/) jakos dziwnie wyglada....(a dokaldnie pozome fale od lamania....)

6. Ja chce powiedziec ze mi sie taki layout bardzo podoba, tylko ze zajmuje sie tu perfekcjonizmeme i stad moje uwagi. Nie odbiez tego jako krytyki Geo, naprawde bardzo ladne...ja bym tak ladnie nie umial......

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A ja mam kilka uwag*jestem bojowy jak michasiek):

1.podpisy com+ pod testami sa po prstu tragicznie przeogrominiaste a to teog mozna je latwo wyciac, kopiujac i wykorzystujac nasze screeny, proponuje cos duzo mniejszego co wchodzi przy okazji na obszar srceena i miniatruce i pelnym.

2. W informacjach pod Sprzet, pownnien byc krotki opis: Monitor CRT 19", a potem w innormacjach wszystkie detale. 

3. Galeria powinna obejmowac tylko pare najwazniejszych zdiec a reszta powinna byc w tekscie. 

4. W "Ocenie", powinien byc: Kwiecien(albo 04[lepiej kwiecien]) 2004(mozna w dwoch rzedach). Bo za szybko sie wszystko zmienia w IT aby pisac sam rok(tak mozna w ocenie ksiazki) 

5. W Ocenia to "lamanie" (/) jakos dziwnie wyglada....(a dokaldnie pozome fale od lamania....)

6. Ja chce powiedziec ze mi sie taki layout bardzo podoba, tylko ze zajmuje sie tu perfekcjonizmeme i stad moje uwagi. Nie odbiez tego jako krytyki Geo, naprawde bardzo ladne...ja bym tak ladnie nie umial......

pozdr.

Radzę uważać na to co robisz, nie znasz dnia ani godziny, kiedy podpadniesz... Aby ułatwić Ci przetrwanie w zacnej redakcji zrobiłem spis rzeczy, które wolno i których nie wolno robić.

Redaktorom complusa wolno:

-obrażać innych redaktorów i osoby postronne,

-oczerniać innych redaktorów poprzez PW,

-nic nie robić, nawet nie odwiedzać strony przez wiele dni,

-dowartościowywać się poprzez czynienie z siebie wyroczni w sprawie sensownosci działań innych,

-masowo usuwać cudze posty.

NIE WOLNO NATOMIAST:

-wychodzić z jakąkolwiek inicjatywą,

-działać twórczo(karane wydaleniem),

-domagać się uzasadnienia tez, przy pomocy których ktoś inny Cię obraża(karane formułką "cicho bądź" lub "śmierdzisz").

Ponad to radzę przygotować się nerwowo na rozliczne oskarżenia.

Pewnego dnia Włodarz zauważył, że complus zajmuje na serwerze 300MB. Zdenerwowało to wielce Włodarza i gniew w nim rozgorzał.

"wszedłem sobie na serwer i zgadnij co - complus zajmuje 300MB. Strona powinna zajmować jakieś 20MB plus 20MB downloadu. Wejdę znów o 18 - ma tego nie być" (dla niekumatych - Włodarz oskarżył rozmówcę o zajęcie miejsca na serwerze prywatnymi plikami - jakieś 260MB wg. obliczeń Włodarza)

strona - rozmówca nie miał dostępu, aby sprawdzić ile zajmuje(ale sama baza danych ma 5MB)

download - około 165MB

Kiedy nasz rozmówca sprawdził powyższe wartości, ośmielił się zuchwale stwierdzić, że oskarżono go niesłusznie - powołał się na rozmiary downloadu.

(dla niekumatych - poniżej sytuacja kuriozalna)

Usłyszawszy to Włodarz wykrzyknął:

"A SK·D JA TO MAM WIEDZIEć?!?!"

...

koniec przekazu

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michasiek aż się wzruszyłem ;-), masz może chusteczke? :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drogi michaśku >>> Moją winę i podłą naturę niejednokrotnie już udowodniłeś. Po prostu, padłes ofiarą takiego tyrana, jak ja.

Kornel >>> Niebawem będę zmieniał szablonik artykułów. Uwzględnie Twoje propozycje. Dzięki :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Drogi michaśku >>> Moją winę i podłą naturę niejednokrotnie już udowodniłeś. Po prostu, padłes ofiarą takiego tyrana, jak ja.
Nie ma to jak oryginalna forma przyznania się do winy i przeprosin :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeprosin, czy ja wiem... Nazwij to jak chcesz... :D

W każdym bądź razie jedno jest pewne - tyrani nigdy nie przepraszają. Wyobrażasz sobie jakieś szwarcenegeropodobnego gościa, który mówi "przepraszam" :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przeprosin, czy ja wiem... Nazwij to jak chcesz... :D

W każdym bądź razie jedno jest pewne - tyrani nigdy nie przepraszają. Wyobrażasz sobie jakieś szwarcenegeropodobnego gościa, który mówi "przepraszam" :?:

Zaiste honorowy z Ciebie człowiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Honorowy :?:

Proponuję zakończenie tego tematu (jeny, co ja piszę), gdyż z pewnością nie dotyczy on szablonu artykułów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...