Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre

Coala

Użytkownicy
  • Zawartość

    2
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O Coala

  • Tytuł
    Jestem tu nowy
  1. Coala

    Brak Połączenia PPPOE

    Wlaśnie muszę wyłączyć protokoł TCP/IP, bo inaczej net nie będzie działał na Windowsie. Tak to internet Radiowy
  2. Witam Wszystkich, od niedawna łączę się przez PPPOE, moim system jest Windows i Ubuntu, i to na drugim mam problem z skonfigurowaniem sieci. Czytałem dużo na temat jego konfiguracji, ale nic nie pomogło, pytałem się na forum ubuntu, ale też nic, dlatego postanowiłem napisać jeszcze tutaj. Tutaj kilka informacji --Mam router, firmy edimax, który jest u mnie na strychu... Dokładnie taki http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=311095 --Dostawca prywanty Karta Ovislink LFE -8139ATX FAST Ethernet Adapter Dodam że przed przejściem na PPPOE, internet na Ubuntu działał. -- Polecenie ifconfig http://img51.imageshack.us/img51/8179/polishhakers.png (sorka za taką nazwę, ale ona pomniejsza rozmiar) Aby połączyć się w Windowsie, używam programiku. Dokładnie tak robię: Pod Windowsa nic nie robię...Mam tylko Karte Sieciową tak jak dałem wyżej i programik od gościa który nawiązuje połączenie PPPoE automatycznie, prędzej trzeba wpisać tylko login i hasło. Tylko jeszcze prędzej trzeba wyłączyć protokół (TCP/IP), bo inaczej połączenie nie będzie. Próbowałem za pomoc sudo pppoeconf, ale nic to nie dalo. Pozdrawiam, i życzę Wesołych Świąt, mam nadzieję, że mi pomożecie.
×