Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre

dejvvid

Użytkownicy
  • Zawartość

    1
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O dejvvid

  • Tytuł
    Jestem tu nowy
  1. Witam! Niedawno kupiłem nowego laptopa ASUS VivoBook Pro 15 N580VD Procesor: Intel Core i5-7300HQ (4 rdzenie, od 2.5 GHz do 3.5 GHz, 6MB cache) Pamięć: 8 GB (SO-DIMM DDR4, 2400MHz) Dysk: 1000 GB SATA 5400 obr., Grafika: + Intel HD Graphics 630, NVIDIA GeForce GTX 1050 Microsoft Windows 10 Home PL (wersja 64-bitowa) Od samego początku mam problem z użytkowaniem, ponieważ laptop włącza się bardzo powoli ( około 3-5 minut), ostro się zacina oraz ma wykorzystanie 100% dysku. Nic nowego nie wgrywałem na niego oprócz sterów do grafiki. Jeśli chodzi o to wykorzystanie 100% dysku, to zdarza się bardzo często. Są również momenty że to wykorzystanie spada i da się normalnie korzystać z laptopa. Ale jednak to częste 100% jest bardzo uciążliwe. Co zrobiłem w tym kierunku do tej pory? - system zaktualizowany do najnowszego (1709) - sprawdzony antywirusem i antimalware - wyłączona automatyczna defragmentacja dysku - wyłączone indeksowanie plików - wyłączone wstępne ładowanie do pamięci - wyłączone dane diagnostyczne i dane użycia - wyłączony tryb MSI dla kontrolera w rejestrze Wrzucam również link do nagrania (10 minut) - widać tam jak zachowuje się system, menadżer zadań z otwartymi procesami i owym wykorzystaniem 100% dysku przez cały ten czas (nawet gdy żaden proces nie używa dysku) Link do filmu : Dziękuję za każdą pomoc! edit:// w screenach i filmie jest przesunięty pasek z prawej strony przez co nie widać wyższych procesów. Z tego co pamiętam to był tam "system" oraz pozniej "google chrome"
×