Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre

loucypher83.pl

Użytkownicy
  • Zawartość

    9
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O loucypher83.pl

  • Tytuł
    Jestem tu nowy

Informacje do profilu

  • Imię i nazwisko
    Jan Kowalski
  1. asus A7V8X-X,sempron 2400+,1GB 400 ram kingston,r9600se, jak masz czas to napisz jakie mam ew. opcje,z góry dzięks
  2. acha voltage na cpu ustawiłem na 1.8V (domyślne 1.6V)
  3. Witam,założyłem ostatnio na mojego spasionego semprona 2400+ :] nowy cooler sapire falcon rock II z nadzieją,że wykręcę go na maxa,czyli do zabójczej prędkości 2.26GHz:] niestety stabilnie kręci się do 2.05GHz,przy próbach z wyższym restartuje mi się komp tuż przed zakończeniem ładowania systemu.Przy 2.05GHz temperatura w BIOSie wynosi ok 45stopni,a w windowsie skacze do MAX 54,przy pełnym obciążeniu,w BIOSie ustawiłem temperaturę krytyczną dla proca na 95,raczej trudno mi uwierzyć,że podczas ładowania windy temperatura przekracza tę wartość.Ma ktoś jakiś pomysł?:\
  4. chyba już po problemie:) chciałem sprawdzić czy rdzeń jest ukruszony,przyglądam się temu wentylatorowi i zo0baczyłem,że mój koleżka "fachowiec" źle mi go założył... zdjąłem,założyłem poprawnie i póki co hasa wyśmienicie:) w każdym razie dzięki za pomoc:)
  5. raczej nie,ale czy to wogole możliwe,żeby uszkodzony rdzeń umożliwiał działanie procesorowi?najbardziej stabilne maksymalne ustawienia procka to 2000MHz(10x),1.6V napięcia,zmiana napięcia skutkuje wyłączeniem kompa prędzej raczej niż później a przeważnie od razu... loteria jak już mówiłem:(
  6. Cooler jest raczej dobrze podłączony,myślałem,że tak jak mówisz BIOSowi nie pasują obroty,ale dałem na IGNORE i to samo... model zasilacza to TRACER MGB 400ATX
  7. udalo mi się uruchomić przy napięciu 1.7V ale mam wrażenie,że to loteria,wcześniej bez żadnych problemów sobie zmieniałem napięcia i częstotliwości i nic takiego się nie działo,może poza wyłączaniem się kompa przy zbyt dużej temperaturze/taktowaniu...
  8. domyślne 1.6V zmiana na 1.65 skutkuje nieodpalaniem systemu...,tak samo każda wyższa
  9. Witam zacznę może od swojego sprzętu: asus A7V8X-X sempron 2400+,1gb ram 400 firmówki 2x512,radeon 9600se,seagate 120gb... wczoraj założyłem nowy wentylator na procka spire falcon rock II i się zaczęło... komp na początku wogole nie chciał się odpalić,albo odpalał się,wchodziłem do BIOSU i w krótkim czasie się wyłączał(z poziomu BIOSu) ,wyjąłem zworkę od BIOSu odpaliłem automatycznie ustawił mi procka na 1GHz i uruchomiłem kompa,wszystko w miarę spoko... potem zacząłem testować inne taktowania(nie zmieniałem mnożnika tylko bezpośrednio częśtotliwość,mnożnik 10X)działał dobrze na domyślnym 1667MHz,zmieniłem na 2000-odpala system,wchodzę w battlefielda pykam rundkę,albo nawet już w menu i pstryk wyłącza się,żeby go uruchomić muszę wcisnąć z tyłu I/O i potem dopiero POWER,żeby się uruchomił...na większości innych częśtotliwości nawet nie rusza.. absolutnie nie wiem co jest grane,myślę,że to może zasilacz,temperaturę jaką mi max wyświetlił procka to niecałe 60st. PLZ help bo mnie już trafia...
×
×
  • Dodaj nową pozycję...