Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
zgadnijkimjestem

Problem ze sprzętem...

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam problem ze swoim sprzętem... jest za wolny!!! :] Ma ktoś podobny problem...? To założymy jakiś kącik... tawernę... albo coś... :]

Jeżeli nie wyciągnę od starych niebawem czegoś leprzego... to zatrzaskam się klawiaturą... myszy żal...bo w miarę nowa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bow: ja mam problem ze sprzetem - kupilem sobie kosci Mushkina level 2 2x512 DDR za 1600 złociszy :twisted: i nie wiem jak je zamontowac! wkladalem je juz do napedu cdromu, do stacji dyskietek, polozylem na monitorze, a nawet przykleilem je do procesora a komp mi dalej nie dziala!!!! co robic!?!?!?!?!?!??!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacznijmy może od problemu złomskiego sprzętu... Niestety, mnie on również dotkliwie objął - 4 lata na Celeronie 501 MHz :( . I niestety rodzice nie kwapią się do kupienia nowego, a ja kasy nie posiadam... Może BowWow mi pożyczy :P. Zapisuję się do klubu...

Co do wkładania pamięci, to wszyscy nie macie racji - do nosa michasiek, wiesz co, pomyśleć że zatrudniłem Cię w redakcji. Logicznym i ogólnie wiadomomym jest, że pamięci RAM wkłada się tam, gdzie płyty CD i DVD+RW, czyli do drukarki laserowej HP LJ 1400DN :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym te pamięci jakoś przez wentylator spróbował włożyć... bo w tej drukarce jeszcze się źle zeskanują... hmmm... no sam ne wiem...

A co do sprzętu... to może to i dobry pomysł z podkręcaniem... tylko wałek jak coś nie wyjdzie... bo będę musiał dość długo męczyć się bez mojego kochanego pudełka...źródła wszelkich rozrywek i uzaleznień:] Bo następnego gówna nie kupię... a na coś leprzego...to starych ciężko będzie namówić...

Dobra...pożyjemy zobaczymy... a Ty tam kombinuj z tą pamięcią...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podkręcanie(normalne, nie jakieś hardcore'owe) jest jak najbardziej bezpieczne dla sprzętu-spróbuj-moze tchniesz trochę życia w tego twojego trupa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michasiek rzeczywiście nie ma szans sie przegrzać :D . Ale jeśli ktoś coś wiecznie kompiluje (np. ja) i czy mu się podoba czy nie kiedys do tej temperatury 55 stopni dojdzie no to klapa bo procek się wiesza. Więc bez przesady :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ach, jak ja chce nowego kompa... Co do kompilacji... Rzeczywiście - potrzebny jest do tego szybki procesor, ale czy Twój Celeronek osiąga 55 stopni... Wątpie... Choć nie wykluczam takiej możliwości...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no rzeczywiscie :D Ale np na P4 5.5GH (to chyba nie daawno rekord w podkrecaniu o ile dobrze pamietam) to ciekły azot nie wystarczal :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki problem. Czasami, jak włączam kompa, sprawdza procka, liczy pamięci, wypisuje wszystkie napędy i pojawia się napis:

Hardware monitor found error. Enter in Power Managment Setup for details.

Wchodzę to BIOS'a do tego Power Managment a tam:

Fan Monitor:

Chassis Fan SPEED: xxxxRPM [Err]

Co jest??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyłącz detekcję obrotów wentyla..bo BIOS jest głupi i jak nie potrafi odczytać obrotów to mysli że mi się procesor spali:) mam tak z głównym wiatrakiem...

CPU FAN detection:muszę zmieniać na disabled jak zresetuję BIOS. Poszukaj takiej opcji u ciebie, tlyko że chassis zamiast CPU:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki... Sprawdzę to!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...