Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Geo

Konsola vs. komputer

Lepszym narzędziem do gier jest konsola, czy komputer?  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Lepszym narz?dziem do gier jest konsola, czy komputer?

• Konsola
      11
    • Komputer
      32

Rekomendowane odpowiedzi

Czas odpowiedź na odwieczne pytanie - co lepsze: konsola, czy komputer? Ja jestem za komputerem, a ty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a

Edytowane przez jiker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem mimo wszystko za komputerami... Może dlatego, że niegdy nie miałem żadnej konsoli z wyjątkiem Pagasusa :P . Poza tym w żadną grę nie grałem tak konkretnie od pół roku... :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy jaki rodzaj gier lubimy. Bo jeśli tak jak ja, czyli strzelanki fpp, to zdecydowanie pc. Nie ma to jak myszka i klawiatura. Poza tym, lubię jakoś patrzeć na super grafikę, a ostatnio nawet xbox przegrywa w tym z PC. Natomiast jeśli chodzi o platformówki, sportowe to konsola rządzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a

Edytowane przez jiker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie miałem w Pengasusie klawiatury ani myszki :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a

Edytowane przez jiker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać, że komputer jest najlepszy! Chociaż moim zdaniem, jego podstawowym zadaniem nie jest renderacja grafiki na potrzeby gier :). Naraże się na pewno wszystkim, ale co tam - też nie grajcie przez pół roku :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a

Edytowane przez jiker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

q

Edytowane przez jiker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czas odpowiedź na odwieczne pytanie - co lepsze: konsola, czy komputer? Ja jestem za komputerem, a ty...

Czyli kolejna głupia dyskusja z cyklu "Jajko czy kura". Takie dyskusje do niczego nie prowadzą. Powszechnie wiadomo przecież, że są gatunki, w których dominuje PC, a są gatunki przede wszystkim konsolowe i nic tego nie zmieni. Ale dobra - po kolei :)

do gier? Oczywiscie, ze konsola. W koncu konsole zostaly stworzone po to, by ludzie na nich grali siedzac w mieciutkim foteliku i majac przed oczyma 30 - calowy telewizor, a nie kilkunasto-calowy monitor (tlumaczenia, ze peceta tez mozna podlaczyc do tv itp. sa zalosne! ;]). Ponadto to gry na konsole sa dopieszczane w najwiekszym stopniu, a nie jak w przypadku gier na pecety, po ktorych premierze mozemy na 100% byc pewni, ze zaraz ukaze sie latka poprawiajaca 100 bledow (nie mowie juz o optymalizacji, o ktorej producenci gier PC slyszeli jedynie z opowiesci swych dziadkow ;]).

Pieprzysz głupoty za przeproszeniem. Jakie oczywiście? Po pierwsze wyświetlacze o zbyt dużej przekątnej może i zapewniają większy komfort grania, ale na pewno czynią sam proces growy krótszym. Oczy szybciej się wtedy męczą, człowiek jest bardziej rozbity i po krótszym czasie wyłącza grę. Co do mięciutkiego fotela, to możesz sobie taki postawić przed monitorem komputerowym - kto ci broni?? :D Co do drugiej części powiem tylko tyle, że gry na PC przynajmniej mają szanse zostać naprawione, konsolówki których wcale nie mniejsza ilość wychodzi z błędami już znacznie rzadziej. Slyszalem o jakichs tam bajerach w xboxie umozliwiających aktualizację, ale to nie ten sam przyjemny download przez internet albo z płytki czasopismowej.

akurat myszka i klawiatura sa juz niemal na podstawowym wyposazeniu konsolowca

Tylko kto z nich korzysta?? Do czego się one przydają?? Przecież kosolowcy to bezmózgowi maniacy którzy tylko sieczą i strzelają w FPP/TPP i innych grach sportowych [bez obrazy oczywiście] :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo uprzejmie przepraszam wszystkich, że nie odwołałem się do reszty dyskusji, ale zwyczajnie nie znajdę już dzisiaj czasu, żeby się z Państwem dzielić moimi światłymi wypowiedziami :D

Pozdrawiam serdecznie

Sammy-s

http://www.gamepub.org (no, moderatorzy, spróbujcie wyciąć mi tego linka, a Geo będzie miał ze mną do czynienia :P)

Jiker, trochę zbyt głęboko siedzę na forach konsolowych, żeby ze mną dyskutować, ale nie obraź się - moje obelgi to są przecież żarty. Ku chwale http://emu.makii.pl , czy jak to się tam u Was pisze :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a

Edytowane przez jiker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a

Edytowane przez jiker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BowWow: O KURDE!!!!! BIJATYKA BEZ NAS!!!!!!! NIE NO...............

Wow: jestem za jikerem - konsole oferuja tyle wspanialych gier i tak super sie w nie gra ze pecetowy stuff wymieka............dajcie mi lepsza pecetowa giere od konsolowej Devil May Cry

Bow: calkowicie sie z toba nie zgadzam - nie zgadzam sie tez z jikerem - jak ktos nie gral w Fallouta albo rzucil tym po 5 min gry to MUSI, mowie jeszcze raz - MUSI byc uposledzony w materi rozrywki i gier komputerowych!!!!!!!

Wow: michasiek rzucasz sie o grafe..............jak zatopisz sie w swiat rozrywki to nie wspaniala grafa jest najwazniejsza tylko grywalnosc!!!!!!

Bow: co za gadanina! grywalnosc ma BARDZO wiele wspolnego z grafa!!!!!!! walnij se Morrowind na 4 próbkowym antyaliasingu a potem nagle wylacz - bedzie sie gralo do dupy i gra nie bedzie juz taka fajna - a to tylko aa...... a teraz wlacz detale na minimum i grafe na 800 na 600 :twisted: ...................plynnosc na konsolach? zapomnijcie o tym, to mit - sam na oczy widzialem jak u kumpla Medal of Honor skakal na ps2 - plakac sie chce............

Wow: a ja sam na oczy u siebie widzialem jak PES 3 skakal...........konwersje z pc na konsole stanowia 1% konwersji gier z konsol na pc....................te pierwsze przewaznie sa nieudane - bo raczej nie ma gierek........na te drugie pecetowcy czekaja z kapiaca slinka, bo producenci na pece nic porzadnego nie wydaja..............jak w koncu dostaja upragniona konwersje to nawet, jak jest 1/1000 wersji z konsoli, to wszyscy i tak pieja z zachwytu...........to jest fakt!

Bow: co nie zmienia faktu ze na konole nie ma mozliwosci programowania czy obrobki graficznej.........a nawet jesli jest to interface i dostep do tego typu rzeczy jest tak beznadziejny i tak maksymalnie utrudniony dla usera ze szkoda gadac a cale zamiary zapalonego "konsolowego programisty i grafika" (jest w ogole takie cos? chyba tylko w wielkich firmach.......) koncza sie na wlaczeniu gry.......

Wow: to dlaczego wciaz kazdy pecetowiec goni za postepem i wydaje kupe kasy na tzw. "upgrade", jak do tych rzeczy wystarczy sprzet na standardzie starego celerona z riva tnt............

Bow: taaaa? to walnij sobie 3d studio max...........ciekawe czy celeronik i riva ci to w ogole zainstaluje............

Wow: wiesz rozmowa z toba wyglada jak strzelanie do komara z m60 - meczysz sie jak ryl, robisz duzo huku a i tak nic z tego nie wychodzi

Bow: a z toba jak z taka k...., ktora prosisz zeby ci za darmo obciagnela - wiadomo ze jej nie przekonasz

Wow: kogo nazywasz k....? ty p......... !@!$!#$!#$!@

Bow: !@$#!#%$!#%

BowWow: Uważamy, że Sammy-s jest najbliższy prawdy - w kwestii "co jest lepsze" nie można dojść do jednostronnego porozumienia czy chociażby jakiegoś kompromisu........ zawsze kończy się to kłótnią i bezsensownym wymienianiem wad i zalet............najlepszy sposób to mieć w domu konsole i PC................i grać i cieszyć się stuffem z obydwu platform, bo jestem święcie przekonany, że tak samo PC, jak i konsola (np. PS2) mają swoje tytuły legendy. Można też rozgraniczyć sprzęt na PC - do Internetu, programowania, grafiki itd. oraz na konsole - do gier gier gier gier............. i zachwalać jedno i drugie!!!!

A najlepiej to pier......... te wszystkie elektroniczne zabawki i iść do lasu do szałasu z drewna. Ot co!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiem tak---->Miałem kupić Xboxa, bo wkurzały mnie już upgrade'y sprzętu. Ale trafił mi się tanio proc, potem uzbierałem an grafę i zostałem przy PC. Dalczego? No bo moją miłością są FPP, które na konsolach są najzwyczjnaiej w świecie słabsze. Natomiast jak kto woli platformówki/zręcznosciówki/gry sportowe, to jedyny dla niego wybór to konsola.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a

Edytowane przez jiker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie!

1. Spokoj, bo was wszystkich powywalam (gdybym jeszcze mogl :D )

2. Teraz sie wypowiem, wiec czytac uwaznie:

Ja zdecydowanie wole PC, podkreslam, JA. Moze dlatego, ze sie przyzwyczailem, moze dlatego, ze czasem lubie sobie w nich pogrzebac. Wydaje mi sie, ze jakby nie bylo komputer jest badziej uniwersalny, i nie przekonuja mnie tutaj tlumaczenia jikera (choc bardzo go cenie jako fachowca), ze konsole mozna podlaczyc do netu itd. Amige tez mozna podlaczyc do netu i nawet drukarke podpiac, ale nie czarujmy sie, jej mozliwosci, jak i konsoli sa o wiele mniejsze niz PC z prostego powodu - nie do tego zostala stworzona!!!

Tak wlasciwie to nie widze sensu tego porownania, a to dlatego, ze porownujemy dwa urzadenia o zupelnie innych celach! Konsole od poczatku byly nastawione na gry, fakt z czasem ich mozliwosci zostaly poszerzone, ale wydaje mi sie, ze nieznacznie. Komputery od poczatku mialy jasno postawione cele - robic to, co czlowiek od niego chce, a nie spelniac jedna funkcje. Wedlug mnie konsol i kompow nie nalezy porownywac, dlaczego? Prosty przyklad, jak sekretarka ma w biurze uzywac konsoli? Jedno sluzy do czegos innego i drugie tez!

Gdybysmy mieli porownywac maci i PC, to rozumiem, ale nie konsole!

Tak wiec "bracia" parafrazujac naszego przyjaciela, pofolgujmy sobie i spozyjmy tego wieprza, a nie klocmy sie o wyzszosc tego czy owego...

PS

BowWow, interesuje sie psychologia, jesli masz jakies problemy ze swoja natura, to odezwij sie... :P

Naturalnie to byl zart !!! !!! !!! !!! !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...:::>mazur<:::...

Bow: to bylo do mnie.........

Wow:.........czy do mnie........

BowWow: .........czy do nas?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a

Edytowane przez jiker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a

Edytowane przez jiker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Na konsoli nie można programować.

2. Konsoli nie można podkręcać.

3. Do konsoli nie można podłączyć drukarki, skanera, kamerki...

4. Aby zagrać na konsoli potrzebny jest TV.:)

5. Na peceta wychodzi wiecej gier.

6. Na kompie możesz płutki nagrywać.

7. Na kompie mozesz pisac posty.

8. Nie ma lepszej machiny nad kompa.

9. Konsola to shit...

10. ...A komp nie!!

Heh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a

Edytowane przez jiker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ludzie!  

1. Spokoj, bo was wszystkich powywalam (gdybym jeszcze mogl  :D )

No proszę, jaka władza Przemuś ;):P:D I jaka próba zastraszenia :)

Tak wiec "bracia" parafrazujac naszego przyjaciela, pofolgujmy sobie i spozyjmy tego wieprza, a nie klocmy sie o wyzszosc tego czy owego...

Zgadzam się - gadka nie ma sensu, a mi nie chce się czytać tych jałowych postów ;) Spożyjmy więc wieprza, nogę bawoła i stado klusek, jak to kiedyś pewien pan stwierdził :)

akurat to mi kompletnie wisi ;P (jestem za zlikwidowaniem rang i licznika postow!)

Do tego się akurat mogę odnieść :P Jestem ZA :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz naprawdę dużo racji Michasiek ;) Cóż za empatia - jestem pod wrażeniem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...