Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
kemot187

Problem z odtwarzaniem filmów po instalacji ACEMCE PAK

Rekomendowane odpowiedzi

cze wszystkim,

ludzie jesli ktos kiedys uzywal acemce pak i powie mi ze jest cool to ja od razu mowie ze on nie jest cool:-(

gorszego dziadostwa nie widzial net.

caly pak sam w sobie moze i nie jest zly - sporo tego dziadostwa ma on w sobie- ale, załóżmy ze ktos bedzie chcial z niego zrezygnowac - tak jak ja - i go sobie odinstaluje. nastepnie zainstalowalem poczciwego k-lite codec w wersji standard i schody sie zaczynaja. nie odtworze zadnego filmu. za kazdym razem gdy chce otworzyc jakis film wywala mi komunikat typu: w sub-edit player jest to "nie można odtworzyć pliku.ten format nie jest obsługiwany.AviTag:Xvid" w v-playerze "nieokreślony błąd avi" itp. Podkreślam że to na pewno nie jest sprawa kodeków. Reinstalowalem wszystko możliwe:divx,3.11,5.2 , divx pack, nimo, divix pro 2.11 rożne klite codeki. nic nie daje. wydaje mi się że to jest jakiś problem z ustawieniem direct-show filter,- probowalem coś tam kombinować ale za holere nic nie daje. g-spotem testowalem rozne pliki - kodeków mam całą masę po 5 na audio i wideo ale przy probie renderingu wywala "directshow was unable to render movie" i żeby popatrzeć na info a tam gó!#! jest. może jestem ciemny, ale jeśli ktoś wie coś w tej materii to niech się podzieli bo chce rozgryść ten problem - tym bardziej że u kumpla dzieje się podobnie. owszem można oglądać filmy jak ktoś ma 2 systemy, ale chce "rozwalić" ten problem, więc serdzeczne dzięki z góry za wszelkie opinie.

Marek -> kemot18@wp.pl

ps. jeszcze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinieneś usunąć wszystkie kodeki (wraz z pozostałościami w rejestrze). Jeżeli to nic nie da (choć powinno) to spróbuj przywrócic system sprzed dnia kiedy instalowałeś acemce pak. Choć pomimo wszystko i tak powinno być po odinstalowaniu ok. A czemu tak nie jest, nie mam pojęcia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kemot-mam ten sam problem w subedit playerze wyswietla mi ten sam komunikat a na innych playerach tez. i tak samo jak ty niewiem co zrobic. probowalem juz instalowac rozne rzeczy ale bez rezultatow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że to zabrzmi drastycznie, ale kodeki insalują się z reguły w %systempath%/sysetm32 i w rej. i spróbuj usunąć tylko wina i na nowo wgrać OS-a i potem stery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...