Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
darek_dade

Jakie wentylatory??

Rekomendowane odpowiedzi

Komputer strasznie hałasuje :/ w dodatku stoi w pokoju dziennym, a tu buczenie przy spożywaniu obiadu czy ogladaniu TV jest nieznośne... Zastanawiałem się nad WC, niestety jestem świadom tego, że jeżeli komp chodziłby codziennie po 24h (tak jest teraz) to w końcu by się po jakimś czasie coś rozczelniło... Załóżmy, że mam bardzo dużo pieniędzy na wyciszenie kompa. Jakie wentylatory polecacie?? Potrzebuje dwa do zasilacza na procka (no tu to raczej zalman 7000A alcu pójdzie) karta graficzna... Dodam, że w zasilaczu jest automatyczny czujnik temperatury który dostosowuje prędkość wiatraków, w sumie to nie sprawdza się wentyle w zasilaczu są chyba najgłośniejsze, czy ten czujnik nie przeszkadza w zainstalowaniu innych wiatraków??.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli chce4sz zaoszczedzic troche na kasie przy minimalnym spadku wydajnos ci wybierz na procka cooler Freezone Pentagram QC 92Cu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj ogromnego radiatora i sprobuj chlodzic pasywnie - mozna underclockowac jesli nie grasz w gry i powinno wystarszyc....W mimi GF 5200 wysiadl wiatrak i na minimalny radiatorze sie nie spalilo (wysiadla polowa ramu teoretycznie ale to nie jest pewne)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak chcesz miec cicho to ja polecam Scythe Ninja :) tylko trochę droga jest :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sam złozysz wc to nic sie nie rozszczelni. kwestia posciskania węży. jezeli ejdnak zalezy ci na ciszy to jaknajbardziej Scythe Ninja . dobry jest też freezer 64 jednak to juz tylko dla AMD 64

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Big Typhoon jest wypas, cichy i wydajny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedługo nowe pentagramy wyjdą - mają duuuuży radiator ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...