Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
mac

No i zaczynamy

Jaka jest Twoim zdaniem najlepsza dystrybucja Linuxa ?  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaka jest Twoim zdaniem najlepsza dystrybucja Linuxa ?

• Mandrake
      2
    • Red Hat (do wersji 6.2)
      0
    • Red Hat (wersji od 6.2 w gór?)
      1
    • Slackware
      1
    • SuSe
      2
    • Gentoo
      1
    • Debian
      0
    • Aurox
      0
    • Inna dystrybucja Linuxa
      0
    • Nie interesuje mnie Linux, wol? system z rodziny BSD
      1

Rekomendowane odpowiedzi

No i zaczynamy... Witam wszystkich, którzy interesują się Linuxami i zechcą dyskutować tutaj na temat tego systemu operacyjnego. Tego posta miałem napisać już z tydzień temu ale nie pozwoliło mi na to wiele rzeczy jak np. brak czasu, choroba, szkoła, lenistwo etc. (poprostu życie). No ale teraz czas powrócić do roboty bo mnie Geo wyrzuci za olewanie serwisu :wink: . Więc na początek standardowe pytanie jaką kto używa dystrybucję i jaka jest wedłeg niego najllepsza. Ja osobiście korzystam dystrybucji gentoo. Nie jest to może najsłynniejsza dystrybucja ale moim zdaniem jest bardzo dobra, gdyż cechuje ją stabilność i wydajność. Niestety na serwer sie ta dystrybucja nie nadaje bo tak dobrze jak Linux owl to ona zabezpieczona nie jest ale na workstation jest wprost idealna. Więcej na jej temat możecie znaleźć pod adresami http://www.gentoo.org i http://www.gentoo.pl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaznaczylem Red Hat'a (w wersji od 6.2 w górę) - kiedy dostane bana? ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj wyśle mail do Geo w tej sprawie, a jutro mi odpowie. Jak się dowie, że zaznaczyłeś RedHata to masz Bana :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biedny Piotruś... I kto będzie moderatorem w konsolach :?: Nie no, oczywiście żartujemy... Masz prawo nie znać się na Linuxie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...