Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
darek_dade

3Dmark2005- wyniki i sugestie

Rekomendowane odpowiedzi

Ja na swoim sprzęcie osiągnąlem w 3d marku 2005 tylko 2000 pkt.To mało czy duzo??Jak sądzicie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja na swoim sprzęcie osiągnąlem w 3d marku 2005 tylko 2000 pkt.To mało czy duzo??Jak sądzicie??

Mało... Ale jaka karta graficzna taki i wynik, płyta główna tez na starym chipsecie, ale aż takim wąskim gardłem nie powinna być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze twoj 6600 to wersja 4 potokowa i dlatego wynik podobny jak niby gorszy 4potokowy r9600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Powinni napisać że procesor 2ghz pentium lub jego odpowiednik Athlon 2000+. Wątpie żeby Athlon 2800 64 nie spełnił wymagan, na ale w końcu ma tylko 1800mhz  :-P

teraz taktowanie ma małe znaczenie, większość zależy od architektury. jak sam pośrednio zresztą zauważyłeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz, z benchmarkami jest różnie, często mają preferencje sprzętowe. chodzi mi tu o modele i producentów. Ja się zabardzo takimi wynikami nie sugeruję. różnie to bywa. prawda jest taka, ze zanim karta osiagnie moc to trzeba się namęczyć, dobrać odpowiednie stery (chociaż różne gry różnie z różnymi sterami reagują, przykład: mój prolink gf4ti4200 128mb w SH3 grafę wyświetlał poprawnie [tekstury morza] i szybko na omegach 61.77 czy jakoś tak, natomiast COD i IL2:FB+AEP+PF 4.02 dużo szybciej działają na FW 52.XX, mówię tu o różnicach rzędu nawet kilkunastu klatek[sH3 nwet kilkudziesięciu 20-25], więc nie w kij dmuchał) itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
moze twoj 6600 to wersja 4 potokowa i dlatego wynik podobny jak niby gorszy 4potokowy  r9600

Mój 6600 to wersja 8 potokowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe co ci go tak hamuje?

Qbeesh masz starą kartę i dlatego więcej fps masz w starych sterach ale mogą powodować błędy w wyswietlanej grafice w niektórych grach (albo i w większości)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mało jak na 6600 ;) to wynik dla lekko kreconego 9600XT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ja nie mam taktów 9600xt i wyciagam 2050pkt

430/650

Ja mam nastepujące takty:500 memory clock,300 core clock i wyciągam tylko 2000 pkt :( :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wiem ile mam w 3DMark03 ale wiem ile mam w 05- 10102pkt.

Mój sprzęt to:

AMD 3200 s.939 Winchester (taktowanie 2400mhz)

Ga-K8NF-9

GF7900GTO przerobiony na GTX

1.5G RAM GEIL Cl. 2.5

SAMSUNG SATA Spin Point (2 razy 80G połączone w RAID0)

HYPER 480WAT :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam 6000 pkt 3DMark 05

Sprzet:

GF 7600gt bez OC

Semp 2800+ AM2 bez OC

Foxconn k8m890

2x512Mb DDR2

80 GB HDD

W nastepnym tygodniu przesiadka na ASUS M2N-E i proby OC :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...