Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Dacik

FM 2005, czy CM5??

Któr± managersk± grę wybierzesz?  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Któr± managersk± gr? wybierzesz?

• FM 2005
      2
    • CM5
      3
    • Sprawdz?, która lepsza...
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy forumowicze? Czy wśród Was są fani cudownej serii managerskiej Championship Manager'a?? Jeśli tak, to zapraszam do dyskusji na następujący temat: Którą managerską grę wybierzesz?

Firma SI Games we współpracy z Eidosem stworzyła Championship Managera. Teraz jednak "stare, dobre małżeństwo" żyje w "separacji" i każda z w/w firm na własną rękę próbuje stworzyć kolejną odsłonę managerskiej gry. Dzieckiem Si Games jest FM 2005, który ma się pojawić pod koniec tego roku. Natomias Eidos kończy prace nad Championship Managerem 5. Poza tymi dwoma tytułami na rynku jest jeszcze kilka innych. Jednak FM2005 i CM5 zostają jak dotąd niedoścignione. Jaki będzie Wasz wybór?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że jesteś fanem CM, ale i ja ;) Jak dotąd najlepszy jest 03/04. Tak firmy się rozdzielimy i zobaczymy co będzie lepsze czy tytuł oryginalny czy kod źródłowy gry przeciwnej firmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FM okazał się znacznie lepszą propozycją niźli jego dalszy kuzyn CM. Przede wszystkim baza danych, ale też silnik meczowy. To podstawowe atuty fm'a. Dziś premiera Football Managera 2006. Czy ludzie z SI Tower spełną rozbudzone obietnicami oczekiwania graczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
FM okazał się znacznie lepszą propozycją niźli jego dalszy kuzyn CM. Przede wszystkim baza danych, ale też silnik meczowy. To podstawowe atuty fm'a. Dziś premiera Football Managera 2006. Czy ludzie z SI Tower spełną rozbudzone obietnicami oczekiwania graczy?

Przekonamy się w recenzji Mateusza, która lada dzień znajdzie się na łamach naszego portalu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

<podgrzewa atmosferę>

Naprawdę fajna recenzja. Rewelacyjne śródtytuły!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście polecam CM 5 niż FM 5. Moim zdaniem jest duzo lepszą gra niż FM 5, choć różni sie tylko kilkoma małymi szczegółami... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie gutustuje w tym gatunku, jednak szczerze powiedziawszy nie spotkałem się dotąd z opinią, że CM jest lepszy od FM-a :) Dacik - wielki entuzjasta gatunku - podziela opinię większości, a on jest moim guru w tej dziedzinie :] Głosowałem na FM-a i niech tak zostanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nawet nie mam czasu, żeby odfoliować opakowanie z FM'em 2006, który dostałem jako prezent od tego drugiego serwisu :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osobiście jestem za CM ponieważ wiem że jest zajefajne bo grałem w CM 4 (po ang.) i polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słyszałem że FM 2005 ma dużo innych rzeczy ale po co to komu! tylko czas zabierają :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dla mnie też wsumie żadna bo mi się takie gry nie podobają :P

Oj grzeszysz człowieku, grzeszysz... <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...