Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Dacik

Poczta Polska

Rekomendowane odpowiedzi

często łupem złodzieji padają paczki za pobraniem a to dlatego ze panie z poczty znają ich wartosc :P

Ci co zamawiali w tym przypadku za bardzo nie stracą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wysyłasz paczke za pobraniem 300zł, panie z poczty wiedzą że to jest tyle warte, wsadzą w pocztowego rentgena i już wiedzą że tam jest telefon. Telefonu już nie zobaczysz a odszkodowanie dostaniesz dziesięciokrotność nadania + zwrot kosztów nadanie. Oczywiście koszty nadania paczki za pobraniem to minimum ponad 10zł ale oni liczą tylko opłatę podstawową czyli 6zł. Jak łatwo policzyć za telefon ostaje się 66zł. Żenada. Wogóle poczte powinni zamknąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... mi ktoś tłumaczył że pobraniowych nie kradną bo są rejestrowane... Cokolwiek by to "rejestrowane" miało znaczyć ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi znajomy wysłał w dużej kopercie z babelkami 4 płyty dvd... jakieś 3 miechy temu, niestety nie doszło. Szkoda, że nie nadał jej jako paczki lub listu poleconego. Z tym, że u mnie to taki listonosz pracuje... złodziej <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jest listonoszka która z uporem maniaka wrzuca do skrzynki rachunek dla człowieka który się wyprowadził 3 lata temu... Ja wrzucam to do "zwrot" a ona spowrotem do mojej. Już chyba piąty raz ta sama koperta wędruje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mi znajomy wysłał w dużej kopercie z babelkami 4 płyty dvd... jakieś 3 miechy temu, niestety nie doszło. Szkoda, że nie nadał jej jako paczki lub listu poleconego. Z tym, że u mnie to taki listonosz pracuje... złodziej <_<

Do mnei był wysłany list(czemu nie polecony-żałuje :( )priorytetow miesiac temu dokladnei z 3 oryginalnymi płytami. I mi jakiś złodziej na poczcie ukradł :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego już sie nauczyłem, i jak do kogoś/do mnie wysyła, to tylko polecony/paczka. Zapłacę parę złotych więcej, ale przynajmniej mam pewnosć że wysyłka dotrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak narazie nie przytrafiło mi się zadne nieszczescie zwiazane z pocztą polska :)

widze że zaliczam się do grona nielicznych a z usług poczty kożystam od czasu do czasu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, ja raz jeszcze kupiłem sobie obudowę z allegro, (dawno temu, ze 3 lata). Paczka doszła... z jednej strony duża dziura, ze się ręka prawie da włożyć. Sprawdzam, no tak, obudowa pogieta, odmówiłem przyjęcia paczki, dobrze że wziąłem za pobraniem.

A w ogóle to mnie bardzi ciekawi i śmieszy zarazem taka rzecz. Przy wysyłce paczki pocztą polską, można wybrać opcję, "wrażliwa zawartość" czy coś w tym style, dzięki czemu nasz ukochana poczta będzie uważała i starała się nie uszkodzić naszej paczki. Któregoś razu zapytałem, czy jesli nie wybiorę tej dodatkowej opcji (płatnej oczywiśćie), to czy moja paczka jest rzucana, itd. Brak słów, dlatego firmy kurierskie tutaj wypadają znacznie lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A w ogóle to mnie bardzi ciekawi i śmieszy zarazem taka rzecz. Przy wysyłce paczki pocztą polską, można wybrać opcję, "wrażliwa zawartość" czy coś w tym style, dzięki czemu nasz ukochana poczta będzie uważała i starała się nie uszkodzić naszej paczki. Któregoś razu zapytałem, czy jesli nie wybiorę tej dodatkowej opcji (płatnej oczywiśćie), to czy moja paczka jest rzucana, itd. Brak słów, dlatego firmy kurierskie tutaj wypadają znacznie lepiej.

oni tymi paczkami rzucaja dlatego każa podpisywac taki punkt który mówi o tym

że paczka nie zawiera niebezpiecznych przedmiotów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Aha, ja raz jeszcze kupiłem sobie obudowę z allegro, (dawno temu, ze 3 lata). Paczka doszła... z jednej strony duża dziura, ze się ręka prawie da włożyć. Sprawdzam, no tak, obudowa pogieta, odmówiłem przyjęcia paczki, dobrze że wziąłem za pobraniem.

można zamówić usługę OSTROŻNIE!. ceny nie pamietam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale nie uważacie, że na celu takiej firmy powinna być sumienność, fachowość oraz właśnie ostrożność podczas transportu? I żeby jeszcze za to płacić, aby nie rzucali i nie siadali na mojej paczce, dla mnie bezsens.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano. ale jakby ci płacili za to ze robisz a nie za to jak robisz.. ich to porpost nie obchodzi (pracowników). kiedys obbierałem z poczty zasilacz (antec 480W). pani połozyła go na ladzie i... spadł z wysokosci 1m. całe szczecie ze był dobrze zapakowany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezsensu ale tak jest. Przykre :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja, jak czekałem w kolejce do okienka widziałem jak akurat przywieźli paczki. Koleś nosił je z samochodu i ułożył w taki wysoooki stos obok drzwi gdzie panie odbierały.. Nagle podchodzi jakieś dziecko (4 lata?) kopie w to i sruuuuuu! misterna piramida z paczek runęła na podłogę... masakra :blink: . Współczuję adresatom tych paczek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
... Zapłacę parę złotych więcej, ale przynajmniej mam pewnosć że wysyłka dotrze.

śmiech na sali, mi ukradli już 3 paczki :[

dzisiaj ide ze szkoły, zaglądam do szkrzynki i co widze ? przyszły zdjęcia które zamówiłem. Wysłane zwykłym listem priorytetowym więc wylądowały w szkrzynce, całe 130 zdjęć w bombelkowej kopercie. Nie dało się ich normalnie wyciąnąć bo zachaczała koperta o zagięte do środka krawędzie. Ale naszczęście mój klucz pasuje do otwarcia całej skrzynki więc wyciągnąłem ją tak jak ją listonosz wsadził. Wielkie moje było zdenerwowanie (zdziwienie nie, bo już mnie taki widok nie dziwi) że koperta była otwarta :blink: Zobaczyli pewnie że w środku prywatne djęcia to zostawili. Powinni spalić tą pocztę.

EDIT: a znajomemu diwnym trafem lusterka do lampy zapakowane bardzo starannie i z opłaconym "ostrożnie" popękały, a karton był zgnięciony, jakby ktoś na nim stanął. :[

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest najgorsza państwowa instytucja k***a którą powinni zbiczować k***a j***e złodzieje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To jest najgorsza państwowa instytucja k***a którą powinni zbiczować k***a j***e złodzieje

nie zapominaj o ZUSIE i ich pałacach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysłałem procesor kolesiowi w poniedziałek po 17. Paczka doszła do niego (Bydgoszcz) we wtorek w południe... Jakby to powiedział Lor Vader: impressive... very impressive :blink: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie przez pomyłke :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no jak Qba wysłał do mnie zasilacz to też właściwie tak szybko doszedł, tyle że babcia nie wpuściła listonosza a ten nie zostawił awiza w skrzynce, a mi dopiero w sobote się chciało iść zobaczyć czy to o czym babcia mówiła to moja paczka <_< a no i przesyłka doszła też o dziwo w dobrym stanie :mellow: :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już druga pomyłka poczty :D Trzeba pójść i im powiedzieć że za często się mylą i przez to sprawnie paczki dostarczają :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo by chociaż dopuścili kurierów na rynek z takimi cenami jak oni mają, ale nie bo to polska przecież

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konkurencjo, błagamy, wejdź na nasz rynek pocztowy!:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...