Dacik 0 Napisano 4 Listopad 2005 ;( Czy ktoś kontroluje prace tej instytucji? Przecież oni się obijają! Czekam na grę i czekam, a tu zonk. Miała być wczoraj. Gdyby PP działała tak jak powinna to dziś cieszylibyśmy się jedną z pierwszych recenzji gry Football Manager 2006 (dodam, że dziś premiera tego cuda - jak sądze cuda ), a tak dupa blada... ;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Sammy-s 0 Napisano 4 Listopad 2005 priorytet dochodzi najpóźniej na trzeci dzień (drugi nie licząc wysyłki) - dystrybutorzy raczej nie wysyłają priorytetem i to nie wina miłościwie nam panującej Poczty Polskiej (uwielbiam tę instytucję), że nadawca nie wysłał priorytetu (przynajmniej na to wygląda, ew. ma jeszcze nasza poczta margines błędu) Tak czy inaczej - proszę nie obrażać tej wspaniałej instytucji - żaden inny element życia społecznego nie przynosi mi tyle radości . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Geo 9 Napisano 5 Listopad 2005 Priorytet winien dojść następnego dnia (z wyłączeniem niedzieli) - jeśli tak się nie stanie, mamy podstawę do złożenia reklamacji. Zwykła przesyłka powinna zostać dostarczona najpóźniej po upływie trzech dni od daty wysłania... P.S. Do mnie paczka wysłana z priorytetem szła ostatnio 7 dni... Wcześniej (kilka miesięcy temu) pobito rekord wszechczasów - 3 TYGODNIE! Inny problem stanowi też awizo, które w niewielu wypadkach jest zostawiane :/ Krótko mówiąc - poczta jest do niczego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Daniel 0 Napisano 5 Listopad 2005 Ja wysłałem już ok. 50 paczek, dostałem drugie tyle, i tylko jedna (wysłana do mnie) zginęła w niewyjaśnionych okolicznościach. TO CUD! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Dacik 0 Napisano 5 Listopad 2005 tylko jedna (wysłana do mnie) zginęła w niewyjaśnionych okolicznościach. <{POST_SNAPBACK}> Z Archiwum X? Wczoraj późnym wieczorem przywiózł mi upragnioną paczuszkę pan z UPS'a... ale czemu to tak trwało? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Sammy-s 0 Napisano 5 Listopad 2005 Priorytet winien dojść następnego dnia (z wyłączeniem niedzieli) - jeśli tak się nie stanie, mamy podstawę do złożenia reklamacji. Panie w okienku twierdzą coś innego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Dacik 0 Napisano 6 Listopad 2005 Co twierdzą panie w okienku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Sammy-s 0 Napisano 6 Listopad 2005 że prio na trzeci (to znaczy na drugi po wysyłce) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Geo 9 Napisano 6 Listopad 2005 Ja w okienku dowiedziałem się czegoś innego :| [tzn. na drugo dzień z wyjątkiem niedzieli] Może zależy to od urzętu pocztowego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Dex 2 Napisano 6 Listopad 2005 Paczki priorytetowe powinny być dostarczane adresatowi w następnym dniu roboczym po dniu nadania, jeśli zostaną przez Ciebie nadane do godziny: 17:00 w miastach wojewódzkich 16:00 w miastach powiatowych 15:00 w pozostałych miejscowościach ___________________________________________ mojemu kumplowi ostatnio poczta wcięła 5 paczek ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Dacik 0 Napisano 6 Listopad 2005 No to mój urząd na wsi jest na pewno jednym z szybszych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Sammy-s 0 Napisano 6 Listopad 2005 o - to by miało sens Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Dacik 0 Napisano 6 Listopad 2005 ;] Uszczypliwy jak zawsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Geo 9 Napisano 10 Listopad 2005 Paczki priorytetowe powinny być dostarczane adresatowi w następnym dniu roboczym po dniu nadania, jeśli zostaną przez Ciebie nadane do godziny: 17:00 w miastach wojewódzkich 16:00 w miastach powiatowych 15:00 w pozostałych miejscowościach ___________________________________________ mojemu kumplowi ostatnio poczta wcięła 5 paczek ... U nas (w Boguszowicach) paczki odbierają dopiero o 18, więc do 18 można nadać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Anek 0 Napisano 9 Luty 2006 Jeśli chodzi o priorytety to jest tak,że niby mają dość nastęonego dnia,ale tak jest tylko przy ok.80% przesyłek.Bo taki jest wskaźnik w UE więc Poczta Polska niby wyrównała do nich,więc jak Wam priorytet nie dojdzie to zawsze można winę zwalić na te 20%... Jeśli chodzi o pocztę, to dostrzegam jeden plus: w roku 2006 w porównaniu z 2005 nie zdrożał znaczek na najlżejszy list zwykły (1,30 bodaj to wynosi) a taki brak podwyżki to naprawdę nowinka! Natomiast sądzę,że priorytet jest za drogi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Anek 0 Napisano 10 Luty 2006 A dziś był program Uwaga na TVN poświęcony m.in. Poczcie Polskiej i temu jak kradnie.Oglądał ktoś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
darek_dade 2 Napisano 10 Luty 2006 Nie oglądałem. Jednak mając porównanie do usług pocztowych oferowanych w Kanadzie to muszę powiedzieć, że te w Polsce są po prostu wyśmienite Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Anek 0 Napisano 10 Luty 2006 A co robią w Kanadzie?Wyjmują listy,wkładają liście klonu i dostarczają odbiorcom? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
darek_dade 2 Napisano 11 Luty 2006 Nie, wystarczy zrobić małą pomyłkę w adresie, i już możesz być pewien, że list/paczka nie dojdzie, lub dojdzie w 10-krotnie dłuższym czasie. Nie wspominając już o kosztach. W Polsce wyslesz wszystko, nawet na drugi koniec kraju, za 6zł pirorytetem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Dex 2 Napisano 11 Luty 2006 a jak wyślesz za pobraniem nie ubezpieczoną to są duże szanse że nie dojdzie do adresata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
DvD 0 Napisano 11 Luty 2006 Ja i mój brat wysłaliśmy i odebraliśmy już ponad 50 paczek, żadna nie była okradziona, zniszczona, dochodziły nawet szybko (choć terminu 1 dzień rzadko się trzymają). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Anek 0 Napisano 11 Luty 2006 To zależy chyba o danego okręgu,czy powiatu.W niektórych nie wyplenili kradnących jednostek i stąd to a u Ciebie jest po prostu O.K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Anek 0 Napisano 26 Marzec 2006 Najbardziej okradają zwykłe przesyłki. Polecone czy paczki, to mniej, bo po nich jest ślad nadania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Dex 2 Napisano 27 Marzec 2006 co z tego że jest ślad nadania jak nie ma ani śladu paczki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
MILANS 30 Napisano 27 Marzec 2006 często łupem złodzieji padają paczki za pobraniem a to dlatego ze panie z poczty znają ich wartosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi