Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Dacik

Poczta Polska

Rekomendowane odpowiedzi

;( Czy ktoś kontroluje prace tej instytucji? Przecież oni się obijają! Czekam na grę i czekam, a tu zonk. Miała być wczoraj. Gdyby PP działała tak jak powinna to dziś cieszylibyśmy się jedną z pierwszych recenzji gry Football Manager 2006 (dodam, że dziś premiera tego cuda - jak sądze cuda :P), a tak dupa blada... ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

priorytet dochodzi najpóźniej na trzeci dzień (drugi nie licząc wysyłki) - dystrybutorzy raczej nie wysyłają priorytetem :P

i to nie wina miłościwie nam panującej Poczty Polskiej (uwielbiam tę instytucję), że nadawca nie wysłał priorytetu (przynajmniej na to wygląda, ew. ma jeszcze nasza poczta margines błędu)

Tak czy inaczej - proszę nie obrażać tej wspaniałej instytucji - żaden inny element życia społecznego nie przynosi mi tyle radości :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Priorytet winien dojść następnego dnia (z wyłączeniem niedzieli) - jeśli tak się nie stanie, mamy podstawę do złożenia reklamacji. Zwykła przesyłka powinna zostać dostarczona najpóźniej po upływie trzech dni od daty wysłania...

P.S. Do mnie paczka wysłana z priorytetem szła ostatnio 7 dni... Wcześniej (kilka miesięcy temu) pobito rekord wszechczasów - 3 TYGODNIE!

Inny problem stanowi też awizo, które w niewielu wypadkach jest zostawiane :/

Krótko mówiąc - poczta jest do niczego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wysłałem już ok. 50 paczek, dostałem drugie tyle, i tylko jedna (wysłana do mnie) zginęła w niewyjaśnionych okolicznościach. TO CUD!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tylko jedna (wysłana do mnie) zginęła w niewyjaśnionych okolicznościach.

Z Archiwum X? Wczoraj późnym wieczorem przywiózł mi upragnioną paczuszkę pan z UPS'a... ale czemu to tak trwało?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Priorytet winien dojść następnego dnia (z wyłączeniem niedzieli) - jeśli tak się nie stanie, mamy podstawę do złożenia reklamacji.

Panie w okienku twierdzą coś innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co twierdzą panie w okienku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

że prio na trzeci (to znaczy na drugi po wysyłce)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w okienku dowiedziałem się czegoś innego :| [tzn. na drugo dzień z wyjątkiem niedzieli] Może zależy to od urzętu pocztowego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paczki priorytetowe powinny być dostarczane adresatowi w następnym dniu roboczym po dniu nadania, jeśli zostaną przez Ciebie nadane do godziny:

17:00 w miastach wojewódzkich

16:00 w miastach powiatowych

15:00 w pozostałych miejscowościach

mojemu kumplowi ostatnio poczta wcięła 5 paczek ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mój urząd na wsi jest na pewno jednym z szybszych :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;] Uszczypliwy jak zawsze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Paczki priorytetowe powinny być dostarczane adresatowi w następnym dniu roboczym po dniu nadania, jeśli zostaną przez Ciebie nadane do godziny:

17:00 w miastach wojewódzkich

16:00 w miastach powiatowych

15:00 w pozostałych miejscowościach

mojemu kumplowi ostatnio poczta wcięła 5 paczek ...

U nas (w Boguszowicach) paczki odbierają dopiero o 18, więc do 18 można nadać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o priorytety to jest tak,że niby mają dość nastęonego dnia,ale tak jest tylko przy ok.80% przesyłek.Bo taki jest wskaźnik w UE więc Poczta Polska niby wyrównała do nich,więc jak Wam priorytet nie dojdzie to zawsze można winę zwalić na te 20%...

Jeśli chodzi o pocztę, to dostrzegam jeden plus:

w roku 2006 w porównaniu z 2005 nie zdrożał znaczek na najlżejszy list zwykły (1,30 bodaj to wynosi) a taki brak podwyżki to naprawdę nowinka!

Natomiast sądzę,że priorytet jest za drogi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dziś był program Uwaga na TVN poświęcony m.in. Poczcie Polskiej i temu jak kradnie.Oglądał ktoś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie oglądałem. Jednak mając porównanie do usług pocztowych oferowanych w Kanadzie to muszę powiedzieć, że te w Polsce są po prostu wyśmienite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co robią w Kanadzie?Wyjmują listy,wkładają liście klonu i dostarczają odbiorcom?

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, wystarczy zrobić małą pomyłkę w adresie, i już możesz być pewien, że list/paczka nie dojdzie, lub dojdzie w 10-krotnie dłuższym czasie. Nie wspominając już o kosztach. W Polsce wyslesz wszystko, nawet na drugi koniec kraju, za 6zł pirorytetem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak wyślesz za pobraniem nie ubezpieczoną to są duże szanse że nie dojdzie do adresata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja i mój brat wysłaliśmy i odebraliśmy już ponad 50 paczek, żadna nie była okradziona, zniszczona, dochodziły nawet szybko (choć terminu 1 dzień rzadko się trzymają).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy chyba o danego okręgu,czy powiatu.W niektórych nie wyplenili kradnących jednostek i stąd to a u Ciebie jest po prostu O.K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej okradają zwykłe przesyłki. Polecone czy paczki, to mniej, bo po nich jest ślad nadania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co z tego że jest ślad nadania jak nie ma ani śladu paczki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

często łupem złodzieji padają paczki za pobraniem a to dlatego ze panie z poczty znają ich wartosc :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...