Geo 9 Napisano 5 Sierpień 2005 Niedawno Telekomunikacja Polska wprowadziła dwie nowe opcje Neostrady - 256 Kb/s i 6 Mb/s. Co ciekawe, Neostrada 256 jest zaledwie o 6 zł droższa od Neostrady 128; dość niska (jak na TP i w porównaniu z miesięcznym abonamentem Neoistrady 128) wydaje się cena Neostrady 6 Mb/s - 206,18 zł brutto przy podpisaniu umowy na 24 m-ce; dla porównania Neostrada 2 Mb/s, przy zawarciu umowy na 12 m-cy kosztuje nieco ponad 200 zł brutto. Co sądzicie o pomysłach Telekomunikacji? I jak oceniacie tę nieco dziwną politykę cenową? Niesprawiedliwe - moim zdaniem - jest to, że ktoś, kto ma ponad 40-krotnie szybsze łącze, płaci za nie zaledwie 3-krotnie więcej niż użytkownik Neostrady 128. I nie mam żalu o to, że Neostrada 6 Mb/s jest - na tle innych opcji - taka tania (powinna być jeszcze tańsza), co o to, że tak drogie są wolniejsze opcje tej usługi. Dziwi mnie także duża różnica w cenie pomiędzy opłatą za usługę świadczoną na mocy umowy zawartej na czas określony (12 lub 24 m-ce) a opłatą na podstawie umowy podpisanej na czas nieokreślony - wynosi ona około 50 zł miesięcznie bez znaczenia, jaka to opcja... 120 zł/mc za Neostradę 128 (umowa na czas nieokreślony) - coś tu jest nie tak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Kirck 0 Napisano 5 Sierpień 2005 Tu nie ma co sadzic... TP zawsze miala chore ceny i tak chyba pozostanie... :| Choc i tak w polityce cenowej mozna zauwazyc, ze naszemu kochanemu monopoliscie konkurencja ostro depcze po palcach... Ja ma Chello i nie moge narzekac ani na ceny, ani na transfer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Anek 0 Napisano 9 Luty 2006 Ach,co tu można mówić o TP. Ceny zawyżone a połączenia telefoniczne jedne z najwyższych w Europie a kraj niby biedny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
gangez 0 Napisano 14 Luty 2006 Ach,co tu można mówić o TP. Ceny zawyżone a połączenia telefoniczne jedne z najwyższych w Europie a kraj niby biedny <{POST_SNAPBACK}> masz rację biedny ja sam mam 160 transfer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
gangez 0 Napisano 20 Luty 2006 no mamy się czym pochwalić (a w japonii..........) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Anek 0 Napisano 22 Luty 2006 Ale z drugiej strony pewnie w Kirgistanie lub Wietnamie jest gorzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
gangez 0 Napisano 23 Luty 2006 chciałbym mieć chello albo blue connect Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Sammy-s 0 Napisano 23 Luty 2006 a w mojej okolicy chello jest już dostępne - także zawsze mam alternatywę o ile będzie mnie stać ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Anek 0 Napisano 24 Luty 2006 A to chello takie drogie? No to niezła hallo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Sammy-s 0 Napisano 25 Luty 2006 niedrogie, ale opłaca się dać ciut drożej i mieć coś dużo lepszego, prawda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi