Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Geo

Nowe opcje Neostrady

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno Telekomunikacja Polska wprowadziła dwie nowe opcje Neostrady - 256 Kb/s i 6 Mb/s. Co ciekawe, Neostrada 256 jest zaledwie o 6 zł droższa od Neostrady 128; dość niska (jak na TP i w porównaniu z miesięcznym abonamentem Neoistrady 128) wydaje się cena Neostrady 6 Mb/s - 206,18 zł brutto przy podpisaniu umowy na 24 m-ce; dla porównania Neostrada 2 Mb/s, przy zawarciu umowy na 12 m-cy kosztuje nieco ponad 200 zł brutto.

Co sądzicie o pomysłach Telekomunikacji? I jak oceniacie tę nieco dziwną politykę cenową? :D

Niesprawiedliwe - moim zdaniem - jest to, że ktoś, kto ma ponad 40-krotnie szybsze łącze, płaci za nie zaledwie 3-krotnie więcej niż użytkownik Neostrady 128. I nie mam żalu o to, że Neostrada 6 Mb/s jest - na tle innych opcji - taka tania (powinna być jeszcze tańsza), co o to, że tak drogie są wolniejsze opcje tej usługi. :(

Dziwi mnie także duża różnica w cenie pomiędzy opłatą za usługę świadczoną na mocy umowy zawartej na czas określony (12 lub 24 m-ce) a opłatą na podstawie umowy podpisanej na czas nieokreślony - wynosi ona około 50 zł miesięcznie bez znaczenia, jaka to opcja... 120 zł/mc za Neostradę 128 (umowa na czas nieokreślony) - coś tu jest nie tak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie ma co sadzic... TP zawsze miala chore ceny i tak chyba pozostanie... :| Choc i tak w polityce cenowej mozna zauwazyc, ze naszemu kochanemu monopoliscie konkurencja ostro depcze po palcach... :D

Ja ma Chello i nie moge narzekac ani na ceny, ani na transfer ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ach,co tu można mówić o TP.

Ceny zawyżone a połączenia telefoniczne jedne z najwyższych w Europie a kraj niby biedny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ach,co tu można mówić o TP.

Ceny zawyżone a połączenia telefoniczne jedne z najwyższych w Europie a kraj niby biedny

masz rację biedny ja sam mam 160 transfer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To Polska właśnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no mamy się czym pochwalić (a w japonii..........)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale z drugiej strony pewnie w Kirgistanie lub Wietnamie jest gorzej

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chciałbym mieć chello albo blue connect

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a w mojej okolicy chello jest już dostępne - także zawsze mam alternatywę o ile będzie mnie stać ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to chello takie drogie?

No to niezła hallo:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niedrogie, ale opłaca się dać ciut drożej i mieć coś dużo lepszego, prawda? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...